Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 20 13:53 #53465

Panther írta:
(...) Az eladó maketteket hirdető csávó sem érette még meg a célzást? (...)

Köszi, ez kedves:woohoo:

Nem akartam én semmit eladni, csak ajánlottam neked egy makettet, amikor Pak-40-t kerestél. Egyébként lévén moderátor vagyok csak tudom mit szabad, illetve mit nem:P<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2011-02-20 14:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 20 16:08 #53474

• Panther
Nem nem, ez nem te voltál. A másikra gondoltam, aki két külön topicot nyitoot, mert szerette volna eladni még dobozos makettjeit. Erre ti írtátok, hogy menjen a p.csába, meg hogy ez nem a vatera. Na, őrá gondoltam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 20 16:27 #53477

Panther írta:
Nem nem, ez nem te voltál. A másikra gondoltam, aki két külön topicot nyitoot, mert szerette volna eladni még dobozos makettjeit. Erre ti írtátok, hogy menjen a p.csába, meg hogy ez nem a vatera. Na, őrá gondoltam.

Ja, akkor jó. Én nem láttam, gondolom addigra már törölték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 20 18:26 #53485

• Panther
Ja, de amennyire kitartó, még nyit majd pár új topicot. Amúgy Magyarországon hol találnék eredeti Katyusát? Gondolom pl. Kecelen, de van még valahol? Jó lenne látni egyet. Eddig kevés eredeti járművet láttam, rövid lista: 2 T-34/85, Schwimmwagen, Po-2, Li-2, Bmw R75-ből vagy három, és kifújt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 21 14:18 #53508

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Amúgy bár nem így hívták náluk de az első Saukopfok francia és lenygel találmányok voltak 1930 után.
Ezekre gondoltm.

A lenygel megerősített feghyverzető TK-3 és TKS-ek kaptak ilyet, ez szabályos félgömb volt.

A francia APX tornyok pedig a némethet hasonló csúnya saukopfba foglalták az ágyúkat. Lásd S35 és B1 harckocsik.

Klafa mi?

Még mielőtt ismét beindulna a vegetatív \&quot;nemnemnemnemnemanémetektaláltákki\&quot; mechanizmusod, egy kérdés: tudod mitől Saukopf a Saukopf?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 21 15:25 #53511

• Panther
Hú, bár nem nekem szól a kérdés, de megfogott. Ha belegondolok, elég gyenge hasonlat a disznófejet a Jagdpanther lövegpajzsához hasonlítani. Pedig én már csak tudom, elég sok disznófejet láttam a házisertéstől a vaddisznón át a pekariig. Akkor mégis miért hívják úgy?

Mert az az egy igaz, hogy ha egy ilyen fejem lenne, a bozóton könnyedén átjutnék, de ez itt nem mérvadó.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-21 16:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 21 15:48 #53515

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
HunBütyök írta:
Amúgy bár nem így hívták náluk de az első Saukopfok francia és lenygel találmányok voltak 1930 után.
Ezekre gondoltm.

A lenygel megerősített feghyverzető TK-3 és TKS-ek kaptak ilyet, ez szabályos félgömb volt.

A francia APX tornyok pedig a némethet hasonló csúnya saukopfba foglalták az ágyúkat. Lásd S35 és B1 harckocsik.

Klafa mi?

Még mielőtt ismét beindulna a vegetatív \&quot;nemnemnemnemnemanémetektaláltákki\&quot; mechanizmusod, egy kérdés: tudod mitől Saukopf a Saukopf?

Mert sertésfejre emlékeztet. Amúgy egy öntöttacélból jellegzetes lövegpajzs.

Kedvező kialakítása miatt sokkal nagyobb biztonságot nyújt mint pl. az egyszerű, nyújtott téglalap alakú lövegpajzs.

Erre rájöttek már sokkal régebben.

Szerény véleményem, hogy nagyon csúnya.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-02-21 16:50
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 21 16:02 #53522

• HunBütyök
Panther írta:
Hú, bár nem nekem szól a kérdés, de megfogott. Ha belegondolok, elég gyenge hasonlat a disznófejet a Jagdpanther lövegpajzsához hasonlítani. Pedig én már csak tudom, elég sok disznófejet láttam a házisertéstől a vaddisznón át a pekariig. Akkor mégis miért hívják úgy?

Mert az az egy igaz, hogy ha egy ilyen fejem lenne, a bozóton könnyedén átjutnék, de ez itt nem mérvadó.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-21 16:26

Pedig cefetül hasonlít rá. A fecskegatyát miért hívjhák fecskegatyának?

ha ne tetszik a saukopf név, használd az cocipofi alakú öntöttacél lövegpajzs szót.

Amúgy Norbi, ne haragudj, de kísértetiesen emlékeztet továbbra is az APX tornyok öntöttacél lövegpajzsaira. Vess rájuk eg ypillantást. Például lesd meg az S35 és a B1 tornyán a géppuskát védő ilyen lövegpajzsot. Szinte röfög!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 21 17:20 #53536

• Számvéber Norbert
Panther írta:

Mert az az egy igaz, hogy ha egy ilyen fejem lenne, a bozóton könnyedén átjutnék, de ez itt nem mérvadó.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-21 16:26

A Jagdpanther lövegpajzsa már csak az elvet használja. Egy StuG. IV-nek viszont valóban sertésfejre hasonlít a lövegpajzsa.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 21 17:35 #53538

• HunBütyök
Az én hozzászólásomat már kutyába sem veszed?

Vagy nem röfifejre hasonlító öntött acél lövegpajzs a Saukopf?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 22 16:45 #53574

• Panther
Hát, mint már említettem, én láttam már pár röfifejet, mellesleg állatkertben szeretnék dolgozni. A sertés feje sokkal keskenyebb, így könnyen utat tud törni a bozótban. De ez nem lényeges ebben az esetben. A lövegpajzs alakja elősegíti a lövedékek lecsúszását.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 22 17:23 #53580

• HunBütyök
Igen, és erre már rájöttek a franciák is 1930-as évek elején, illetve a lengyelek is, amikor először a 20 mm-es Solothurn nehézpuskát majd a 20 mm-es FK-A gépágyút szerelték be a kisharckocsiikba.

Itt látható, és tisztán kivehető az öntött acél röfifej a lövegnél, és méginkább kivehetően a géppuskánál.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ezt az elgondolást és megoldást választották a németek amikor a kései Stugoknál és egyéb járműveknél elkezdték alkalmazni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 23 16:12 #53614

• Panther
Hm, egy B1 bis, ha nem tévedek. Igen, a hasonlítás megalapozott, ahogy elnézem. De ez is csak annyira hasonlít egy disznófejre, mint az eddíg említettek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 23 16:41 #53617

• HunBütyök
A fecskegatya mennyire hasonlít a fecskére? A daru mennyire hasonlít a darumadárra? A pörölycápa mennyire hasonlít a kalapácsra?

Disznófej, vagy sertésfej. Esetleg kocafej. Ugyanis a Sau németben inkább kocát jelent mint sertést (Schwein) vagy malacot (Ferkel).
Sajnos nálunk félrefordítják a Saukopfot is mert inkább \&quot;kocafejnek\&quot; kéne hívni szó szerinti fordításban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2011 feb. 24 16:37 #53657

• Panther
Így jobb is lenne, mert a kocák feje minden fajnál rövidebb éls tömörebb, jobban hasonlít.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla