Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 25 22:25 #26429

Köszi nekem is kedvencem!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 26 17:47 #26490

Na vissza a témához .
Valaki tud nekem mesélni a sherman jumborol?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 26 20:33 #26511

Hát nem sokat szerintem attól függ a rendes Shermantől hogy nagyobb az ágyúja meg talál erősebb páncélzatot kapott!De nem biztos én is kíváncsi vagyok erre;)
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 27 11:40 #26534

• HunBütyök
Luger írta:
Na vissza a témához .

Kedvenc harckocsim, nem tudm említettem-e már. Szeressétek Ti is! Most el kell menjek temetésre de ha megjöttem írok róla! Kétszázvalahán ykészült belőle, egy megerősített páncélzatú M4A3 volt. Hivatalos neve M4A3E2. Nyugat-Európában szolgált. Amolyan áttörő, gyalogságot támgató változatnak tervezték, mint az angolok a Churchill sorozatot. A páncélvédettség miatt a Sherman súlya jelentősen megnövekedettt, és ez rontotta mozgéknyságát, manőverező képességét. A legyártott kb 250 darabot bevetették, de többet nem foglalkoztak vele.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 27 17:28 #26577

Jobbich!

A \"legjobb harckocsi\" címet tulajdonképpen több szempontból is adhatjuk. A T-34 olcsó, igénytelen, könnyen szerelhető harckocsi volt. Harcértékben se volt kiemelkedő, de stabil teljesítményt nyújtott.

Tulajdonképpen semmiben se volt a legjobb, de minden tulajdonságában ott volt a legjobbak között. De persze lehet, hogy rosszul látom. Én nekem mindenesetre az egyik favoritom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 27 21:13 #26597

Valaki tudna írni nekem pár infót a Sherman Jumborol?
Előre is kösz!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 28 08:45 #26613

Monco írta:
Jobbich!

A \"legjobb harckocsi\" címet tulajdonképpen több szempontból is adhatjuk. A T-34 olcsó, igénytelen, könnyen szerelhető harckocsi volt. Harcértékben se volt kiemelkedő, de stabil teljesítményt nyújtott.

Tulajdonképpen semmiben se volt a legjobb, de minden tulajdonságában ott volt a legjobbak között. De persze lehet, hogy rosszul látom. Én nekem mindenesetre az egyik favoritom.

És ami a lényeg, hogy sok volt belőle. Nagyon sok. A keleti fronton csak T34/85-ből \'45-ben több mint 10,000 volt, miközben Királytigrisből alig 250 darabot építettek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 28 10:35 #26622

HunBütyök írta:
Luger írta:
Na vissza a témához .

Kedvenc harckocsim, nem tudm említettem-e már. Szeressétek Ti is! Most el kell menjek temetésre de ha megjöttem írok róla! Kétszázvalahán ykészült belőle, egy megerősített páncélzatú M4A3 volt. Hivatalos neve M4A3E2. Nyugat-Európában szolgált. Amolyan áttörő, gyalogságot támgató változatnak tervezték, mint az angolok a Churchill sorozatot. A páncélvédettség miatt a Sherman súlya jelentősen megnövekedettt, és ez rontotta mozgéknyságát, manőverező képességét. A legyártott kb 250 darabot bevetették, de többet nem foglalkoztak vele.

Hány napos egy temetés ??? vagy gödörben egy harckocsit találtál és feltárod?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 28 21:06 #26795

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

V3. Dán tank. A dán ellenállás használta 45ben a nácik és kollaboránsaik ellen. Tudtok egyebet róla?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 28 21:19 #26797

Ha már ellenállások.

Kubus. A varsói felkelésben a lengyel felkelők csinálták meg, Chevrolet alvázra építették a páncélzatot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 28 22:04 #26798

Hát ezt nem is tudtam!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 29 06:02 #26806

• HunBütyök
portillo írta:

V3. Dán tank. A dán ellenállás használta 45ben a nácik és kollaboránsaik ellen. Tudtok egyebet róla?

Páncélgépkocsi, nem harckocsi.

A V3-ból egy darab készült amúgy és hasonló volt mint ez a jármű, az alváza is ugyanez volt és a felépítmény is. Viszont a németek elhagyták Dániát, amikor a V3 elkészült.

Kollabránsok ellen használták, a híres Lorenzen banda ellen, akik kollaboránsok vltak éás egy nyári kuckóban voltak elbújva. A V+ autó odement a házhz és leadtt eg yfigyelmeztető lövést. Kinézett az ablakon az egyik bandatag, és meghijedt és főbe lőtte magát. Aztán látva a V3 legénysége hogy van ellenség a házban, ezér telkezdte lőni géppuskával a házat. Aztán elfogták a banda tagjait. 18 férfi és 1 nő volt összesen a házban.
1 öngyi lett, kettőt megöltek a V3-mal és 5-öt megsebesítettek a V3-mal.

Ez a sztori. Az akció után propaganda célokat szlgált ez a páncélgépkocsi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 29 08:03 #26809

Érdekes a sztori. Amúgy a jármú egy rondaság,de érdekes, amire tervezték egy tucatnyi kézifegyveres ellenálló ellen, arra megfelelt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 29 16:22 #26869

Sziasztok! Nekem a kedvenc harckocsim a Királytigris!

Gyönyörű szép, kiváló jármű volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 29 16:31 #26870

Hát nem tudom, a királytigris kiváló?

Egy lassú, műszaki problémákkal, és gyermekbetegségekkel küzdő méregdrága szerkezet volt, melyet öt-hat T34/85 már leszedett megfelelő taktikával.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla