Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 15:37 #48592

• Einer spinnt immer!
portillo írta:
Einer spinnt immer! írta:
Szlovákiában az egyes a jó, és én az is voltam! amúgy meg a turisták is sea-nak hívják mert nem az a tenger, ami szabadon folyik, nincs bezárva, mint pl Balaton. a Fekete tenger és Kaszpi tenger is be van zárva, mégis tenger...

Úristen, te felfogod miket írsz? A Fekete-tenger hogy lenne bezárva....Akkor a Boszporusz szoros neked mi? A Kaszpi-tenger meg a világ legnagyobb kiterjedésű tava. Kb minden mondatod rossz.

Egyáltalán nem rossz! a Balaton ugyan tó, de magyar mércével tenger! te is leírtad, a Kaszpi-tenger is tó, csak nagyon nagy!

Helyesírási hibák javítva!<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-11-20 16:41
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 15:43 #48594

• Zeki
Figyelj! Még magyar mércével sem TENGER! TÓ! Ezt csak úgy jelzőként mondják rá könyörgöm. \&quot;A MAGYAR TENGER\&quot;. DE senki sem gondolja komolyan!!! (A Caps Lock használata azt jelzi, amikor kiabálok)...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 17:41 #48615

• Einer spinnt immer!
Érdekes, nekem a földrajztanár mondta középiskolában! És nem szerénykedett! szóval van benne valami!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 17:56 #48624

Tenger fogalma: sótartalmú vízterületek összessége, amelyeknek bármely pontjáról a világtenger bármely pontja elérhető.

Szerinted a Balaton sótartalmú? Nem, nem az. Akkor mi a végeredmény? A BALATON NEM TENGER, HANEM TÓ!

Ne csináld már, hogy elhiszed ezeket a marhaságokat einer spinnt immer!<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-20 18:57
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 18:02 #48625

• Zeki
Igaza van Szabinak.
De még mindig jobb, mint ha óceán lenne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 18:56 #48648

• Einer spinnt immer!
Tudom én hogy tó, csak azért érdekes, nekem rokonaim külföldön mind tengernek hívják, hiába mondom nekik hogy tó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 19:21 #48652

• Metalljacket
Szerinted a Balaton sótartalmú? Nem, nem az.

De bizony hogy az! Nehogymá desztillált víz legyen! Édesvíz, az igaz. A tengervíz meg a magas sótartalom miatt keserű. Nem mindegy ám hogy nitroglicerin vagy dinamit. Pedig csak az a kis kréta a külömbség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 21:21 #48673

• Gipszj
Tudom én hogy tó, csak azért érdekes, nekem rokonaim külföldön mind tengernek hívják, hiába mondom nekik hogy tó!

Németül jól tudom, hogy a tó is See meg a tenger is?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 21:28 #48674

• Zeki
Nem, a tavat tudod jól. A tó - see a tenger - sea.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 20 22:36 #48675

• Einer spinnt immer!
Igen, jól mondja Zeki, csak 1 betű a különbség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 21 06:04 #48683

• Gipszj
Kiejtve a szót úgy lehet hallani a különbséget?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 21 13:49 #48722

• Einer spinnt immer!
Persze, a szónak a végét mindig megnyomják, hogy érthető legyen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 nov. 21 17:21 #48818

Gipszj írta:

Igen. A See többes száma tengert jelent, ha pedig nincs többes számban, akkor tenger.

Einer spinnt immer! Ha a rokonaid monják hogy tneger, akor javítsd ki őket!

Na, kanyarodjunk a témához;)<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-21 18:23
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 28 10:55 #50676

• koi
Kérdés:Szabi,te most lenyúltad a Szovjetszkij Szojuz-os munkámat,vagy saját fejből csináltad?Mert eléggé meglepett,amikor megláttam a neved a cikk alatt(azt hittem,hogy csak én írtam ilyet).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 28 10:59 #50678

• Számvéber Norbert
cserpakszabi írta:
Gipszj írta:

Igen. A See többes száma tengert jelent, ha pedig nincs többes számban, akkor tenger.

Einer spinnt immer! Ha a rokonaid monják hogy tneger, akor javítsd ki őket!

Na, kanyarodjunk a témához;)&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-21 18:23

Nem egészen.

der See = tó
die See = tenger

A többesszáma mindkettőnek egyforma: Seen.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-12-28 12:00
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla