Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 feb. 28 22:40 #53989

• innokarol
Köszi az infót !

Konkrétan egyébként a 30 mm-es Flak M 44 - LM 44 fegyverről van szó. Donorként az MK 303-as (de lehet hogy MK 103) légvédelmi fegyvert használták.

Abban igazad van, hogy a gyártókapacitás hiánya miatt végül is a legtöbb XXI-es tengeralattjárót C/38-as fegyverrel szerelték fel, amelynek egycsövű változata 20-as tárral rendelkezett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 már. 01 05:37 #53990

• HunBütyök
Akjkor minek kérdezted meg ha tudtad???
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 már. 01 09:05 #53994

• innokarol
Mert a 30 mm-es Flak M 44 - LM 44 fegyverét még most sem tudom. Na mindegy...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 már. 08 09:33 #54299

Helló!

Van valaki akinek meg van a Silen Hunter IV v. III ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 07 08:27 #55418

• Hayate
Felélesztve ezt a topicot, itt a sztori az Elveszett cirkálóról (hátha valakinek újdonság):

www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek...ok/elveszettcirkalo/

www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek...k/elveszett_2/?print
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 22 16:14 #56187

• Panther
Én azt nem értettem, hogy ha egyszer a Shinano volt a legnagyobb hordozó a második világháborúban, akkor hogy lehet az, hogy a mindössze félszáz gép lehetett rajta, míg a jóval kissebb amerikai Enterprison több mint 100?

Az egy dolog, hogy a Shinano a 3-as számú csatahajó átalakított testére épült, de ugyanígy épült az Akagi is egy Amagi osztályú csatacirkálóra. Viszont ennek ellenére eleve 61 gép lehetett a fedélzetén, amit később 91-re bővítettek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 22 17:12 #56189

• Com. Hakapeszi
Befért arra jóval több is. Azt hiszem kb. 140-150. Csak a maximálisnál kevesebb repülővel szerelték fel, mert egyféle úszó javítóműhely szerepet szántak neki, ami a többi hajó mögött haladt volna és azok sérült repülőit fogadta és javította volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 22 17:20 #56191

• Hayate
Panther írta:
Én azt nem értettem, hogy ha egyszer a Shinano volt a legnagyobb hordozó a második világháborúban, akkor hogy lehet az, hogy a mindössze félszáz gép lehetett rajta, míg a jóval kissebb amerikai Enterprison több mint 100?

Az egy dolog, hogy a Shinano a 3-as számú csatahajó átalakított testére épült, de ugyanígy épült az Akagi is egy Amagi osztályú csatacirkálóra. Viszont ennek ellenére eleve 61 gép lehetett a fedélzetén, amit később 91-re bővítettek.

Én úgy tudom, hogy a Shinano úgymond ellátó hajó is volt. A saját kb. 50 repülőgép mellett még szállított kb. 60-70 darabot a többi anyahajó számára a veszteségek pótlására.

Látom közben lekéstem a válasszal.<br><br>Szerkesztette: Hayate, Időpont: 2011-04-22 19:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 23 07:14 #56211

• Panther
Igen, utána elolvastam az oldalon írtakat, a többit szétszerelv szállította, úgyhogy mégeggy könyvemet dobom a kukába, mert marhaságokat ír. Bár az Archerfish akcióját egész jól leírja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 24 07:45 #56246

• Gipszj
A Shinano arról híres, hogy előbb torpedózták meg és süllyesztették el mint ahogy szolgálatba állították. Az egyik építő gyáregységből a másikba ment, amikor elsüllyesztették. Személyzet csak a minimális volt rajta, ezért is süllyedt el. Nem volt aki a szivattyúkkal meg egyéb havaria felszereléssel foglalkozzon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 24 11:14 #56254

• Panther
Az is nagy hiba volt, hogy a kapitány csak igen későn rendelte el a kiürítést. Tudhatta volna, hogy a Titanicot is elsüljeszthetetlennek hitték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 24 13:34 #56259

Hayate írta:
Panther írta:

Én úgy tudom, hogy a Shinano úgymond ellátó hajó is volt. A saját kb. 50 repülőgép mellett még szállított kb. 60-70 darabot a többi anyahajó számára a veszteségek pótlására.

Látom közben lekéstem a válasszal.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Hayate, Időpont: 2011-04-22 19:21

Ezeket nevezik kísérő repülőgép-hordozónak.<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2011-04-24 15:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 24 13:45 #56260

• Gipszj
Én úgy tudom, hogy vannak a flotta-anyahajók és a kísérő-anyahajók. Ez utóbbiak álltalában kereskedelmi hajókból átalakított egységek, 20-30 repülőgéppel. A brit flotta-anyahajók kevesebb repülőgépet tudtak üzemeltetni, mint az amerikaiak. Ez főleg a vastagabb páncélzatuk miatt volt így.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 24 15:37 #56261

• Hayate
Az én tudomásom szerint meg volt egy úgynevezett könnyű rep. hordozó osztály is pl USS Independence. Ezek a nagyobb támadó-hordozókkal +egyéb hajókkal alkottak köteléket. (már amikor)
A kísérő-hordozók pedig a lassabb sebességük miatt a kereskedelmi konvojokat kísérték.
Többnyire mindkettőre jellemző a viszonylag kisebb méret (8-15.000t), és a kevesebb hordozható repülőgép.

Tehát a Shinanó egyikbe sem tartozik a maga 70.000 tonnája, és a kb. 120 repülőgépe miatt. Igaz a feladata miatt nem is volt klasszikus támadó hordozó.<br><br>Szerkesztette: Hayate, Időpont: 2011-04-24 17:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tengeralattjárók 2011 ápr. 25 11:36 #56269

Rengeteg sok variáció létezik. Például, a japánok az Ise-nél és a Hyugánál átépítették csatahajóból repülőgép-hordozó-csatahajóvá. Kivették a hátulsó lövegtornyokat, és helyette beépítettek egy hangárt, amelyekbe 22 hidroplánt be tudtak tenni. A gépeket katapultokkal alig 20 perc alatt ki lehetett lőni. Ha a gépek végeztek a feladatukkal, akkor a hajó mellé, a vízen landoltak, onnan vették fel őket daruval.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.10 másodperc
Joomla templates by a4joomla