Gipszj írta:
HunBütyök írta:
és természetesen sem a panzer III és sem a Panzer IV nem volt kihívás egy 37 mm-es Bofors pct.ágyúnak, vagy egy 40 mm Bofors légvédelmi ágyúnak, vagy egy 75 mm-es francia MLE 1897-nek.
Lengyelország vesztét a légierő hiánya okozta és a Blitzkrieg meglepetés ereje.
A németek Pzkpfw III-t szánták harckocsik ellen, a IV-t gyalogsági harckocsi szerepben kívánták fölhasználni.
A Sherman német neve Tommy-kukta vagy Ronson volt, ha jól tudom, elég volt ránézni és már égett is, még a késői, duplafalú, tűzoltfolyadékkal feltöltött példányok is.
Úgy tudom, hogy a IVH. legmodernebb harckocsijai a JSz-3-as harckocsik voltak, hála öntött aluminium motorblokkjuknak, öntött acél páncéljuknak, középnagy gőrgős futóművüknek, diesel motorjuknak. Egyedüli hibájuk volt az osztott lőszer.
Gipszj
Ehhez a gyors összefoglalóhoz miért az én szövegemet kellett idézni?

Az én szövegem és a tiéd között semmi logikai kapcsolat vagy összefüggés nincsen. Én a 37 mm model 36 páncéltörő ágyút néztem amint ki tudta lőni a Koari Panzer III és Panzer IV harckocsikat. Na meg a lengyel légierő hiányát említettem meg.
A modernséggel vitatkoznék, ugyanis minden relatív. Én az M26 harckocsit nevezném a legmodernebbnek és a brit Centuriont. Na meg a Párducot. Ugyanis ezek egyenesági leszármazottai a mai angol és amerikai harckocsik.(Kivéve a Párducot) A sztálin pályafutása meg az IS-7-tel, ami gyakorlatilag a T-10 nehézharckocsi, véget ért 1957-ben.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-06-14 21:01