Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 08:10 #59024

• Gipszj
marcell1995 írta:
Mi a véleményetek,az olaszoknak megérte páncélt áldozniuk sebességért?Köztudott,hogy az 1930-as években Olaszország fő ellenfelének Franciaországot tekintette,ezért olyan könnyűcirkálókat építettek,amelyek az akkori világ leggyorsabb hajói közé tartoztak ,azért,hogy felvehessék a versenyt a francia haditengerészet szintén gyors hajóival,de a háború tapasztalatai alapján ezt a legtöbben nagy hibaként értelmezik....de lehet,hogy ha fordítva lett volna,akkor nem tudtak volna időben a helyszínre érkezni,nem tudtak volna gyors hajókból álló konvojokat kísérni,és nem tudták volna oly eredményesen üldözni a brit hadihajókat....... A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Az olasz hajók nem voltak gyorsabbak mint a többi ország hajói, csak másképp mérték a sebességüket. Egészen pontosan fegyverzet (lövegek stb.) és lőszer nélkül. Így 42 csomó körüli sebességet értek el, teljesen felszerelve amikor lövegeket is beépítették akkor már csak 32-34 csomó volt a legnagyobb sebességük. Az sem mindegy, hogy hány órás sebességről van szó. A 3 órás sebesség 4-5 csomóval is nagyobb lehet mint a 12 órás.
Attól, hogy a hajó fedélzete időnként víz alá kerül még nem szabad, hogy elsüllyedjen. A fedélzeti nyílásokat vízmentesen kell zárni. Sok filmen lehet látni, hogy a hajó orra eltűnik a víz alatt. Utaztam viharban, a hullámok -nem a vízpermet!- fölcsapott az ötödik emeletig, csak úgy döngött.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 10:01 #59025

• marcell1995
De az biztos,hogy azért csökkentették drasztikusan a páncélt,hogy gyorsak legyenek........pár cirkálójuknak néha még a brit rombolók is fejfájást tudtak okozni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 10:46 #59029

• Bazooka Joe
Hitler elveszett csatahajója

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

natgeotv.com/hu/hitler-elveszett-csatahajoja

Szerintem klassz film lesz. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-09-18 12:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 11:29 #59030

• Panther
Hm, milyen film lesz ez? Akció, ismeretterjesztő? Ez valami reklámplakátja akar lenni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 11:53 #59031

• Bazooka Joe
Dokumentumfilm. Ha megnézted volna a linket amit adtam, akkor láthattad volna ezt a képet is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 12:08 #59032

marcell1995 írta:
Mi a véleményetek,az olaszoknak megérte páncélt áldozniuk sebességért?Köztudott,hogy az 1930-as években Olaszország fő ellenfelének Franciaországot tekintette,ezért olyan könnyűcirkálókat építettek,amelyek az akkori világ leggyorsabb hajói közé tartoztak ,azért,hogy felvehessék a versenyt a francia haditengerészet szintén gyors hajóival,de a háború tapasztalatai alapján ezt a legtöbben nagy hibaként értelmezik....de lehet,hogy ha fordítva lett volna,akkor nem tudtak volna időben a helyszínre érkezni,nem tudtak volna gyors hajókból álló konvojokat kísérni,és nem tudták volna oly eredményesen üldözni a brit hadihajókat.......

Az olaszoknak gyakorlatilag mindegy volt, hogy milyen hajót raknak alájuk, reménytelenül gyenge teljesítményt nyújtottak
Komolyra fordítva önmagában egy harcjármű adatai nem sokat mondanak - még az ellenfél hasonló kategóriájú harcjárműveivel összevetve sem - a legfontosabb, hogy milyen feladatra szánták és annak képes-e megfelelni...
Az olasz könnyűcirkálóépítésre vsz nagyban hatottak az OMM gyorscirkálóinak sikerei. Náluk a gyorsaság érdekében páncélzatot (elsősorban fedélzetit) áldoztak fel és a lövegeik is kisebb űrméretűek voltak. Cserében képesek voltak támaszpontjaikból lecsapni, majd a túlerejű nagy hajók megérkezése előtt időben elmenekülni. Hasonló taktikára készülhettek az olaszok is, konvojkíséretre nem kellett ekkora sebesség, gyengén bizosított konvojok elleni lecsapásra jók lettek volna, más kérdés, hogy a britek nem tették meg nekik ezt a szívességet. Meg aztán ne feledjük az olaszokat sújtó állandó nyersanyaghiányt sem, ami a hajógyártásra is kihatott.<br><br>Szerkesztette: karoton, Időpont: 2011-09-18 14:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 12:59 #59034

• Zeki
Oh, ez a mindenki által jól ismert sztori, így legalább nem kell aggódni, hogy mi lesz a vége. Támogatom a NatGeo akcióját, bár olykor-olykor eléggé leszűkült a látcsövük a háború terén.... lsd.: Apokalipszis - Második Világháború (pl.: Rommel bemutatása, én eléggé egysíkúnak éreztem, hogy csupán a hibáit sorolták fel)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 18 15:36 #59035

• marcell1995
karoton írta:
marcell1995 írta:
Mi a véleményetek,az olaszoknak megérte páncélt áldozniuk sebességért?Köztudott,hogy az 1930-as években Olaszország fő ellenfelének Franciaországot tekintette,ezért olyan könnyűcirkálókat építettek,amelyek az akkori világ leggyorsabb hajói közé tartoztak ,azért,hogy felvehessék a versenyt a francia haditengerészet szintén gyors hajóival,de a háború tapasztalatai alapján ezt a legtöbben nagy hibaként értelmezik....de lehet,hogy ha fordítva lett volna,akkor nem tudtak volna időben a helyszínre érkezni,nem tudtak volna gyors hajókból álló konvojokat kísérni,és nem tudták volna oly eredményesen üldözni a brit hadihajókat.......

Az olaszoknak gyakorlatilag mindegy volt, hogy milyen hajót raknak alájuk, reménytelenül gyenge teljesítményt nyújtottak
Komolyra fordítva önmagában egy harcjármű adatai nem sokat mondanak - még az ellenfél hasonló kategóriájú harcjárműveivel összevetve sem - a legfontosabb, hogy milyen feladatra szánták és annak képes-e megfelelni...
Az olasz könnyűcirkálóépítésre vsz nagyban hatottak az OMM gyorscirkálóinak sikerei. Náluk a gyorsaság érdekében páncélzatot (elsősorban fedélzetit) áldoztak fel és a lövegeik is kisebb űrméretűek voltak. Cserében képesek voltak támaszpontjaikból lecsapni, majd a túlerejű nagy hajók megérkezése előtt időben elmenekülni. Hasonló taktikára készülhettek az olaszok is, konvojkíséretre nem kellett ekkora sebesség, gyengén bizosított konvojok elleni lecsapásra jók lettek volna, más kérdés, hogy a britek nem tették meg nekik ezt a szívességet. Meg aztán ne feledjük az olaszokat sújtó állandó nyersanyaghiányt sem, ami a hajógyártásra is kihatott.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: karoton, Időpont: 2011-09-18 14:12

Hát igen a nyersanyaghiány az egész olasz hadipart nagyon súlytotta a háború során,például az első időkben során a tengeralattjáró flottájkban bekövetkezett veszteséget csak nehezen tudták pótolni.........(1940 június 10.-e és július 4.-e között 10 olasz tengeralattjáró semmisült meg.)

Szerkesztette: marcell1995, Időpont: 2011-09-18 17:36<br><br>Szerkesztette: marcell1995, Időpont: 2011-09-18 17:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 19 07:55 #59037

• Panther
Ma láttam a filmet addíg, hogy elkezdődik a La-Platai ütközet. Egész jó film lett, remélem majd látom legközelebb végig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 19 12:18 #59038

• Bazooka Joe
Én is legközelebbre tartogatom, mert tegnap a szakaszt néztem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 szep. 20 15:16 #59053

D-Day (normandiai) partraszálláskor elsüllyedt hajóroncsot találtak:

www.bbc.co.uk/news/uk-england-hampshire-14933341
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 nov. 25 16:40 #59915

• innokarol
Üdv

A segítségeteket kérném. A készülő könyvemhez lenne szükségem képekre, fotókra.
A könyvben részletesen taglalom a II.VH német tengeralattjárókat, de hiányzik néhány \&quot;képanyag\&quot;.
A legfontosabb az U-boot-ról készült fotó lenne.Természetesen a NET-et már \&quot;átrágtam\&quot;, de ki tudja.
A következő U-boot-okról kellene fofó :
U-55,U-78,U-148,U-150,U-152,U-153,U-169,U173,U-174,U176,U-186,U-191,U-193
Ha valaki tud, kérem segítsen.
Előre is maxi köszönet. InnoKarol
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 nov. 26 07:06 #59916

• HunBütyök
karoton írta:

Nagyon szépen leírtad karoton azt amit én is szajkózok sok ideje.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 nov. 26 09:55 #59917

• Panther
Sajna én nem tudok segíteni, de sok sikert a könyvhöz
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2011 nov. 26 13:51 #59919

innokarol írta:
Üdv

A segítségeteket kérném. A készülő könyvemhez lenne szükségem képekre, fotókra.
A könyvben részletesen taglalom a II.VH német tengeralattjárókat, de hiányzik néhány \&quot;képanyag\&quot;.
A legfontosabb az U-boot-ról készült fotó lenne.Természetesen a NET-et már \&quot;átrágtam\&quot;, de ki tudja.
A következő U-boot-okról kellene fofó :
U-55,U-78,U-148,U-150,U-152,U-153,U-169,U173,U-174,U176,U-186,U-191,U-193
Ha valaki tud, kérem segítsen.
Előre is maxi köszönet. InnoKarol

Mivel nagyon ráérek egy találomra kiválasztottat kibogarásztam neked, remélem jó a kép: U-186
reibert.info/forum/album.php?albumid=410...amp;pictureid=126844

u.i. máshol U-185 néven fut ez a kép, szóval lehet hogy hibás...

Ellenben ezek talán jók lesznek: U-152,U-153: www.mille-sabords.com/forum/index.php?sh...40300&amp;st=175
U-78,U-173,U-193:
www.u-historia.com/uhistoria/historia/hu...u1-u99/u0078/u78.htm
www.u-historia.com/uhistoria/historia/hu...-u199/u0173/u173.htm
www.u-historia.com/uhistoria/historia/hu...-u199/u0193/u193.htm

Ha beleakadok még képekbe, akkor frissítek...<br><br>Szerkesztette: karoton, Időpont: 2011-11-27 19:55
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla