Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 10:30 #39671

Szerintem sz olazs haditengerészet hajói közül nekem talán a Luigi Cadorna és a Giuseppe Garibaldi tetszenek. Nektek mi a véleményetek e két ,,remekműről\"?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 10:48 #39674

• Roland
cserpakszabi írta:
Szerintem sz olazs haditengerészet hajói közül nekem talán a Luigi Cadorna és a Giuseppe Garibaldi tetszenek. Nektek mi a véleményetek e két ,,remekműről\"?

A maga módján valóban remekműnek mondhatóak. Kiemelkedtek az olasz haditengerészet többi darabja közül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 10:53 #39675

Érdekelne az olasz haditengerészet, esetleg van valakinek egy, az olasz haditengerészetről szóló könyve?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 10:56 #39677

• Gipszj
Roland írta:
Gipszj írta:
Zeki írta:
Hát ez nem jött be. mi nem kötöttünk le senkit soha, vagyis ez nem igaz. A törököket 150 évre, a Habsburg-házat 450-re, utána a németeket és a szovjeteket is. Jól ment.
Mi a véleményetek a második világháborús német tartályhajókról való mentőakciókról, amit britek végeztek, a leghíresebbet Norvégiánál hajtották végre.

Én úgy tudom, hogy Admiral von Graf Spee az elfogott és elsüllyesztett szövetséges hajók legénységét hadifogolyként átadta az Altmark ellátó hajójának. Ezt a britek Norvégiában beszorították egy fjordba és a foglyokat kiszabadították. A brit romboló a Cossack volt, a parancsnok neve nem jut eszembe, de könnyen utána lehet nézni.
Eszembe jutott: Wake Walker
A német hajó parancsnokát Dau-nak hívták, a háború után jobbnak látta ha őngyilkos lesz. A források szerint egy frázisokat puffogtató, de azokat nem értő megrögzött valaki volt. Azért jó lenne a másik oldalt is meghallgatni.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-08-18 20:55<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-08-18 20:59

Ha már szóba került, ugye a Cossack volt az a romboló, melyet az U-563 süllyesztett el, amikor Angliába tartott vissza a Gibraltártól?

Igen, 1941.1023.-án
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 11:00 #39678

• Gipszj
cserpakszabi írta:
Érdekelne az olasz haditengerészet, esetleg van valakinek egy, az olasz haditengerészetről szóló könyve?

Kimondottan az olaszról nincs, de van a Wahington(i szerződésnek megfelelő) nehézcirkálókról írásos anyagom. Abban vannak olaszok is. Német nyelvű.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 11:00 #39679

• Roland
cserpakszabi írta:

Az Olasz Védelmi Minisztérium honlapján biztos vannak érdekes infók, de úgy emlékszek, hogy olasz nyelvű.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 11:25 #39687

Roland írta:
cserpakszabi írta:

Az Olasz Védelmi Minisztérium honlapján biztos vannak érdekes infók, de úgy emlékszek, hogy olasz nyelvű.

feltétlenül megnézem, ha olasz nyelvű, ha nem:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 11:29 #39689

• Roland
cserpakszabi írta:
Roland írta:
cserpakszabi írta:

feltétlenül megnézem, ha olasz nyelvű, ha nem:)

Oké.
Itt a címük: www.esercito.difesa.it
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 13:15 #39721

• Roland
Közben én is megnéztem, de csak a modern kori hadihajóikat tüntették fel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 14:47 #39739

• Zeki
Különös, hogy annyira nem fektetnek hangsúlyt a hadihajókba, pedig azok a jövő fegyverei (a Földön, többek között).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 19 18:08 #39751

• Roland
Zeki írta:
Különös, hogy annyira nem fektetnek hangsúlyt a hadihajókba, pedig azok a jövő fegyverei (a Földön, többek között).

Így van. Nos Amerikával és Észak-koreával más a helyzet. Ők ezzel teljesen tisztában vannak (erről tanúskodik a 2010-es egész évi produkciójuk).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 20 18:18 #39837

• Zeki
Mesélj róla.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 20 18:26 #39838

• Roland
Zeki írta:
Mesélj róla.

Na jó. Cikk egy folyóiratból. Magáért fog beszélni:
\"A száznál is több lövés dél-koreai katonai források szerint alig fél órával később dördült el, mint hogy az ötnapos hadgyakorlatot lefújták. A lövedékek a félsziget nyugati oldalán, a tengeri határvonaltól északra csapódtak a vízbe, s nem okoztak kárt.

Ez ugyanaz a térség, ahol márciusban elsüllyedt egy déli hadihajó, a Cshonan, amelyet egy nemzetközi szakértői bizottság szerint északi torpedó talált el. Phenjan ezt tagadja, de az igen súlyos incidens miatt a térségben nagy a feszültség.

A jelentős nagyságú haditengerészeti gyakorlaton a Dél a tengeralattjáró elhárításra fektette a hangsúlyt. Részt vett benne 29 hadihajó, ötven harci repülőgép és 4500 katona. Észak-Korea a gyakorlatot a déli invázió főpróbájának minősítette, és megtorlással fenyegetőzött. Egy déli szakértő szerint a tüzérségi tűzzel Phenjan azt jelezte, hogy készültségben áll minden eshetőségre.\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 20 18:33 #39839

• Zeki
Ha ezek egymásnak mennek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 aug. 20 18:42 #39840

• Roland
Zeki írta:
Ha ezek egymásnak mennek.

Sajnos pedig vannak olyan *, hogy megteszik. Politikailag is szúrják egymás szemét. Nem szeretném, ha megcsinálnák a Hidegháború kiegészítőjét.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla