Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 06:50 #47800

101.Légideszant írta:
Egyébként miért szereted a lengyeleket ennyire?
Mi az oka?

„Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”

Kicsit nézz utána a történelemben milyen szálak fűzik a magyarokat történelmileg a lengyelekhez, gyakorlatilag egymás szomszédai voltunk évszázadokig de egyetlen háború nem volt köztünk, kb ez mindent elmond.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 08:28 #47804

portillo írta:
101.Légideszant írta:
Mi az oka?

„Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”

Kicsit nézz utána a történelemben milyen szálak fűzik a magyarokat történelmileg a lengyelekhez, gyakorlatilag egymás szomszédai voltunk évszázadokig de egyetlen háború nem volt köztünk, kb ez mindent elmond.

A dünkruti csata 1278-ban? Többek között a csehek szövetségesei között ott voltak a lengyelek. De igaz, amit mondasz. Báthori István, erdélyi vajda is 1586-ig lengyel király volt.<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-16 09:34
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 09:59 #47812

cserpakszabi írta:
portillo írta:
101.Légideszant írta:
Mi az oka?

&amp;#8222;Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.&amp;#8221;

A dünkruti csata 1278-ban? Többek között a csehek szövetségesei között ott voltak a lengyelek. De igaz, amit mondasz. Báthori István, erdélyi vajda is 1586-ig lengyel király volt.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-16 09:34

Tudtam én hogy előbogarászik, wikipédiázik valaki egy kivételt... De 1000 év alatt egy csata, amely nem is tiszta magyar-lengyel seregeket álltak egymással szemben, nem elég ahhoz hogy azt mondjuk majdnem... és megcáfolni azt hogy nem volt nagyobb háború köztünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 10:25 #47814

• Einer spinnt immer!
101.Légideszant írta:
Mi az oka?

énis szeretem a lengyeleket ott vannak jó csajok!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 12:12 #47854

HunBütyököt kérdeztem,de mindegy talán ő is ír rá valamit.
Egyébként Bütyi igazi Lengyel FUN
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 13:11 #47861

• Einer spinnt immer!
FUN az fan!

és tudom, hogy őtőle kérdezted, azért írtam, hogy énis kedvelem őket
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 14:01 #47878

portillo írta:
cserpakszabi írta:
portillo írta:
101.Légideszant írta:
Mi az oka?

&amp;#8222;Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.&amp;#8221;

A dünkruti csata 1278-ban? Többek között a csehek szövetségesei között ott voltak a lengyelek. De igaz, amit mondasz. Báthori István, erdélyi vajda is 1586-ig lengyel király volt.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-16 09:34

Tudtam én hogy előbogarászik, wikipédiázik valaki egy kivételt... De 1000 év alatt egy csata, amely nem is tiszta magyar-lengyel seregeket álltak egymással szemben, nem elég ahhoz hogy azt mondjuk majdnem... és megcáfolni azt hogy nem volt nagyobb háború köztünk.

Igaz, bocs. A csehek mellett álltak kisebb számban lengyelek is. Velünk mg ott volt a Habsburg császár a nehézlovasságával. De a magyar-lengyel kapcsolat igen szoros- én a Báthory István Gimnáziumba járok, és van egy testvériskolánk Rawa Mazowieckában.
Tényleg bocs, nem az volt az elsődleges célom, hogy pusztán kivételt keressek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 16:11 #47902

• Einer spinnt immer!
nekünk Csehországban volt baráti iskolánk (Malé Brzdo) ti voltatok is Lengyelbe? mert mi találkoztunk is...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 16:18 #47912

• HunBütyök
101.Légideszant írta:
HunBütyököt kérdeztem,de mindegy talán ő is ír rá valamit.
Egyébként Bütyi igazi Lengyel FUN

Húha, miért kedvelem őket? Jó kérdés, igazából én minden népet kedvelek a világháborúban ami kevésbé ismert.
A lengyelek érdekes kis nép. Hozzánk nagyban hasonlítanak mentalitásban, viselkedésükben. Történelmünk összekapcsoldóik több helyen, pl. Nagy Lajos királynál.
De elég Bem Józsefre gondolni, de Mátyásnak is voltak asszem lengyel alakulatai.

A világháborúban azért kedvenceim mivel gyakorlatilag a semmivel harcoltak 1939-től 1945-ig, úgy hogy közben országuk sem volt. Igazi kis szabadságszerető nép, és nagyon nacionalista.
Amíg tudtak helytálltak a semmivel, és bár elvesztették 39-ben a háborút, vagy partizánként vagy emmigráns hadsereg tagjaként folytatták a küzdelmet. Ilyen téren ellenségeink voltak ugyan, bár ez nm egyértelmű,. mert pl. mi 1939-ben Német szövtségesnként befogadtuk őket, ahogy a románok is.Igazából ellentétes oldalon álltunk, de sosem voltunk igazi ellenségek.
A lenygelországi magyar alakulatok mondjuk inkább támogatták a lenygel földalatti mozgalmat mint a németeket. Ahogy a nálunk lévő lenygl hadifoglyok is úgy voltak hadifoglyok, hogy le kellett néha jelentkezniük, miközben élték világukat. Olyan kis kedvesek voltunk mindig egymással.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 16:49 #47947

• koi
Csak azért fogadtuk be a németeket,hogy ne taroljanak le minket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 17:43 #47966

• HunBütyök
XD

Te drága! A lenygelk befogadásáról beszéltem, nem a némtekéről!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 17:56 #47971

• koi
Bocsi,Bütyök,de Lenygelország,olyan nincs.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 18:04 #47975

• HunBütyök
Jó, felcseréltem a betűket... Pech... tudod mire gondoltam...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 18:09 #47980

• koi
Persze.Múltor biosztanáromtól kérdeztek valami h*lyeséget,erre megkérdezi:,,-Micsodi?\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 16 18:18 #47983

• Einer spinnt immer!
jah, biztos hogy tudta miről van szó csak szúrkálódik...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla