Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 17 13:12 #44456

Gipszj írta:
Roland írta:
Bazooka Joe írta:
Én pl.: ameddig nem játszottam a Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific c. játékkal, addig nem is gondoltam volna, hogy az amerikai tengeralattjárók mennyire jók voltak.

Hát, az egy nagyon élethű szimulátorjáték.
Épp ezért nagyon ajánlom Gipszjnek a sorozat 5.részét!

Annak biztosan aki nem ismeri a valódit csak a szimulátort.
Repülő és vasút szimulátort volt alkalmam összehasonlítani a valósággal, úgy hasonlítottak egymásra mint az ave Caesar az ave Máriá-ra.
Ne legyenek illúzióid.

Igazad van. És annak, aki sose próbálta az igazit, el se magyarázhatod, hogy mekkora a különbség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 18 14:57 #44523

Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 13:01 #44559

Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 17:28 #44568

Ha pl.:a karizmodat eltalálja a lövedék,akkor mehet csak rajtad át.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 17:48 #44570

• koi
101.Légideszant írta:
A japánoknál olyan volt,hogy a 12,7-es átment a plexin,meg a pilóta agyán,de a csávó nem halt meg!Arra varrjatok gombot!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 17:53 #44572

koi írta:
101.Légideszant írta:
A japánoknál olyan volt,hogy a 12,7-es átment a plexin,meg a pilóta agyán,de a csávó nem halt meg!Arra varrjatok gombot!

Van ilyen. Egy a kvadrillióhoz, de van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 18:06 #44574

• Roland
Hajcihő írta:
koi írta:
101.Légideszant írta:

Van ilyen. Egy a kvadrillióhoz, de van.

Ez mégis csak csodálatos (anatómiai szempontból).

Én is olvastam egy hasonló történetet egy Hitlerjugendesről, akit elkaptak az NKVD-ek és a hagyományos módszerükkel akarták kivégezni (közvetlen közelről tarkón lövés). Miután az NKVD-ek fedezékbe vonultak a hideg elől, a helyi lakosok el akarták vinni a holttestet. Ekkor látták, hogy a srác még életben van...<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-10-19 20:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 18:57 #44575

• Gipszj
Nekem volt egy sporttársam a hatvanas években, bevonult katonának és állítólag lőgyakorlaton mint kiállított biztosítóőrt fejbe lőtték. A szemöldöke fölött ment be a lövedék és hátul a gerincnél állt meg. Nem halt bele, legalábbis nem azonnal. Az apja még tudott vele beszélni, teljesen normális volt, de másnap estére belehalt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 19:12 #44579

Gipszj írta:
Nekem volt egy sporttársam a hatvanas években, bevonult katonának és állítólag lőgyakorlaton mint kiállított biztosítóőrt fejbe lőtték. A szemöldöke fölött ment be a lövedék és hátul a gerincnél állt meg. Nem halt bele, legalábbis nem azonnal. Az apja még tudott vele beszélni, teljesen normális volt, de másnap estére belehalt.

Durva.

Nekem \&quot;csak\&quot; annyi bajom volt a seregben, hogy puskatussal - véletlenül - letörték az állam hegyét (meg kellett műteni), aztán egy M-16-osból egy laza - fáradt golyós - mellövést (megállt a csonton, még a csonthártyát se ütötte át), egy srapnellszilánkot a jobb vádlimba, és egy csepp napalmtól egy égéssebet a jobb lábfejemre.

Hiába no, a sereg veszélyes üzem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 19:50 #44588

• Gipszj
Az Atlanti óceán partján Franciaországban a második világháború alatt épített tengeralattjáró-kikötők közül az egyik olyan volt, hogy a tengeralattjáró behajózott a \&quot;csillébe, szállítókocsiba\&quot;, majd fölhúzták a hegytetőre és a másik oldalon meg leeresztették egy fedezékbe. Még egyes részei ennek ma is megvannak, az erődítéseknél láttam az interneten, de képtelen vagyok újra megtalálni. Országomat egy erre vonatkozó információért.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 19 22:38 #44600

• Metalljacket
Nekem \&quot;csak\&quot; annyi bajom volt a seregben, hogy puskatussal - véletlenül - letörték az állam hegyét (meg kellett műteni), aztán egy M-16-osból egy laza - fáradt golyós - mellövést (megállt a csonton, még a csonthártyát se ütötte át), egy srapnellszilánkot a jobb vádlimba, és egy csepp napalmtól egy égéssebet a jobb lábfejemre.

Nemigen a Magyar Néphadseregben szolgálhattál, mert ott csak AMD-vel lőhettek volna le a \'bajtársaid\' (velem majdnem előfordult), srapnel sem lehetett (\'drága dolog az, fiam\'...), napalm helyett meg ott volt a kazánház, vagy a teherautók téli indításához használt 5 l-es benzinlámpa. Na az volt az igazi tömegpusztító fegyver...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 20 00:26 #44605

Metalljacket írta:

Nemigen a Magyar Néphadseregben szolgálhattál, mert ott csak AMD-vel lőhettek volna le a \'bajtársaid\' (velem majdnem előfordult), srapnel sem lehetett (\'drága dolog az, fiam\'...), napalm helyett meg ott volt a kazánház, vagy a teherautók téli indításához használt 5 l-es benzinlámpa. Na az volt az igazi tömegpusztító fegyver...

Sajnos tévedsz. Mivel a 7015-ben, azaz a díszezrednél (III. besorolású, országos hatáskörű rendészeti ezrednél /tudod; ovális ezüst plecsni a bal mellkason, III. számmal/) voltam, és az egyik hülye \&quot;kollégaúr\&quot; a díszelgő karabéllyal állon vágott az alakulótéren, miközben bohóckodott vele. (Még mindig jobban jártam, mint egy másik srác, akit \&quot;szuronyt szegezz\&quot; vezényszót követően a mögötte megbotlott kishaver jobb vesén szúrt.)
A sebesüléseimet pedig Vietnamban szereztem be \'73-ban.
Esküszöm, hogy nem így terveztem.

Ja! Nekünk AKM-ünk volt.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-10-20 02:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 okt. 23 11:18 #44768

• Zeki
innokarol írta:
Üdv mindenkinek

Mivel új tag vagyok itt, még nem ismerem elég jól az oldalt.
A II.világháborús tengeralattjárókról írok egy könyvet, egyfajta U-book-ot. Rengeteg adat és történet megvan, de vannak kérdéses dolgok is.
Remélem számíthatok a segítségetekre, ha valahol elakadok.
Az egyik ilyen kérdés az U-boot-ok személyzete.Alapjában ugye a kapitány,tisztek,altisztek na meg a matrózok. Csak az a kérdés ki milyen posztot töltött vagy tölthetett be.
A segítséget előre is köszönöm.

InnoKarol
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2010 okt. 23 11:19 #44769

• innokarol
Üdv mindenkinek

Mivel új tag vagyok itt, még nem ismerem elég jól az oldalt.
A II.világháborús tengeralattjárókról írok egy könyvet, egyfajta U-book-ot. Rengeteg adat és történet megvan, de vannak kérdéses dolgok is.
Remélem számíthatok a segítségetekre, ha valahol elakadok.
Az egyik ilyen kérdés az U-boot-ok személyzete.Alapjában ugye a kapitány,tisztek,altisztek na meg a matrózok. Csak az a kérdés ki milyen posztot töltött vagy tölthetett be.
A segítséget előre is köszönöm.

InnoKarol

(Bocs alapban ide szántam)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2010 okt. 23 11:23 #44770

• innokarol
Egy kis plussz infó kellene még a Walter turbina működéséről is.
Bármi jöhet.

InnoKarol<br><br>Szerkesztette: innokarol, Időpont: 2010-10-23 13:32
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla