Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 14 20:39 #22595

• HunBütyök
panzer2 írta:
A Panther jó de szinte ugyanolyan hibái vannak mint a Tigrisnek a PanzerVI-es csak közepes harckocsi mit csinált volna a KV1-es KV2-es ellen szét lőték volna őket<br><br>Szerkesztette: panzer2, Időpont: 2009-12-14 17:47

A hosszú csövő Panzer négyesek leküzdhették a T-34 és KV harckocsikat. A KV-1 az L-11 majd később az F-34 ágyúval alulmúlta a Panzer IV L/43-asát. A KV-2 meg egy tarackkal volt felszerelve. Nem igazán páncéltörő lövedék volt. (Igazából a KV-2 inkább önjáró löveg volt mintsem harckocsi)

Mondjuk a panzer IV-esek ellen mindkét szovjet mnstrum fegyvere halálos volt olyan 1000 méteren, ha eltalálták persze. A panzer IV viszont pontosabban tüzelhetett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 14 20:48 #22597

HunBütyök írta:
panzer2 írta:
A Panther jó de szinte ugyanolyan hibái vannak mint a Tigrisnek a PanzerVI-es csak közepes harckocsi mit csinált volna a KV1-es KV2-es ellen szét lőték volna őket<br><br>Szerkesztette: panzer2, Időpont: 2009-12-14 17:47

A hosszú csövő Panzer négyesek leküzdhették a T-34 és KV harckocsikat. A KV-1 az L-11 majd később az F-34 ágyúval alulmúlta a Panzer IV L/43-asát. A KV-2 meg egy tarackkal volt felszerelve. Nem igazán páncéltörő lövedék volt. (Igazából a KV-2 inkább önjáró löveg volt mintsem harckocsi)

Mondjuk a panzer IV-esek ellen mindkét szovjet mnstrum fegyvere halálos volt olyan 1000 méteren, ha eltalálták persze. A panzer IV viszont pontosabban tüzelhetett.

Bocs Bütyök tudom hogy te vagy a legjobb a páncélos szakértő örülök hogy most már ezt is tudom
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 14 20:48 #22599

• HunBütyök
Oberstgruppenführer írta:
A Shermannak ez a verziója nem volt ellenfél a Tigriseknek de ha te azt harc felvételnek nevezed, hogy kilőtték őket a Tigrisek 2000 méterről akkor ok. Ez maximum hátulról képes kilőni egy Tigrist és arra nem sok esélye volt, hogy oda kerüljön.

Pedig párszor odakerült. A Sherman taktika is erre épült. Amúgy a Tigrisnek nem a hátulja a legvékonyabb hanem az oldala tudtommal, bár én nem ismerem annyira a Tigrist.
Amúgy nem csak a Firfly tudta felvenni a harcot a tigrisekkel hanem a 76mm-es löveggel felszerelt korábbi amerikai sherman változatok is, igaz csak 1000 méterről.

A Firefly meg mondjuk 2000 méterről max a kései 17 Fontos lövdeékkel de abból kevés volt. Viszont 1000-1400 méteren ez a fajta lövdeék törte a tigrist minden oldalról.
A 17 Fots ágyú későbbi speckó löszerekkel megközelítette a 88-as erejét.

De mondjuk aztán az amcsi M1A1-hez is rendszeresített töb bmodernebb lövedéket amikkel mégerősebb lett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 14 20:50 #22600

• HunBütyök
Amúgy a 41 és 43 közötti technikából majd kapsz ízelítőt te is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 14 20:51 #22601

kösz Bütyök de aztán vágod a témát!!!!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 14 20:55 #22604

Bütyök az összes páncélosnak megmondja a láb méretét:laugh:
Bütyök korepetálhatnál páncélosoból mert az a kedvencem
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 14 21:21 #22621

ja engem is taníthatna!!!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 05:39 #22630

• HunBütyök
andy50 írta:
kösz Bütyök de aztán vágod a témát!!!!

Á, csak apukámtól tudom amit tudok. Amúgy csak egy sima 12 éves vagyok aki szereti a világháború eszközeit. Azon belül is az 1939 és 1941 közötti dolgokat. Az osztályban a Balázska és a Janicsak a német cuccokat szeretik, de én megmondtam nekik, hogy apukám szerint az 1939-41 közötti dolgok a jók, mert akkor volt legerősebb a 3. Birodalom.
Aztán a Jani mindig csesztet hogy miért szeretem a krai dlgokat amikor a Tigris meg a Királytigris a legjobb páncélos. Én mindig elmondom, hogy nekem minden páncélos a kedvencem.

Ja, azt tudtad andy, hogy a francia harckocsik jelzései a franciakártya lapjainak jelzései voltak? Szivecske, pikk, treff, meg mégvalami. Na és egyik osztálytársam, aki a legtutibb lány az osztályban megkérdezte, hgy miért van szív a tankon, amit rajzoltam. Elmondtam neki. Sokat nem értett belőle, mert nem voltam lyan egyszerű mint egy Anti Fitness Club dalszöveg, de annyira tetszett neki az általam rajzolt Somua S-35 a szívecske jelzéssel, hogy elkérte. Szerintem bejövök neki.

Na megyek zuhanyozni mert ma suli és felelek töriből. Éppen a Hunyad Jánosról tanulunk. Múltkor kettest kaptam a feleletre, a rohadt tanár miatt. Nem értette, hogy miér tudom hgy a Hunyadi az 1945-ben harclt az amerikaiak ellen. MNeg mondtam a tanárnak hgy a Hunyadi ssem harcolt Nándorfehérvárnál, hiszen mindennemű ellentámadásunk sikertelen volt, és addig nem juthattunk el. Na meg Ausztria területén harcolt Hunyadi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 06:18 #22633

meg káró igen tudtam hogy a franciák ilyen jelzéssel látták el a tankokat!!

különben én 15 éves vagyok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 10:55 #22635

Egyébként a Somua S-35 volt egy röhamlöveg változata is vagy én nem tom mert találtam egy képet ahol a löveg a Somua tastébe volt beleépitve vagy ilyen nem volt mert a kép valami stratégiai játékból volt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 12:46 #22636

szerintem nem a rohamlöveg volt először hanem a tank én így tudom!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 15:26 #22661

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Amúgy nem csak a Firfly tudta felvenni a harcot a tigrisekkel hanem a 76mm-es löveggel felszerelt korábbi amerikai sherman változatok is, igaz csak 1000 méterről.

Páncéloscsata 1000 m-en belül... érdekes. Nem hinném, hogy gyakori volt. A Sherman biblia biztos feljegyezte az a pár sikert 1000 m-en belül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 15:46 #22664

ritka volt az ilyen!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 16:24 #22671

Bazooka Joe írta:
HunBütyök írta:

Páncéloscsata 1000 m-en belül... érdekes. Nem hinném, hogy gyakori volt. A Sherman biblia biztos feljegyezte az a pár sikert 1000 m-en belül.

Sok sikerük lehetet:laugh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2009 dec. 15 16:32 #22673

• HunBütyök
Volt pedig. Általában 3 sherman csalinak lett feláldozva, míg a negyedik elszakadt tőlük és a tigris hátába került.
A Tigris megpróbálta kilőni a sherman harckocsikat, amíg célzott, lőtt, újratöltött addig az az egy időt nyert hog yeljussn a tigris mögé. Amúg yvolt páncélscsata sk-sok 1000 méteren belül. Volt lyan éjszakai harc ahol a mi Zrínyiink 30 méterről lőtték a T-34-eket.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.20 másodperc
Joomla templates by a4joomla