Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 14:33 #38337

• Roland
Zeki írta:
Hogy hol süllyedt el? A Csendes-óceánon? Ugyanarról a hajóról beszélünk? A SMS Szent István kötelékvezér-hajót a MAS 15 torpedózta meg. Azért aki már látta a MAS hajóról készült képet szörnyet kapott, hogy egy ilyen kis \"csónak\" süllyesztette el a Szent Istvánt.

Jaj nem! Nem a Szent Istvánra gondoltam, ami az Adriai tengeren süllyedt el. Olvasd el figyelmesebben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 14:37 #38340

• Zeki
40 fok van kinn, nekem ne nyelvtörőket írj...
A Csendes-óceánon elsüllyedt hajókat nem tudom kutatják e. Szerintem Világháborús hullámsírnak nyilvánítják, és a tengerre bízzák.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 14:41 #38342

• Roland
Zeki írta:
40 fok van kinn, nekem ne nyelvtörőket írj...
A Csendes-óceánon elsüllyedt hajókat nem tudom kutatják e. Szerintem Világháborús hullámsírnak nyilvánítják, és a tengerre bízzák.

Igen, ráadásul kegyetlenül sok élőlény befészkelhette magát azokba a roncsokba. A Természetvédelmi Hatóságok szét szednék őket, ha ott elkezdenének moszatot porszívózni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 14:52 #38343

• Zeki
Ja, lenne ott bunyó ha akár egy Korall is megsérülne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 15:05 #38344

• Roland
Zeki írta:
Ja, lenne ott bunyó ha akár egy Korall is megsérülne.

Az biztos!

De az 1. Világháború alatt elég ütőképes flottája volt a Magyaroknak. Pontosabban az Osztrák-Magyar Monarchiának.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 15:09 #38345

• Zeki
Persze, Szomszédaink rettegtek tőlük. Belgrád ostrománál igen ráijesztettünk a világra. A Dunai Flotta a Fekete tengerig meghódította a Dunát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 15:13 #38346

• Roland
Zeki írta:
Persze, Szomszédaink rettegtek tőlük. Belgrád ostrománál igen ráijesztettünk a világra. A Dunai Flotta a Fekete tengerig meghódította a Dunát.

Dicső napok voltak!

Az Atlanti óceánon Izland Német fennhatóság alatt állt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 15:21 #38347

• Zeki
Nem, amerikai és brit volt. igaz semlegesek voltak, de az Izlandiak inkább a szövetségesek felé hajlottak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 15:24 #38348

• Roland
Zeki írta:
Nem, amerikai és brit volt. igaz semlegesek voltak, de az Izlandiak inkább a szövetségesek felé hajlottak.

Igen, volt is Amerikai és Kanadai hajólerakodója Izlandnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 15:39 #38355

Roland írta:
Zeki írta:

Dicső napok voltak!

Nem. USA.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 15:41 #38358

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
Zeki írta:

Dicső napok voltak!

Nem. USA.

És szerinted stratégiailag mekkora fontossággal bírt volna Izland Német részről?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 16:07 #38369

• Zeki
A németeknek nagyon fontos lett volna Izland, mert akkor tudták volna a tartály és javítóhajóikat a partnál tartani (Hisz a Norvég fjordok és Németország biztonságos kikötői messze vannak, nem beszélve a francia partokról). Emellett reptereket is létesíthettek volna (vagy a meglévőket használják) ,amelyek igazán jól jöttek volna a hadihajók biztosítására. Emellett a nem kellett volna a Grönlandi kerülőt megtenni. Bombázókat indíthattak volna a Brit szigetek ellen akár. Emellett Írország is önbizalmat kapott volna az angolokkal szemben, s akár hátba tudták volna támadni Angliát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 16:12 #38370

• Roland
Zeki írta:
A németeknek nagyon fontos lett volna Izland, mert akkor tudták volna a tartály és javítóhajóikat a partnál tartani (Hisz a Norvég fjordok és Németország biztonságos kikötői messze vannak, nem beszélve a francia partokról). Emellett reptereket is létesíthettek volna (vagy a meglévőket használják) ,amelyek igazán jól jöttek volna a hadihajók biztosítására. Emellett a nem kellett volna a Grönlandi kerülőt megtenni. Bombázókat indíthattak volna a Brit szigetek ellen akár. Emellett Írország is önbizalmat kapott volna az angolokkal szemben, s akár hátba tudták volna támadni Angliát.

Igen, én is így vélem, de mi lehetett az oka, hogy egy stratégiailag ilyen fontos szigetet átengedtek az USA-nak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 16:15 #38371

• Zeki
Megvásárolta, úgy tudom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 12 16:21 #38372

Zeki írta:

Izland a mai napig brit párti még Izland S.A.S is van.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla