Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Hajók, Tengeralattjárók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Hajók, Tengeralattjárók

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 09 13:18 #25023

Egyépként belefeletkeztünk az atlanti-óceánért fojtatott csatákba hiszen ha jóltudom akor a csendes-óceánon is folytak a harcok
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 09 14:18 #25029

\"Harc\" helyett inkább a kacsavadászat a jó szó, és nem az amcsik voltak a kacsát. Szerintem mindent elmond az egészről hogy az amerikaikak a háború legvégén hoztak ki 4 IOWA osztályú csatahajót. Amelyek egyenként erősebbek a hirhedt Yamatónál is, amikor már Japán a földig volt rombolva, akkor hozták ki ezeket, és bevetésre sem kerültek. Egy percig nem volt esélyük a japánoknak se, mondják hogy így Midway úgy Midway, volt ott 4 repülőgéphordozójuk, ha azokat is netán elsüllyesztették volna, seperc alatt hoznak helyettük újakat. Most nézzétek rá a térképre, A japán sziget, egy szerencsétlen kis nyúlványka, erőforrások nélkül, az amerikaiak meg bevezették a nyersanyag embargót, a gazdaságuk tönkre volt. Jó hogy néhány évig ott voltak Fülöp szigeteken, Malajziában, értékes nyersanyagot, gumit is így már hozzájuk folyt be, de ez kevés, ha megnézet kivel állnak szemben. Usa, óriási szárazföld tele nyersanyagokkal, nagy gyárkapacitással felhalmozott készletekkel. Csodálom hogy 45ig kihúzták a japcsik, amilyen bolondok, ha nincs atombomba még most is harcolnának.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 10 12:47 #25083

• Bazooka Joe
Örülök, hogy mások is vannak akik a dolgok mélyére is szoktak nézni, kösz portillo!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 10 17:49 #25100

Monco írta:
Önmagukat se kímélték ilyen esetben, miért tették volna másként az ellenséggel?

Nagyon szépen mondtad monco
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 11 10:10 #25117

Fhu mit láttam a tvben! Japán repülőgép hordozó tengeralatjáró! azért a japánok tudtak valamit.....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 11 10:37 #25118

• Oberstgruppenführer
Jól hangzik! Egy olyan anyahajó volt aminek búra volt építve a tetejére ami nyitható volt és le is tudott merülni? Hány gépet tudott szállítani és milyeneket?<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-11 11:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 11 12:00 #25119

Ez 1 két testű tengeralattjáró volt a torony elé volt épitva a hangár amiben ha jól emlékszem 3-4 gép volt a gépet kitolták felszerelték talpakkal hogy a tengeralattjáró mellé letudjon szálni és onnan csörlővel vissza emelték . De hatalmas volt.... a japánok mikor megadták magukat az amcsik 2 hajót elfogtak tanulmányozták őket de mikor az oroszok látni akarták a tengeralat... akkor inkább felrobbantották Viszont az amcsik ezekből a tervekből csinálták meg az 1. olyan tengeralattjárót ami tudott a felszínről rakétát inditani .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 11 12:43 #25120

Ezt én is láttam de a Japánoknak sokat köszönhet a világ.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 11 15:19 #25131

• Zeki
Hajók rész, bármilyen kecsegtető is a Suzuki meg a robotok világa - vissza a hajókhoz...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 11 17:28 #25143

VAn sutyuki motorcsonak nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 11 18:34 #25147

Nekem a kedvenc hadihajóm az USS YORKTOWN valaki tud néhány dolgot mondani róla (hossz, fegyverzet stb.)??
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 12 11:16 #25184

• Zeki
Wikipédián ne nézd meg, mert nem éppen jók
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 14 14:23 #25372

Ha jól tudom Nimitz admirális repülőgép hordozója volt.
hossz: 246,7 m - szélesség: 29,1 m - merülés: 6,5 m
32,5 csomó (60,2 km/h)
90-100 db repülőgép; 8 db 12,7 cm-es ágyú; 16 db 28 mm-es légvédelmi gépágyú; 24 db 12,7 mm-es légvédelmi gépágyú
övpáncél 102 mm, fedélzet 37,5 mm, válaszfalak 102 mm
A midway-i csatában süllyesztették el.
A japánok egyszer meg torpedózták , majd később még egyszer amikor a hajó már rég halálra volt ítélve , de a japánok azt hitték , hogy ez egy másik hajó.
Szóval lőszer pazarlás volt az egész.
Nekem egyébként a USS Pennsylvania a kedvenc csata hajóm.

Szerkesztette: StormtrooperJelly, Időpont: 2010-01-14 15:35<br><br>Szerkesztette: StormtrooperJelly, Időpont: 2010-01-14 15:41
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 20 17:12 #25886

• Oberstgruppenführer
A Brit Warspite csatahajót 7 torpedótalálat is érte amikor az egyik fjordba hatolt be Norvégia 1940-es támadása közben és egy sem robbant fel. A Német torpedók gyújtószerkezete a 4-5 fokos vízben nem mindig működött.

Ezt a hibát sok a konvojokat támadó tengeralattjáró is jelentette az első minden körülmények között hatékony torpedó 1942-re jutott el nagy számban a csapatokhoz, de ekkor már késő volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc Hajók/Tengeralattjárók 2010 jan. 20 19:17 #25918

• Bazooka Joe
Nem az volt az akusztikus torpedó?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla