Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 06 19:35 #24825

Ez az tudtam hogy nem a jenkyké az ötlet:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 06 19:39 #24830

Akkor szerinted?
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 06 19:40 #24831

Amúgy vicces a németek az első világháborúban nem láttak fantáziát még a tankokban, gyártottak 15 vagy 16 ban 14 dbot, aztán utána már egyet sem. Aztán 39-40-41ben tankokkal söpörték le Európát. Panzer Waffe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 06 19:52 #24837

• HunBütyök
Most írtam le.

Na jó azért egészítsük ki a dolgokat: mindne országban kísérleteztek páncélos járművekkel már az 1900-as évek végén, de ami sikereket ért el és az első frappáns kis hasznos okosság volt, az az angolok műve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 06 19:59 #24839

Szerintem a páncélautók már elég nagy lépésnek nevezhetők ..... de hogy azt ki találta ki azt nem tom ...
De basszus milyen angolokrol beszélünk huszita harmodor alkalmazott 1. páncélosokat igaz azok páncélozott ágyúval felszerelt szekerek voltak
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 06 20:03 #24842

Luger írta:
Szerintem a páncélautók már elég nagy lépésnek nevezhetők ..... de hogy azt ki találta ki azt nem tom ...
De basszus milyen angolokrol beszélünk huszita harmodor alkalmazott 1. páncélosokat igaz azok páncélozott ágyúval felszerelt szekerek voltak

Nem is. Már az ókorban használt felpáncélozott elefántok/(olifántok) is mik voltak? Mi számít első tanknak... bár gondolom motorral meghajtott páncéllal védett gépkocsi kb a definíció.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 06 20:04 #24843

• HunBütyök
Ennyi erővel Zeki mesélhetne a görög nedves bőrrel bevont deszkákból álló őspáncélról, ami egy emberek által tolt \"tank\" volt, és ezalatt tudtak a vár alá komamndózni az egységek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 07 20:41 #24947

ez igaz sőt még arról is hallottam hogy a középkorban egy olyan találmányt alkotott Galiliei hogy úgy nézett ki mint egy tank kúp alakú volt és minden oldalán ágyúk találhatók gondoltam szót említek erről!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 09:01 #24958

• Oberstgruppenführer
Konrad Hauberk SS-Untersturmführer 11 ISZ-2 nehézharckocsit lőtt ki a Várpalotáért vívott ütközet során. 1945.Március.21.-én

Ez nem tudom igaz-e de ha igen akkor az nem semmi .
Valaki hallott erről?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 09:16 #24961

Én nem te kitöl halotad ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 11:25 #24965

• Bazooka Joe
Talán Norbi egyik könyvében van benne. Feltételezem Tigris II-el érte el ezt az eredményt.

Egyébként melyik egységnél teljesített szolgálatot?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-08 12:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 13:32 #24972

• Oberstgruppenführer
Azt hiszem az I.SS-páncélosezred 1.századának parancsnoka volt.

És egy Földi Pál könyvben olvastam ezért nem nagyon hiszek a hitelességében gondoltam valaki hallott róla és megerősíti azért írtam le.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 15:21 #24977

• HunBütyök
andy50 írta:
ez igaz sőt még arról is hallottam hogy a középkorban egy olyan találmányt alkotott Galiliei hogy úgy nézett ki mint egy tank kúp alakú volt és minden oldalán ágyúk találhatók gondoltam szót említek erről!

Az Da vinci volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 16:20 #24987

• Bazooka Joe
Oberstgruppenführer írta:
Azt hiszem az I. SS-páncélosezred 1.századának parancsnoka volt.

És egy Földi Pál könyvben olvastam ezért nem nagyon hiszek a hitelességében gondoltam valaki hallott róla és megerősíti azért írtam le.

Ha FP, akkor kétséges a hitelessége... amúgy azt nem írta, hogy milyen harckocsival érte el ezt a nem mindennapi eredményt?

Bár ha jól tudom ekkoriban az 1. SS-páncélosezred / 1/I. (vegyes) SS-páncélososztályának / 1. és 2. százada Párduc harckocsikkal volt felszerelve. Tehát akkor valószínűleg azzal érte el ezt az eredményt! Nem semmi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 17:41 #25002

• Oberstgruppenführer
Elvileg a Párduc wolfrám magvas páncéltörő gránátja képes átütni szemből az ISZ2-es tornyát akár 1500 méterről is. De csak a tornyát tehát ezek igen jó lövések voltak akkor, vagy nem szemből érkeztek.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-08 18:42
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla