Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 17:52 #25003

Úgy kilőtt 11 IS-2-t hogy közben nem találkozott, lőtt ki t34eseket,mert zsákszámra voltak? 45 volt, de azért olyan sok nem volt az is-2ből hogy egy helyen 11et egymás után ki lehessen lőni. Gyanús.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 20:48 #25009

• HunBütyök
Na ja, a sztálin harckocsik nem mászkáltak egyedül. Bár nehézharckocsi alakulatokat csináltak belőlük. A sztálinok furcsállom, hog yhagyták magukat kilőni.

Amúgy tény és való: a párduc képes volt leküzdeni a sztálin harckocsit, de az 1500 méter azért furcsa a toronynál. Ugyanis a Sztálin 2 tornya 90 mm-es gömbölyített-döntött forma volt. Ami oldalt 70 fokban volt döntve. A 70 fok döntés az a 90-nek a l számolt szinusza a táblázatocskám szerint 96 mm-t tesz ki. Elől a gömbölyített forma miatt ennél vastagabbat ad valamivel.
Ennek ellenér eis leküzdhette toronytalálat esetén a párduc a Sztálin 2-t Hogy wolfrámmagvas-e azt nem tudm de ilyen lőszerfajták bármelyikével:

Pzgr. 39/42 (APCBC/HE-T)
Pzgr. 40/42 (APCR/-T)

A fenti 2 km-en akár 103 mm-t képes volt átvinni függőleges páncél esetén, a másik két km-en képes volt akár 122 m-t is átlyukasztani. 1500 méteren ez a képesség megnőtt 114 és 147 mm-re. Na de itt számolni kell azzal, hogy a döntött páncélzat vastagabbnak számít, továbbá fotns tényező az hogy sokszor lepattanhat a lövedék.

De alá tutodm írni, hogy nagy mázlival a Párducok lezúzhatták a Jsz-2-ket. De csak oldalról-hátulról, vagy a torny a torony meglövésével.
Szemből egyrész átlagban 240 mm-t tesz ki a sztálin homlka, és a 30-foks dőlés miatt szinte nincs ami megtapadjon rajta és lyukat égessen az anyagba (az APCBC tulajdonsága).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 08 23:27 #25012

Én nagyon szeretem a magyar páncélosokat de semmi pénzért nem lettem volna harckocsizó ha pl egy turán vagy egy Pz38 harckocsival kellett volna t-34/76 vagy IS2 ellen küzdeni:( persze ha egy szép németektől kapott párducot kellett volna elnavigálni valamivel nagyobb bizalommal néztem volna szembe a ruszkikkal
Igaz már a hetzerek is értek el szép sikereket az IS2 ellen:) de akkor gondolom 1 pz4 is kilőhette őket ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 08:02 #25015

• Zeki
T-26 az nehezen, de kilövi a Tigrist, nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 10:00 #25018

Szerintem nagyon nagy szerencse kell hozzá..... de nem valószínű .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 14:03 #25027

• HunBütyök
A Sztállnak nem a páncél vastagsága volt a minden, hanem a döntött páncéllemezek. A hetzernek már nehéz falat volt egy Sztálin harckocsi. De elméletben felvehette vele a harcot. A panzer Iv szintén, viszont a panzer IV védettségben gyenge volt a Sztálinhoz képest. Arról nem is beszélve, hogy igazi erejét a Sztálin 2 csak 1 km-en tudta kifejteni (Az A-19 tarackból kifejlesztett löveg emiatt), de panzer IV-esetében a ygnege védettsé gmiatt ez az 1 km megnőtt. h aelkapta a Panzer IV-est ami javarészt függőleges páncéllal volt megcsinálva, akkor akár 1500 méteren is megcsíphette. Míg ezen a távolságon a panzer Iv lövedékei nagy valószínűsséggel lepattantak a Sztálinról.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 14:04 #25028

• HunBütyök
Zeki írta:

Úgy ahogy mondod! legalábbis a kínai hadtörténelem szerint.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 14:21 #25030

Zeki írta:

Szerintem kevered a számokat,?? Biztos 26?? Mert az egy könnyűpáncélos, pihécske volt a Tigrishez képest.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 14:27 #25031

Luger írta:
Én nagyon szeretem a magyar páncélosokat de semmi pénzért nem lettem volna harckocsizó ha pl egy turán vagy egy Pz38 harckocsival kellett volna t-34/76 vagy IS2 ellen küzdeni:(

Nem is volt nagy a morál szerintem... Ami szégyen hogy a Gyorshadtest még hasznnálta, az olaszok által kiselejtezett Ansaldokat, az a bádogbödön nemhogy bűnronda de hasznavehetetlen is, mozgó halálgyár aki benne ül annak biztos. Az meg hogy az olaszok selejtezték ki... És mi használtuk... Nem is tudom van ilyen Ansaldós gépkocsizó élményeim a Gyorshadtesttel a keleti sztyeppéken könyv??? Azt elolvasnám!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 17:15 #25037

szevesztok!
Az egyik kedvencem Bt-7
valoszinu hogy jobb harcikepeseggel rendelkezett
mint a pancer 1-2 és a pancer 3meg 4 korai valtozata.
A masik kedvencem a Char St Chamond tank, ez egy olyan masina ami a csillagokháborújába is simán elmenne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 17:17 #25038

• HunBütyök
portillo írta:
Zeki írta:

Szerintem kevered a számokat,?? Biztos 26?? Mert az egy könnyűpáncélos, pihécske volt a Tigrishez képest.

Mi tudjuk miért mondja!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 17:18 #25039

• HunBütyök
Mirque írta:
szevesztok!
Az egyik kedvencem Bt-7
A masik kedvencem a Char St Chamond tank, ez egy olyan masina ami a csillagokháborújába is simán elmenne.

Char St Chamond? Az első vh-s, minden rohamlöveg egyik őse.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 17:19 #25040

portillo írta:
Luger írta:
Én nagyon szeretem a magyar páncélosokat de semmi pénzért nem lettem volna harckocsizó ha pl egy turán vagy egy Pz38 harckocsival kellett volna t-34/76 vagy IS2 ellen küzdeni:(

Nem is volt nagy a morál szerintem... Ami szégyen hogy a Gyorshadtest még hasznnálta, az olaszok által kiselejtezett Ansaldokat, az a bádogbödön nemhogy bűnronda de hasznavehetetlen is, mozgó halálgyár aki benne ül annak biztos. Az meg hogy az olaszok selejtezték ki... És mi használtuk... Nem is tudom van ilyen Ansaldós gépkocsizó élményeim a Gyorshadtesttel a keleti sztyeppéken könyv??? Azt elolvasnám!!!

Szerintem nem volt aki megírná
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 17:38 #25042

Mirque írta:
szevesztok!
Az egyik kedvencem Bt-7

Hát a Panzer III-asat sem szerintem de a PanzerIV-est biztos hogy nem:laugh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 09 21:34 #25058

Jagdpanther írta:
portillo írta:
Luger írta:

Szerintem nem volt aki megírná

Ép ember nem volt szerintem aki meglátott ezzel a szörnyben ülve egy ellenséges páncélost, és ne az legyen az első gondolata, hogy tető felnyit és húzzunk kifele, vagy fordulás és maxgáz vissza. Kérdés, hány Ansaldonak lett volna esélye egy Tiger II-vel szemben?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.22 másodperc
Joomla templates by a4joomla