Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 29 15:02 #50724

koi írta:
Kérdés:Szabi,te most lenyúltad a Szovjetszkij Szojuz-os munkámat,vagy saját fejből csináltad?Mert eléggé meglepett,amikor megláttam a neved a cikk alatt(azt hittem,hogy csak én írtam ilyet).

Szó sincs arról, hogy lenyúltam a cikkedet. Hogy tudtam volna lenyúlni? Nem tudtam, hogy írtál róla. Egy ideje terveztem, hogy írok néhány szovjet hajóról, hogy meglegyen az almenüpont. Bocs.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 30 09:02 #50732

• koi
Nem baj. Ugyanis én még a testvérhajóiról is írtam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 30 18:15 #50742

• Panther
Nem olvastam végig ezt a sok hozzászólást, elnézést, ha lerágott csont a kérdés, de valaki tud valami jó oldalt a japán Yamato osztályú csatahajókról? Esetleg terveztek építeni még többet a hármon kívül? Vagy valami még nagyobb tenkeri szörnyet? Azt tudom, hogy a harmadikat végül repülőgép hordozóvá alakították, de a Musashiról szinte semmit sem találtam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 30 18:36 #50746

• Bazooka Joe
Pedig a Musashi az egyik legnehezebb és legjobban felfegyverzett csatahajó volt a II. vh.-ban. Ily módon, eléggé híres.

Kizártnak tarom, hogy nem találhatsz róla információkat az Interneten.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 30 20:04 #50755

• koi
Panther írta:
Nem olvastam végig ezt a sok hozzászólást, elnézést, ha lerágott csont a kérdés, de valaki tud valami jó oldalt a japán Yamato osztályú csatahajókról? Esetleg terveztek építeni még többet a hármon kívül? Vagy valami még nagyobb tenkeri szörnyet? Azt tudom, hogy a harmadikat végül repülőgép hordozóvá alakították, de a Musashiról szinte semmit sem találtam.
Négyet akartak eredetileg,de a 111-es számú hajótörzset nem fejezték be(ez benne van a Peter Hore által írt Csatahajók enciklopédiájában.

Ja,még akartak egy szuper-Yamato-osztályt,de a hajógyár átállt az anyahajók építésére.<br><br>Szerkesztette: koi, Időpont: 2010-12-30 21:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 31 12:53 #50768

• Zeki
Hát csak óvatosan Peter Hore könyvével.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 dec. 31 17:43 #50777

• Gipszj
A 111-t 3o %-os készültségnél hagyták abba. Szó volt egy ötödikről is, de ezt el sem kezdték, ennek a jele 797 volt Siegfried Breyer szerint. Volt egy Szuper Yamato osztály is 795 és 796 jellel, de ezeket sem kezdték el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 02 19:34 #50860

• HunBütyök
De jó, vban cikk a kedvenc vh-s hajómról a Southamptonról. XD
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 03 18:49 #50879

• Zeki
Néha beúszhatna a német páncélosok és gyalogosok rohamakor,.... Jó lenne
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 05 15:48 #50912

Itt egy tengeralattjárós cikk, akit érdekel:

www.guardian.co.uk/tv-and-radio/2011/jan...boat-sinking-laconia
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 07 15:34 #51010

• Panther
Szuper Yamato osztály? Erről találhatok valami bővebbet a neten? A könyvet nem ismerem, nem hiszem, hogy a közeljövőben be tudnám szerezni. Mekkorák lettek volna?

A Musashiról nem találtam sokkal többet. mint ami ezen az oldalon van. Talán azért, mert műszakilag majdnem megegyezik a Yamatóval. Még egy filmet láttam a History Chanal Hd-n, a Leyte öbölben lezajlott csatáról, ott említették, de az animáció ugyanaz volt, mint a Yamatóé, annyira hasonlítottak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 07 15:44 #51014

• Gipszj
A Super Yamato oszt. kb. 70000ts lett volna, valószínűleg a tervezés megállt a sör melletti beszélgetés szintjén, vagy nagyon jól konspiráltak. A Yamato és a Musashi légvédelmi fegyverzetében voltak nagy eltérések.
Ha Breyer könyvre gondolsz az drága volt, mai pénzben olyan 120 Euro körül volt. (ennyi márka a 90-es évek elején)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 07 17:11 #51017

• koi
Hallott már valaki közületek a Stör-osztályú őrnaszádokról?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 07 17:45 #51018

• Gipszj
koi írta:
Hallott már valaki közületek a Stör-osztályú őrnaszádokról?

Igen. A Dunai flottillához tartozott, a ragadozó halakról elnevezett őrnaszádokat a monitorok kiegészítéseként alkalmazták. Néhány példány az I. VH. után magyar kézben maradt, ezek városneveket kaptak: Győr, Debrecen stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 jan. 07 19:34 #51023

• koi
Igen,és a Sopronról cikket írtam.Igaz,még nem jelent meg:) Ha jól tudom,a Siófokot elcserélték a egyik osztrák hajóért,de ha valaki többet tud erről,akkor szóljon.De szerintetek a Sopron (akkor már nem úgy hívták)miért süllyedt el 1966-ban?<br><br>Szerkesztette: koi, Időpont: 2011-01-07 20:35
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla