Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 14:50 #38142

• Zeki
Erről még nem hallottam, mesélj!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 15:14 #38147

• Roland
Zeki írta:
Erről még nem hallottam, mesélj!

Oké! Amikor Yamamoto tengernagy elkészítette az I-400-asokat, arra az akcióra készítette fel őket, hogy biológiai hadviselésbe kezdjenek az USA-val. (Ennek a mesterei voltak a Japánok. A 30-as években kínai falvakon teszteltek ilyen típusú fegyvereket Pl: pestissel fertőzött bolhákat, egyéb mutálódott vírussal megfertőzött haszonállatokat engedtek el ezekben a falvakban...) De egy váratlan incidens jött közbe: Yamamoto repülőgépét az Amerikaiak lelőtték. Yamamotó utódja elvetette a biológia hadviselést, mert embertelenségnek vélte, ezért úgy döntött, hogy az I-400-asok, melyek képesek voltak 4 hidroplán hordozására a Panama csatorna zsiliprendszerét semmisítsék meg. (Ez a misszió kudarcba fulladt, az amerikaiak út közben lekapcsolták a két I-400-at és megsemmisítették őket. Ostobaságukra, mert így a mai napig titok övezi a szuper tengeralattjárók felépítését.)
De, a Panamai küldetést megelőzőleg az I-400-asokat az USA nyugati partjainál tesztelték. Tombolt a pusztító hőség Amerikában, az I-400-asok megközelítették a Nyugati partokat, a hidroplánok felszálltak, és a szárazság súlytotta erdőkre dobták halálos bombaterhüket, ezáltal erdőtüzeket indítva el. Mire az USA légiereje észbekapott, a két tengeralattjáró a hidroplánokkal már messze járt az óceán felszíne alatt. A küldetés annyiban sikertelen lett, hogy az erdőtűz nem terjedt tovább, így a tervük az USA-t leigázó tűzvészről végleg kihúzhatták a listáról.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 15:19 #38148

Ez érdekes köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 15:25 #38151

• Roland
panzer2 írta:
Ez érdekes köszi!

Nincs mit. Sajnálatos módon sokan azt képzelik a Japánokról, hogy primitív, bozótvágóval és szamurájkardal hadonászó kezdetleges igénytelen csatagépek. Ilyenkor a szívem majdnem megszakad és azt mondom: I-400.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 15:28 #38152

Én nem gondolom Japán a mai napig az egyik legmodernebb ország és vehetnénk róluk példát össze tartásban persze nem a mai Japánokról beszélek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 15:35 #38154

• Roland
panzer2 írta:
Én nem gondolom Japán a mai napig az egyik legmodernebb ország és vehetnénk róluk példát össze tartásban persze nem a mai Japánokról beszélek.

Egyetértek! És ha belegondolunk, meddig emelkedett volna Japán, ha Amerika szó szerint nem bombázza egy rakás hamuvá (Biztos nyomós okuk lehetett rá)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 15:44 #38160

• Zeki
Ez érdekes volt. Amerika...az amerikai nagykövet el sem ment az atombomba áldozatainak tartott megemlékezésre Japánba....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 15:59 #38170

• Roland
Zeki írta:
Ez érdekes volt. Amerika...az amerikai nagykövet el sem ment az atombomba áldozatainak tartott megemlékezésre Japánba....

Biztosan féltette magát.
Pedig ez a legkevesebb lett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 16:02 #38174

• Zeki
Hát igen, Amerikának túl sok veszteségébe került volna a partraszállás, amit már láthattunk hogy máshol is igen nehezen ment nekik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 16:07 #38178

• Roland
Zeki írta:
Hát igen, Amerikának túl sok veszteségébe került volna a partraszállás, amit már láthattunk hogy máshol is igen nehezen ment nekik.

Vajon hány évvel (vagy évtizeddel) nyúlt volna el a háború nukleáris hadviselés nélkül?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 16:10 #38179

• Bazooka Joe
Zeki írta:

Tévedés. Pont, hogy világszenzáció volt az idei aug. 6-i Hirosimában tartott megemlékezés, mivel a tokiói amerikai nagykövet, John Roos személyében először képviseltette magát az Egyesült Államok.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-11 19:17
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 16:12 #38181

• Roland
Igen? Utánanézek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 17:00 #38206

• Zeki
Én a hírekben úgy hallottam nem volt ott, Roland megnézi...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 17:04 #38211

• Roland
Zeki írta:
Én a hírekben úgy hallottam nem volt ott, Roland megnézi...

Oké, most búcsúzok, de estére megnézem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 17:15 #38219

• Zeki
Rendben, majd írj mit találtál.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla