Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 11:46 #38099

• Zeki
A náci Németország, ezt az elképzelését addig tartotta fenn, amíg Hitler nem találkozott Francoval. A találkozás után Hitler tombolt egy ideig, majd belátta, hogy kár Spanyolország miatt ugrálnia, pláne hogy a spanyolok a szövetségesek felé orientálódtak, miután kaptak még a németektől sok-sok hadianyagot. De cserébe szállítottak nyersanyagot, amíg Afrikában nem lett jó éjszakát a németeknek.
Fontos kikötővárosok voltak Afrikában, amik ha nem a németeké, már meg sem éri velük szövetkezni (pl.: Orán, Algír, Mellila, Nadór...).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 13:51 #38110

• Roland
Pedig a Spanyolok sokkal tartoztak a Tengelyhatalmiaknak. Franco sokat köszönhetett nekik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 13:54 #38112

• Roland
Zeki írta:
Roland írta:
Az én egyik kedvencem a Japán Furutaka:

Szerintem is az egyik legjobb japán hajótípus, és nehézcirkálónak sem rossz. Testvére Kako is csodálatos példány volt, míg szembe nem találták magukat amerikai rombolókkal s el nem süllyedtek 1942-ben. De a Japán Császári Haditengerészet ebből a két hajóból fejlesztette ki az Aoba-osztályú cirkálókat.

Igen, bár Amerika a Csendes óceáni sikereit irtózatos számbeli fölényének és nyersanyagkészleteinek köszönhette. No meg a hajóflottájának a minősége sem volt utolsó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 13:56 #38113

• Roland
De én még mindig úgy vélem, ha Yamamotó tengernagy I-400-as tengeralattjárói beválnak, könnyen tárgyalásokra kényszerítették volna Amerikát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 13:58 #38114

• Zeki
Hát igen, mellesleg a rettegett Brit hajók meg sem tudtak nagyon mukkanni a Csendes-óceánon. A japán torpedók sorra süllyesztették el az Atlanti-óceán rettegett brit hajóit, amik a Csendes-óceánon nem voltak félelmetesek.

Franconak egészen érdekes politikája volt, ami az Európa semlegesei cikkben benne van. Azért tudom ezt mondani mert én írtam és emlékszem, hogy benne van... (azért írtam ide, hogy a hajók felé kanyarodjunk).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:07 #38117

• Roland
Zeki írta:
Hát igen, mellesleg a rettegett Brit hajók meg sem tudtak nagyon mukkanni a Csendes-óceánon. A japán torpedók sorra süllyesztették el az Atlanti-óceán rettegett brit hajóit, amik a Csendes-óceánon nem voltak félelmetesek.

Franconak egészen érdekes politikája volt, ami az Európa semlegesei cikkben benne van. Azért tudom ezt mondani mert én írtam és emlékszem, hogy benne van... (azért írtam ide, hogy a hajók felé kanyarodjunk).

Jól mondod. Mellesleg úgy tudom, hogy néhány Brit hajót Ausztrál legénységgel töltöttek meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:11 #38119

Zeki írta:

Lásd a Prince of Walse-t ő is megjárta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:15 #38120

• Roland
panzer2 írta:
Zeki írta:

Lásd a Prince of Walse-t ő is megjárta.

Ő is és még sokan mások.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:17 #38121

• Zeki
Igen sok ausztrál szolgált brit hajón, de voltak azért ausztrál hajók is, amik viszont inkább a kontinensüket védték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:21 #38122

• Roland
Zeki írta:
Igen sok ausztrál szolgált brit hajón, de voltak azért ausztrál hajók is, amik viszont inkább a kontinensüket védték.

Hát, védhették is volna, ha a kapzsi Japán császár nem Hawai felé fordul.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:30 #38127

• Zeki
Hát a Prince of walse, igen feleslegesen veszett oda a Repulse-val.
Az ausztrál hajókról jut eszembe, na ott totális káosz volt.
tengernagy úgy döntött, hogy rajtaüt a japán partraszálló csapatokon, ezért kiküldte a Prince of Wales csatahajót, a Repulse csatacirkálót valamint további négy rombolót, a HMS Electrát, Expresst, Tenedost, és a HMAS Vampire-t, hogy keressék meg a japán egységeket. A hajók nem jártak sikerrel, sőt az I-65 japán tengeralattjáró észrevette őket, mikor visszafelé tartottak. A japán tengeralattjárók és repülőgépek követték a flottát, majd 1941. december 10-én, mikor a brit hajók légifedezet nélkül maradtak, a japán 22. légiflotta 86 bombázója és torpedóbombázója elsüllyesztette a Prince of Walest és a Repulse-t. a Két brit hajót repülők intézték el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:32 #38129

• Zeki
Igen, mert úgy hitte Amerika nem nagy falat...hát pedig az volt. Ausztrália jobb lett volna. A Midwayi csata már a pont volt azon a nagy \"i\" betűn.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:36 #38132

• Roland
Zeki írta:
Igen, mert úgy hitte Amerika nem nagy falat...hát pedig az volt. Ausztrália jobb lett volna. A Midwayi csata már a pont volt azon a nagy \"i\" betűn.

Nem tudok elképzelni akkora flottát, ami képes lett volna térdre kényszeríteni az USA-t.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:39 #38135

• Zeki
Hát igen, a sok partraszálló egység szerintem a titkuk kulcsa. Más nemzetnek nem nagyon volt ilyen stratégiája, a japánok próbálkoztak vele, de kevés sikerrel 1942 után.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:48 #38141

• Roland
Zeki írta:
Hát igen, a sok partraszálló egység szerintem a titkuk kulcsa. Más nemzetnek nem nagyon volt ilyen stratégiája, a japánok próbálkoztak vele, de kevés sikerrel 1942 után.

Hallottál a Japánoknak arról a titkos bevetéséről, amikor Amerikában tombolt a hőségriadó, Japán hidroplánok pedig foszforos gyújtóbombákat dobtak le a Sziklás hegységi erdőkbe.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla