Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 29 16:12 #51978

• Panther
Na igen, Midway. Ha az alacsonyan érkező Wildcatek és Devastadorok nem vonják el a légvédelem figyelmét, talán ászreveszik a magasban lévő Dauntlesseket is. Az is igaz, hogy minnél nagyobb a cél, annál könnyebb eltalálni. Az amerikaiaik \"zsebanyahajói\" igazi törpék voltak, kicsi a bors, de erős, és vannak barátai.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 29 19:29 #52006

Igen, kicsi a bors, de g*ci....és marha sok a haverja. Bár Leyténél a Yamato meg a többi japán csataladik majdnem elkenték a törpehordozók sminkjét....

Midwaynél a Wildcatek hajó tudom, közepes magasságban futottak be, hogy bármerre tudjanak mozdulni (A Korall tengeren a zuhanóbombázók kaptak ki jobban...) A Devastatorok...na igen. A TBD-k tényleg jól elvonták a Zerókat.A Wildcatek meg verekedtek egy sort velük.

A History Chanelen volt egy műsor Midwayről, és ott úgy istenítették Jimmy Thach vadászmanőverét, hogy komolyan filóztam egy jelképes teletabi-esőben....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 09:30 #52017

• Panther
Na jó, most komolyan, honnan jött ez a Teletubies? Mi köze van a témá(k)hoz? Mert én nem látom a rendszert.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 11:25 #52023

• Zeki
Az kapja a Teletubies-t, aki nagy ökörséget mondd. A japánok vízen csapnivalóak voltak. Maximum a Fülöp-szigeteki amerikai ellentámadást tudták valamelyest meglepni a színlelt harapófogó visszavonulással.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 14:16 #52033

• Panther
Na igen, amíg voltk anyahajóik és haditengerészeti repülőik, erősek voltak. Ezek nélkül úgy jártak, mint a németek. A háború végére elvesztették egykor rettegett haderejük javát, amit újoncokkal nem lehetett pótolni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 14:25 #52035

• Zeki
Igen, és azzal hogy Amerika elvágta Japánt a kereskedelmi útvonalaitól és a konvojok útvonalaitól, sikerült az ami az U-bootoknak sosem. Egy sziget lakóit kiéheztetni, elkeseríteni, elvágni a napi szükségleteiktől. És az, hogy az első támadásokba az amerikaiaknak sikerült levadászni a japán pilóták nagy részét, már előre vetíttette a sorsukat. Az újonc pilótákat leszedték, mint az agyaggalambokat - nem is tudom talán a Marianne-szigetekért folyó harcokba került sor az agyaggalamb lövészetre ahol a japán légierőre megalázó vereséget mértek? Egyik anyahajót úgy lőtték ki, hogy még repülőket küldött fel az égre... elkeserítő tehetetlenség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 19:16 #52063

Panther írta:
Na igen, amíg voltk anyahajóik és haditengerészeti repülőik, erősek voltak. Ezek nélkül úgy jártak, mint a németek. A háború végére elvesztették egykor rettegett haderejük javát, amit újoncokkal nem lehetett pótolni.

A javát? Ez enyhe szó, tudtommal egy bevethető könnyűcirkálójuk maradt a háború végére, ami 41 óta javítás alatt volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 19:21 #52066

• Gipszj
Hát azért annál több, ha nem is sokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 19:23 #52068

Gipszj írta:
Hát azért annál több, ha nem is sokkal.

Rombolókat kamikaze hajókat leszámolva milyük maradt nagyobb hajó?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 30 19:26 #52072

• Com. Hakapeszi
Én annyit tudok hogy a két háború között épített modern rombolókból (amik legjobban kivették a részüket a harcokból),a Fubukiktól számolva a modernet, valami 2 vagy 3 maradt csak meg. A háború alatt épített osztályok jobban jöttek ki persze.

Hát a Nagato pl. biztos megmaradt. Aztán most kicsit utánanéztem és kapásból találtam két könnyűcirkálót ami megmaradt, valószínűleg akad több is, de tény, hogy ez töredék.<br><br>Szerkesztette: Com. Hakapeszi, Időpont: 2011-01-30 20:30
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 31 08:57 #52092

• Panther
Olvastam egy esetet egy német U-boatról, amit több repülő segítségével süljesztettek el valahol a karib tenger térségében. Elsőnek egy léghajó nyitott rá tüzet. Szerintetek sem volt okos dolog? A léghajónak elég volt egy sorozat a 20 mm-esből, és vége. Később a Wildcattől kezdve az Avengeren át egészen a Catalináig minden támadta a hajót.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 jan. 31 10:27 #52094

• Gipszj
Panther írta:
Olvastam egy esetet egy német U-boatról, amit több repülő segítségével süljesztettek el valahol a karib tenger térségében. Elsőnek egy léghajó nyitott rá tüzet. Szerintetek sem volt okos dolog? A léghajónak elég volt egy sorozat a 20 mm-esből, és vége. Később a Wildcattől kezdve az Avengeren át egészen a Catalináig minden támadta a hajót.

Az amerikaiaknak nem, mert azok héliummal voltak töltve. A németnek igen, mert azok hidrogénnel voltak töltve. Benn a léghajón belül nem egy tartály volt hanem sok. Ha egy kilukadt akkor kidobtak néhány láda lőszert, vagy a ballasztból dobtak ki és el volt rendezve a dolog.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 feb. 02 14:23 #52215

Com. Hakapeszi írta:

Hát a Nagato pl. biztos megmaradt. Aztán most kicsit utánanéztem és kapásból találtam két könnyűcirkálót ami megmaradt, valószínűleg akad több is, de tény, hogy ez töredék.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Com. Hakapeszi, Időpont: 2011-01-30 20:30

A Hosho is megmaradt, pedig az repülőgép-hordozó volt, ha nem is a nagyobbak közül. A háború után az elveszített szigetek japán lakosságát szállítgatta haza Japánba. Példának okáért. Szóval maradtak hajók, de a tengerészet nem volt többé harcképes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 feb. 02 14:38 #52218

• Panther
Az egy dolog, de ha a hélium távozik, mi tartja fent a hajót? A tengeralattjárón lévő fegyverek pár jól irányzott sorozata elég lehetett, ha elég tartályt lyukasztott ki. Alacsonyabban meg még könnyebben eltalálhatták.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-02 15:42
Téma zárolva.

Válasz/Re:Hajók, Tengeralattjárók 2011 feb. 02 19:30 #52241

• Gipszj
10-20-30 tartály is volt egy léghajón. Jó nagyok. Ha néhány géppuska lövedék lukat ütött rajta a tartály teljes felületéhez képest a luk elenyésző méretű volt. ezen kívül mivel a hélium könnyebb mint a levegő ezért fölfelé száll, lefelé nem akar. A tartályból csak az a gáz mennyiség jön ki ami a luk alatt van. Ágyúval persze más eset, de az meg ritkábban lő. Sok-sok óra is lehet mire egy léghajó leszállásra kényszerül.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla