Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 jún. 13 10:16 #2881

• koszta
Így van Dimitrij, úgyhogy legközelebb ezt a hozzászólást oda írd kérlek (egyébként érdekes dolog, én nem halottam még róla).
Én a Dora-t is szeretem, olyan jól néz ki a képen. Azért ha ülnék egy tankban és pár kilométerrel arrébb begurulna egy iylen kaliberű tüzérségi ágyú, meggondolnám, hogy jó ötlet volt-e a mai napon felkelni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 jún. 13 12:32 #2896

• StandartenführerSteier
Eleinte én is gondolkodtam, hogy a tankokhoz vagy a tüzérséghez írjam-e, de aztán ide sikerült. Viszont tényleg így volt, nekem elhihetitek! Egyébként nem Dimitrij írta, hanem StandartenführerSteier
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 jún. 13 13:34 #2898

• koszta
Tudom, kicsit félreérhetően fogalmaztam, így van Dimitrij (\"szerintem ez nem éppen a Tüzérséghez, sokkal inkább a Tankok témához tartozik...\"), a következő rész meg neked szólt. Bocsi, hogy kicsit félreérthető volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 jún. 15 06:49 #2915

• Rife
StandartenführerSteier!

Sajnos adatokra pontosan nem emlékszem, de keresem azt a nyavajás újságot.
Amire emlékszem még, hogy nem olyan nemzetiségű tecnikusok próbálták megcsinálni, mint a két háborúzó fél, hanem vagy Francia vagy Amerikai \"mesterek\".
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 júl. 09 07:02 #3872

• Rife
Szóval az újság nem lett meg, de egy oldalon itt a neten megtaláltam amit meg akartam mutatni.

www.fas.org/nuke/guide/iraq/other/supergun.htm

Én annyira nem vagyok profi angolból, talán a tagságból valaki le tudja fordítani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 júl. 09 07:39 #3873

• Wolf
A http://webforditas.hu-n le lehet fordítani a honlapok nyelvezét angolról-magyarra vagy fordítva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 júl. 09 07:46 #3874

• Rife
Köszi Wolf, csak én nem vagyok annyira zseni a pc-k terén. Ha szépen megkérlek megteszed, hogy lefordítod és közkincsé teszed? Előre is köszi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 júl. 09 07:53 #3875

• Wolf
Rá kell csak meni a http://webforditas.hu-ra és beilleszted a lefordítandó lap címét és rá katintassz a \"Lefordít\" gombra és kész.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 júl. 09 08:05 #3876

• Rife
www.fas.org/nuke/guide/Iraq/other/supergun.htm

Ez jött össze a használati leírásod alapján.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 júl. 09 08:12 #3877

• Wolf
Épp ezaz. Nem lehet beilleszteni lapokba, mert nem adja meg a lefordított lap url-jét. Úgyhogy ha valaki meg akarja nézni, akkor csak akkor lehet hogyha ő maga fordítja le a lapot.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-07-09 10:13
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 júl. 14 07:04 #3964

• koszta
Nekem sikerült lefordítatni. Sok hiba lesz benne, hiszen ez csak egy program, most nincs kedvem nekiállni, pontosítgatni, meg lefordítgatni.

Korán az Irán ellen irányuló háborúban az iraki kormány világot kötött le- Gerald V Bull híres tüzérségi szakértő, akinek az életre szóló megszállottsága, volt egy egy Supergun szerkezete, egy hatalmas howitzer rátermett térbe való tűzműholdakba vagy indításra a tüzérség ellenséges területbe hámoz meg több ezer mérföldet. Amíg nem vitte véghez azt az álmot, Bullnak sikerült terveznie a leghatásosabb tüzérségi darabok közül néhányat a világban.

A Canadian-born astro-physicist, Bull had earlier research contracts with with the United States Army, the Canadian Department of Defense and McGill University. While working on the Canadian Velvet Glove missile project, he realized that scientific instruments could also be fired from a gun and survive if put in a proper casing. In 1962 Bull obtained US military support for the joint U.S./Canadian High Altitude Research Program [HARP]. Initially working from a facility on the island of Barbados, a small 5-inch gun was used to fire projectiles to an altitude of over 70 km, and a 7-inch guns fired projectiles to nearly 100 km. Subsequently, in Arizona a larger HARP gun was fabricated by welding together a pair of 16-inch battleship guns, forming a barrel some 30 meters long. The gun was used to fire light-weight sub-caliber discarding-sabot projectiles called Martletts. On 19 November 1966 the gun fired a 185-lb Martlet to an altitude of 180 km. The 16 inch HARP gun was intended to launch a small three stage rocket carrying a 10 kg payload into space. However, the Canadian and US governments terminated HARP funding in 1967.

A bika az 1970-es években levágta a kapcsolatát a Pentagonnal és lenyugodott Iránt, Chilét, Tajvant és Kínát beleértve vállalatok és megegyezések, hogy eladják sok külföldi kormánynak, a technológiának a javított verzióit, amit fejlesztett, hosszában. Működés a saját Quebec cégén, a Space Research Corporationön, és egy belgiumi leányvállalaton keresztül, európai Poudreries Reunies de Belgique, Bull rátermett volt hogy termelje a legfélelmetesebb csatatértüzérség-darabját, a GC-45 fegyver volt, amit tudtak hogy tüzeljen el egy olyan héjat, amit 25 mérföld egy dobással kétszer megterhel, az fegyverek, amiket használtak nyugati hadseregek. Őt ítélték és 1980-ban egy éven keresztül bebörtönözték, mivel illegálisan az USA ellenére fegyvereket eladni Dél-Afrikába embargót fegyverez fel.

Hamarosan miután az Iran-Iraq War kezdődött, az iraki kormány elküldött egy privát repülőgépet Genevába hogy Bagdadba vigye Bullt. Annyira elkezdett egy hosszú kapcsolatot Bull és Irak kormánya között, és az ezé akkor-védelmi miniszter, Saddam Hussein. A bika majdnem 10 éven keresztül Irakkal foglalkozott. Irak sok állam közül az egyik volt fegyverekkel, amiket fejlesztett Bull. Az ügyfelei ismertek, hogy tartalmazzák a született Kanadáját, az Egyesült Államok, South Africa, Irán, Chile, Tajvan, Kína, és Líbia.

Legaggasztóbb Irakban a fegyverek arzenálját fejleszti Gerald Bull 1981 közepétől, amíg őt 1990. március 22-én meggyilkolták, volt az ezé 300 155 milliméter howitzers, a GC-45 fegyver minden verziója, amit Bull az 1970-es években fejlesztett. Ezek közül a fegyverek közül kétszáz, nevezte GH-t-N-45 és gyártott Ausztriában, 1985-ben szállították Irakba Jordánon keresztül az Irán-Irak háborúban levő használatért. Az fennmaradó 100-at gyártottak Dél-Afrikában, ahol őket piacra viszik a név, G-5 alatt. A G-5 kézbesíthet egy taktikai nukleáris robbanófejet, vegyi héjakat vagy bármilyen NATO standardot, amiket 155 mm meghámoz.

A bika szintén kettőt tervezett ént vitt előre-az irakiakra szolgáló hajtott tüzérségi rendszerek: az 210-milliméter Al Fao és az 155 milliméter Majnoon. Az Al Fao, ami megmér 48 tonnát, tud tüzelni négy 109 kilogramm körüljár egy percet 35 mérföldért a 11 méteres hordójából. Az irakiak azt állítják, hogy az Al Fao és Majnoon el tudják érni 72-88 kilométer egy óra alatt egy csúcssebességét az úton.

Szintén aggasztó volt bika-rakétarobbanófejeket módosított, amik növekedtek, Irak tartománya Scud rakéta.

Project Babylon alatt Bull kiterjesztette a HARP lőfegyvertervét hogy 512 láb egy teljes hosszával részekben építse a hordót. A fegyver rátermett volna hogy tüzeljen, 600 kilogrammos lövedék 1,000 kilométer egy tartományába, vagy egy 2,000 kilogrammos rakétára-pályába való segített lövedék.

Project Babylon összetevőjeként Bull épített egy kisebb fegyvert, rovátka-prototípusként elnevezte Baby Babylont a nagyobb fegyverért. Ezt a 40 méter hosszú fegyvert először építették vízszintesért, ami 1989 nyarán tesztel, és beszerelték Jabal Hamraynnél, Bagdadtól kilencven mérfölddel északra, központi Irakban [Jabal Hamrin MTS 34°30\'N 44°30\'E]. A fegyvert elhelyezték egy hegyoldal mentén körülbelül 45 diploma egy agle-jénél*.

Dokumentumokban, amiket 1991. július 18-án az UN Special Commissionnel kartotékoltak, Irak elismerte, hogy egy hordóval birtokolt egy fegyvert 350 milliméter széles és 45 méter sokáig és annyira ez épített egy másodikat. A bizottság észrevette, hogy a fegyver hagyományos fegyverzetekért lett volna pontatlan, és megerőltető volt eldönteni, hogy a fegyvert szánták-e vegyi, biológiai vagy nukleáris használatnak. A csodafegyverek potenciálisan tehetségesek voltak tüzelés vegyi, biológiai és nukleáris fegyverek egy akár 1,000 kilométeres tartományba.

A magas rangú iraki disszidens, Gen. Hussein Kamel al-Majeed, azt mondta, hogy Irak működött egy űrfegyveren, amit elindítottak a csodafegyverből.

Azt nagy hatósugarú támadásért jelentették és szintén vak kémműholdakba. A tudósaink komolyan dolgoztak azon. Tervezett volt felrobbantani egy héjat az űrben, ami ráfújt volna egy ragadós anyagot a műholdra és megvakította volna azt.

Szintén azt mondta, hogy a csodafegyver kézbesíthetett volna egy nukleáris eszközt.

A Gulf War UN-T KÖVETŐEN a csapatok megsemmisítettek egyet 350 mm. csodafegyver, összetevők egy 1000 mm. csodafegyver, és csodafegyver hajítótöltet.

Irak használta a petrolkémiai komplexumot kettő (PC-2) projekt elülső részként összetevőket venni Gerald Bull szuper fegyveréért. Matrix Churchill olyan régóta elfogadott Midlands alapú szerszámgép-gyártó volt, amit 1987-ben vettek egy iraki irányított vállalat, a TMG Engineering Ltd. által,, amit cserébe irányítottak egy másik iraki irányított vállalat, Technology és Development Group Ltd. (TDG). A Matrix-Churchill gépek katonai használatai azok az első okok, ami iránt Irak érdeklődött miközben vette a vállalatot. Acquiring Matrix-Churchill iraki hozzáférést adott, nem csak a szerszámgépekbe, de szintén a számítógép programozó, megmunkáló, és másik összetevőknek kellett alkalmazásokat a légtérben és nukleáris iparágakban benyújtaniuk a hadianyagoknak és a másiknak is egy széles kérvényéhez. Az irakiak, amiket NASSR Establishment a Mechanical Industriesnek kötött a szerszámgépekkel való ellátásnak alkalmas társasággal egy projektért, kódolják elnevezett ABÁT hogy részeket gyártsanak, multi rakétaindító állványrakéta-rendszerek. Ráadásul csodafegyverösszetevőket gyártottak különálló részekben gyárak által Angliában, Spanyolországban, Hollandiában és Svájcban. Miközben egy névtelen tippre hatott, brit Customs 1990 novemberében megragadta a Super Gun végső nyolc szekcióját. A munka szegélyezte a törvényt de törvényes maradt, illusztrált Britannia az ügy sikertelen vádja miközben követi azt a közös brit-amerikai fullánkoperációt, ami fő csodafegyverberendezés-átviteleket fedett fel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 szep. 24 21:16 #5224

• StandartenführerSteier
Nem semmi összeírás. Most szerintem vagy unatkoztál, de veszettül vagy pedig bemásoltad. Ha mégis te írtad, akkor az nem amatőr!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 szep. 25 14:38 #5240

• Wolf
Nem ő fordította hanem a http://webforditas.hu.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-09-25 16:38
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 szep. 25 15:48 #5252

• koszta
Elején írtam is, hogy időhiány maitt nem fordítgattam le, csak programmal. Így is érthető kb
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2008 dec. 08 16:33 #7158

• Tomi222
Én kérdezni szeretnék.Szóval azt szeretném megtudni hogy létezett e olyan ágyu a magyar hadseregben amit a honvédek akár eggyüttes erővel a hátukon is vihettek de megis akkora tüzerővel rendelkezett hogy két lövéssel egy faházat is letudott rombolni???Erröl a fegyverröl még dédapám mesélt aki a Kárpátokban volt hegyivadász.Az a baj hogy régen mesélte és elég homályosan emlékszem.De elég sok érdekes története volt az öregnek az biztos!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla