Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 29 16:38 #26872

Az lehet... de mindenhol az van írva hgy a legnagyobb tűzerővel bíró, legvédettebb harckocsi volt a második világháborúban. Földi Pál is leírta ezt a Tankkönyv című könyvében. Kedvenc íróm Földi Pál. Kiváló történész. Mondjuk szerintem részrehajló a németekkel szemben. De annyira szuperül ír, hogy elnézem neki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 29 16:53 #26876

Panzerstrike írta:
Az lehet... de mindenhol az van írva hgy a legnagyobb tűzerővel bíró, legvédettebb harckocsi volt a második világháborúban. Földi Pál is leírta ezt a Tankkönyv című könyvében. Kedvenc íróm Földi Pál. Kiváló történész. Mondjuk szerintem részrehajló a németekkel szemben. De annyira szuperül ír, hogy elnézem neki.

Földi Pál azt is leírta hogy várnai csatánál a magyar sereg 2000 főből állt...

Ne csak Földi Pált olvass, olvasmányos jó könyvei vannak, de ne vonj le végleges következtetéseket olyan témákban ami nagyobb részletességet igényel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jan. 29 17:57 #26912

Sziasztok
Nézelődtem a neten és találtam 1 páncélost amit 1.nek 1 shermannak néztem de nem ! 1 ram nevű kanadai páncélos viszont a tudásom itt megtorpant valaki felvilágosít róla ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 01 14:40 #27205

• Oberstgruppenführer
Így szeretem az IS-2-ket
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 01 15:16 #27208

• Bazooka Joe
Mi intézte így el? Egy Stuka?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 01 15:33 #27213

• Oberstgruppenführer
Szerintem kapott ez több mindent, mert a csöve is megrongálódott a tornyán is van lyuk meg a teste is szétrobbant.

Itt egy Német is, hogy ne mondjátok csak az Oroszokat lőtték szét:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 01 16:40 #27220

M1A2 Abrams
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 01 18:07 #27231

Azért az amerikai hadseregben is voltak furcsa dolgok .... remélem ezt a linket nem láttátok még: mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/UnitedStates/selfpropelledguns/selfpropelledguns.html
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 01 19:42 #27234

• HunBütyök
Hajcihő írta:
M1A2 Abrams

I love Abrams, de ez a második vh-s harckcsik topicja! A modern dolgos tpicba rakd légyszíves legközelebb! Tudom nem egyértelmű a topic címe, de most elmondtam.

Amúgy kis baki ugyan, de kezdesz jó forumzó lenni. Na még rakjál csak ilyen képeket! Ja és írj pár hidegháborús fegyverről, mert azokhz biztosan jól értesz.

Kérdezek is tőled a modern fegyveres topicban!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 02 18:27 #27276

De én már láttam Luger!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 02 18:31 #27278

Jól mondod Bütyök!

Mindenki írjon bátran, a hidegháborútól egésszen a 21. századi fegyvereket rakhatjátok. Amit meg nem ismerünk, akkor majd úgyis kérünk egy kis információt.
Szivessen vesszük mindenki véleményét, hozzászólását.
(Csak ne durvuljon el a dolog)

Bocsi a reklámért!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 04 18:40 #27430

• Oberstgruppenführer
Most olvastam, hogy amikor Wittmann 1944.Augusztus.8.-án támadott a Canadai-Lengyel állások felé Chinteaux-tól északra, 56 harckocsival támadtak 1200-al szemben .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 04 20:32 #27438

• Bazooka Joe
A 12. SS-pc.ho. Waldmüller páncéloscsoportját \'44 aug. 8.-án 39 Panzer IV, 10 Jagdpanzer IV, és 8 Tiger I alkotta. Tehát nem 56 hanem 57 harckocsi volt német részről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 05 05:35 #27443

• HunBütyök
hm... nem is rossz összeállítás. Mondjuk 58 az 1200-zal szemben nem gyenge. Főleg hogy a lengyelek sem crusaderekkel voltak felszerelve hanem Sherman-ekkel, köztük pár Firefly-jal is meg cromwellekkel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 feb. 05 06:23 #27444

• Oberstgruppenführer
A 8 Tigrisből 3-at hátrahagytak Chinteaux biztosítására így csak 54 Harckocsi vett részt a támadásban
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla