Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 18:45 #38228

• Roland
Zeki írta:
Rendben, majd írj mit találtál.

Megvan. Íme:
\"Most először képviseltette magát hivatalosan az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország a Hiroshima elleni atomtámadás 65. évfordulójára rendezett ünnepségen. Az ENSZ vezetője - a dél-koreai Ban Ki Mun főtitkár személyében - szintén először vett részt a japán eseményen. A megemlékezésen rekord számú külföldi delegáció - összesen 74 állam - jelent meg - közölte a JiJi Press.\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 18:48 #38229

Ez a minimum amit megtehetnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 11 18:50 #38230

• Roland
panzer2 írta:

Szerintem részben kényszerűségből mentek el (ENSZ).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 05:36 #38251

Roland írta:
panzer2 írta:

Szerintem részben kényszerűségből mentek el (ENSZ).

Lehetséges ez a forma is... vagy egy kis plussz juttatás?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 06:03 #38252

• Zeki
Na így okés. Japán mennyire számított egy partraszállásra? Nem volt számukra valószínű, ellenben nekik mennyi sikerük lett volna Ausztrália északi részén partra szállni. Igazából, Ausztrália Dél-Dél-Keleti része az ami értékes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 09:48 #38270

• Roland
Zeki írta:
Na így okés. Japán mennyire számított egy partraszállásra? Nem volt számukra valószínű, ellenben nekik mennyi sikerük lett volna Ausztrália északi részén partra szállni. Igazából, Ausztrália Dél-Dél-Keleti része az ami értékes.

Igen, bizonyára a Dél-keletei részre lett volna szükségük, a kikötővárosokra. De ki tudja. Lehet, hogy a kengurukban gazdag területekre is igényt tartottak volna.

A 40-es évek beli flottájuk lehetővé tette volna, hogy a Csendes óceán urai legyenek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 10:14 #38275

• Bazooka Joe
A Japánonakk talán a gyapjúra (a világ legnagyobb gyapjútermelője az ország), bauxitra, vasércre, ólomra, cinkre, rézre, aranyra, ezüstre, kőszénre vagy éppenséggel uránércre fájt a foguk!

Ha el is foglalták volna Ausztráliát, nem hiszem, hogy a Nyugat-ausztráliai-tábla, vagy a központi medence területével bármit is kezdtek volna, tekintettel arra, hogy az egy elsivatagosodott, száraz vidék.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-12 12:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 10:20 #38279

• Roland
Bazooka Joe írta:
A Japánonakk talán a gyapjúra (a világ legnagyobb gyapjútermelője az ország), bauxitra, vasércre, ólomra, cinkre, rézre, aranyra, ezüstre, kőszénre vagy éppenséggel uránércre fájt a foguk!

Ha el is foglalták volna Ausztráliát, nem hiszem, hogy a Nyugat-ausztráliai-tábla, vagy a központi medence területével bármit is kezdtek volna, tekintettel arra, hogy az egy elsivatagosodott, száraz vidék.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-12 12:14

Igen és a sivatagban éltek a kenguruk.

Említetted az uránércet. Szerinted Japán piszkos atombombákat is bevetett volna, ha módjában áll?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 11:34 #38290

• Zeki
Csak akkor ha módjukban állt volna - szerintem. Amúgy nem kísérletezgettek ilyesmivel.
Emlékszünk még magyarországi utolsó igazi \&quot;nagy\&quot; hadihajójára?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 13:20 #38303

• Roland
Zeki írta:
Csak akkor ha módjukban állt volna - szerintem. Amúgy nem kísérletezgettek ilyesmivel.
Emlékszünk még magyarországi utolsó igazi \&quot;nagy\&quot; hadihajójára?

Persze Zeki! Szent István csatahajó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 13:28 #38307

• Zeki
Hát igen, milyen szép darab volt. következő cikkem témája.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 13:43 #38310

• Roland
Zeki írta:
Hát igen, milyen szép darab volt. következő cikkem témája.

Már alig várom.
Az hallottam, hogy pont most készülnek felkutatni az Adrián egy nemzetközi búvárcsapattal. Istenem, miért nem lehet békességet adni a hajdani legénységnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 14:13 #38323

• Zeki
Információim szerint már megtörtént. Szerintem fontos felkutatni és megtudni mi történt. így tudtak csak rekonstrukciókat csinálni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 14:17 #38327

• Roland
Zeki írta:
Információim szerint már megtörtént. Szerintem fontos felkutatni és megtudni mi történt. így tudtak csak rekonstrukciókat csinálni.

Ilyen áron? Még jó, hogy a Csendes óceánon egy csomó a Japán ároknál süllyedt el, így legalább nem tudják őket megbolygatni (egy ideig).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 14:27 #38334

• Zeki
Hogy hol süllyedt el? A Csendes-óceánon? Ugyanarról a hajóról beszélünk? A SMS Szent István kötelékvezér-hajót a MAS 15 torpedózta meg. Azért aki már látta a MAS hajóról készült képet szörnyet kapott, hogy egy ilyen kis \&quot;csónak\&quot; süllyesztette el a Szent Istvánt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla