Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 28 18:26 #49271

• koi
HunBütyök írta:
Leírtam.

De leírom részletesebben: 1943-ban leállították gyártását és egy hosszabb csövű, felturbózott változatát hazsnálták még eg yideig. Ez a flturbózott változat az M-42 volt.

A képen látható, 1937-es változatot, a sima 53-K-t hazsnálták 1943 után is de mint könnyű gyalogsági ágyúcskát. Páncélgépkocsikat simán kilőtte. Sőt páncélozott csapatszállítókat is.

Amúgy lövészzászlóaljanként azt hiszem 2 ilyen kis okosság volt a szovjeteknél, lövészhadosztályoknál meg ha jól tévedek 12. De ez nem tutibiztos információ. Valahol olvastam, de nem biztos, hogy pontosan emléxem.

Látod,Bütyök,mi ezért szeretünk,mert mindent meg tudsz magyarázni szép hosszan. Azaz mindenről tudsz írni pár sort, amiről még nem is hallottam. <br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-29 05:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 29 04:31 #49279

• HunBütyök
koi írta:
HunBütyök írta:
Leírtam.

De leírom részletesebben: 1943-ban leállították gyártását és egy hosszabb csövű, felturbózott változatát hazsnálták még eg yideig. Ez a flturbózott változat az M-42 volt.

A képen látható, 1937-es változatot, a sima 53-K-t hazsnálták 1943 után is de mint könnyű gyalogsági ágyúcskát. Páncélgépkocsikat simán kilőtte. Sőt páncélozott csapatszállítókat is.

Amúgy lövészzászlóaljanként azt hiszem 2 ilyen kis okosság volt a szovjeteknél, lövészhadosztályoknál meg ha jól tévedek 12. De ez nem tutibiztos információ. Valahol olvastam, de nem biztos, hogy pontosan emléxem.
Látod,Bütyök,mi ezért szeretünk,mert mindent meg tudsz magyarázni szép hosszan. Egyébbként meg megbocsájtok a bakidért,amit a tankoknál csináltál.

Milyen baki, te kis ebugatta?

Már leírtam, kedves kis pontyocskám, hogy én nem megfejtésként írtam a matildát, hanem megcáfoltam Nashorn állítását.

Minden meg tudok magyarázni? Hát... tudod a Tigrisen és a Shermanen kívűl kb még 1000 fajta dolog van a világháborúban. Az 53-K-t meg nem ismerted, Hát látod, pont ezért magyaráztam. Most már van róla valami fogalmad. Minden esetre pattogó, okoskodó beugatásodat törlöm.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 29 16:43 #49312

• koi
Inkább restartolom magam a tüzérségnél. Na,milyen lövegei is voltak a japán hadseregnek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 nov. 29 16:47 #49315

• HunBütyök
Kismillió fajta, lusta vagyok leírni.

De google a barátod:

írd be ezt: \&quot;japanese artillery world war 2\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 dec. 04 15:37 #49703

• koi
Na ebben megegyezünk,mert én meg lusta vagyok megnézni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 dec. 06 16:08 #49865

Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 07 15:38 #51012

• Panther
Valaki tudna küldeni nekem metszetrajzokat a Szu-76M-ről? Nagyon megköszönném, sehol sem találtam a neten, könyvekben sem, pedig a T-34-es után ebből gyártottak legtöbbet a Szovjetunióban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 23 13:40 #51693

• domigeri
Panther írta:
Valaki tudna küldeni nekem metszetrajzokat a Szu-76M-ről? Nagyon megköszönném, sehol sem találtam a neten, könyvekben sem, pedig a T-34-es után ebből gyártottak legtöbbet a Szovjetunióban.

Nos egy ilyet találtam, remélem jó lesz:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 23 13:57 #51695

• domigeri
Továbbá a kérdésem a következő:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A fotó a francia-thaiföldi háború idején készülhetett. Források szerint teherautókra rögzített 2 cm Oerlikon Mle.39 légvédelmi gépágyúkkal rendelkezett a vichy franciai erők a térségben. A képen látható légvédelmi gépágyút is eredetileg ennek azonosították be. Azonban mások szerint (köztük én is) ez egy 13,2 mm Mle.1930 Hotchkiss légvédelmi gépágyú. Szeretném megtudni az igazságot. Valószínűsítem, hogy a térségben nemcsak Oerlikon gépágyúval rendelkezett a vichy francia erő.Ezen kívül a tehergépkocsi típusa is ismeretlen számomra.<br><br>Szerkesztette: domigeri, Időpont: 2011-01-23 15:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 23 15:02 #51700

• HunBütyök
A teherkocsi egy Latil lehet. A légvédelmi ágyú eg yszimplacsövű 13,2 mm-es Hotchkis sszerintem is. Az Oerlikonnak hosszab a csöve. A 13,2 mm-es viszont pont ilyen kukkerral rendelkezett.
De ez csak az én véleményem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 24 16:11 #51728

• Panther
Köszönöm a metszetet, biztos hasznomra lessz. Van még egy alkatrész, amit szinte lehetetlen beazonosítani, talán találok valami hasonlót.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 24 16:33 #51736

Valóban a Szovjetúnió által gyártott 2.legelterjedtebb harckocsi volt a Szu-76?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 24 17:14 #51739

• HunBütyök
Hoppá! Ez teletabbiet érdemel. A Szu-76 nem harckocsi volt hanem önjáró löveg (szamohodnaja usztyanovka)

www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/

Üdv!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 jan. 27 08:33 #51849

• Sven
HunBütyök írta:
Na szóval egy fontosabb téma, ami valahogy kimaradt eddig... Miért nem esett szó konkrétan a tüzérségről? Mindig csak érintőlegesen jött szóba és valljuk be: az édeskevés...

Ki milyen ágyút, tarackot, löveget, mozsarat szeret...?

Először is mi a különbség a 4 szó között?
Na elárulom, hogy mindhárom löveg (mivel 20 mm-t meghaladja az űrméret)...
Aztán ágyú, tarack, mozsár között különbség a csőhossz-kaliber arány...
ha nem jól tudom javítsatok ám ki, mert tüzérséggel nemrég kezdtem el foglalkozni komolyabban (kb egy éve).

Amúgy tudtátok hogy egyik kedvenc nehéztüzérségi lövegemből kaptunk a VH-ban kb 40 darabot? A Mörser 18-ból, aminek magyar neve 40M 21 cm-es Krupp nehéztarack lett.

meg tudjátok mi volt a kedvencem: a 155 m-es Long-Tom ágyú...

(amúgy rólam mindenki tudja hogy érdekes módon szeretem az amcsi cuccokat... &lt;--kóla, rágógumi, hamburger, Sherman harckocsik )

Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2007-11-14 21:00&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-04-14 17:42

Az én kedvencem a német 150-es nehéz tábori ágyú<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-01-27 17:00
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 jan. 27 15:41 #51865

Te jó ég!
Bütyi,te ilyen nagy Teletabbie Fun vagy?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla