Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2011 feb. 09 15:50 #52849

Köszi a teletubbie-t.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 11 08:30 #52973

• hadaszathaditechnika
Csupán \"szakmázó\" szinten, ITT (http://felsofokon.hu/blog/hadaszat-haditechnika) lehet olvasni pár tüzérségi eszközről,(a blogbejegyzések majd folyamatosan jönnek), illetve egyéb hadászati témájú cikkről, haditechnikai eszközről. Akit érdekel az oldal nyugodtan regisztráljon. Ez egy kialakulóban lévő, fejlődő közösség, várjuk az új tagokat! Akit esetleg pedig a blogolás (és ezzel valamennyi pénzkeresés) érdekelne :

Publikálási és pénzkeresési lehetőség a Felsőfokon.hu blogmagazinban!

A Felsőfokon.hu Szakmai Blogmagazin egy szerkesztett blogportál, mely új megközelítést kínál szakmai
tartalmak bemutatására, és környezetet biztosít, hogy párbeszéd kezdődjön szakmai témákban.

Szakmai blog szerkesztőknek, szakmai szervezeteknek és vállalatoknak van lehetősé ge rendszerünkben saját felületet üzemeltetni.

Jelenleg partnerprogramunk keretében tartalom szolgáltató szakmai blog szerkesztőket keresünk. Olyan blogok üzemeltetőit, akik kifejezetten szakmai témákkal foglalkoznak és rendszerünket tesztelnék 3 hónapon át.

A partnerprogramunkban való részvételt szeretnénk felajánlani Neked !

A szakmai blog szerkesztésével történő pénzkereseti lehetőségről a kompenzációs tervet az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre eljuttatott kérésre küldjük.

Köszönöm!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 17 20:20 #53352

• Panther
Na jó, miért jelenik meg ez a hírdetés egyre több fórumtémában?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 18 16:04 #53395

• Zeki
Néhányból már töröltem.... gondoltam egy helyen maradhat, de ha gondot jelent törölhetem innen is, hisz ez nem reklámtábla.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 07:24 #53403

• Panther
Hát ez biztos. Az eladó maketteket hirdető csávó sem érette még meg a célzást?

Egyébként igaz a hír, miszerint a Stugokon alkalmazott Saukopfblende betonból volt öntve, vagy mégegy forrást vághatok a kukába? És mellesleg ez ugyanaz, mint amit a Jagpantheren is alkalmaztak, csak kissebb?<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-19 08:32
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 13:59 #53409

• Gipszj
Panther írta:

Egyébként igaz a hír, miszerint a Stugokon alkalmazott Saukopfblende betonból volt öntve, vagy mégegy forrást vághatok a kukába? És mellesleg ez ugyanaz, mint amit a Jagpantheren is alkalmaztak, csak kissebb?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-19 08:32

Magát a lövegpajzsot(blende) nem ismerem ilyen szinten. Viszont az utóbbi harminc évben vasbetonnal foglalkozom(tam). Ennek alapján biztos, hogy nem betonból volt, hanem vasbetonból. Úgy tudom elképzelni, hogy volt egy fém alaplemez - néhány milliméter vastag - erre rászereltek egy vékony vasakból (sűrűn kiosztva) egy vashálót, ezt kibetonozták, majd fölszerelték a lövegre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 14:17 #53411

• HunBütyök
Ez csak a kései stugokon lehetett. A normál Stug-ok (Ausf A-F) nem hazsnáltak ilyet. A G-n lehetett szerintem csak ilyesmi.
Szerintem elképzelhető, majd utánanézek van egy könyvem a stugokról. A-F-ig nem volt ilyen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 14:33 #53413

• Panther
Igen, úgy tudom, a G szériában használták a Saukopfblendét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 14:46 #53415

• Com. Hakapeszi
Az biztos, hogy páncélzat megerősítésére használtak betont a Stug III-nál, de hogy lövegpajzsra használták volna arról én se tudok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 16:39 #53419

• Számvéber Norbert
Panther írta:

Egyébként igaz a hír, miszerint a Stugokon alkalmazott Saukopfblende betonból volt öntve, vagy mégegy forrást vághatok a kukába? És mellesleg ez ugyanaz, mint amit a Jagpantheren is alkalmaztak, csak kissebb?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-19 08:32

Úgy rémlik, hogy a \&quot;Saukopfblende\&quot; öntött acélpáncél volt. Vasbetont használtak, de csak a harcjárművezető páncéltesből kiemelkedő \&quot;erkélye\&quot; megerősítésére (a StuG. IV-nél is).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 18:32 #53424

• Panther
Köszönöm. Egyébként igencsak meglepett, hogy Stugok az oldalon a tüzérség helyett a páncélvadászoknál van taglalva.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-19 19:38
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 19 19:32 #53426

• HunBütyök
Hát mivel sajnos sokszor páncélelhárításra is kényszerültek velük, ez nem meglepő. Igazából rohamlövegek voltak a szó szoros értelmében de muszájból páncélvadásszá is avanzsáltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 20 09:13 #53438

• Panther
Ezt tudom, csak amikor külön topicot akartam csinálni az önjáró tüzérségnek, akkor azt mondtátok:\&quot; Az önjáró tüzérség is tüzérség!\&quot;

Ja, és mi az, hogy a Stug rohamlövegek elfeledett típusai? Én aztán nem felejtettem el őket. És a Szu-76M-et és az Isu rohamlövegeket sem találom sehol. Jó, tudom, még készül az oldal, csak mondom. Lehetetlen lenne mindent felsorolni egy helyen.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-20 10:15
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 20 11:26 #53455

• HunBütyök
Panther írta:
Ezt tudom, csak amikor külön topicot akartam csinálni az önjáró tüzérségnek, akkor azt mondtátok:\&quot; Az önjáró tüzérség is tüzérség!\&quot;

Ja, és mi az, hogy a Stug rohamlövegek elfeledett típusai? Én aztán nem felejtettem el őket. És a Szu-76M-et és az Isu rohamlövegeket sem találom sehol. Jó, tudom, még készül az oldal, csak mondom. Lehetetlen lenne mindent felsorolni egy helyen.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-20 10:15

Nyugi már! A B, C, E, F Stugokról kevés szó esik.

Amúgy kör alakú, előrálló lövegpajzsot hol használtak először?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 20 11:37 #53456

• HunBütyök
Amúgy bár nem így hívták náluk de az első Saukopfok francia és lenygel találmányok voltak 1930 után.
Ezekre gondoltm.

A lenygel megerősített feghyverzető TK-3 és TKS-ek kaptak ilyet, ez szabályos félgömb volt.

A francia APX tornyok pedig a némethet hasonló csúnya saukopfba foglalták az ágyúkat. Lásd S35 és B1 harckocsik.

Klafa mi?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla