Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 máj. 26 15:39 #34962

andy50 írta:
A szovjet ML-20-ról nem tud valaki valamit?

Lövegről?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 máj. 26 15:44 #34963

Igen!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 04 19:44 #35356

• David9999999
Nem tudja valaki a királytigris mennyit fogyasztott 100 km-en? Egyes források szerint 800 liter körül. Reális ez?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 04 21:16 #35357

• HunBütyök
David9999999 írta:
Nem tudja valaki a királytigris mennyit fogyasztott 100 km-en? Egyes források szerint 800 liter körül. Reális ez?

Már régebben kiveséztük, olvass vissza.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 04 21:17 #35358

• HunBütyök
andy50 írta:
A szovjet ML-20-ról nem tud valaki valamit?

Ez egy tarack volt, miért itt kérdezed? A tüzérség topicban meg emlgettük már párszor, ott leírtunk minden fontosat. De panzer2 szívesen mesél neked az ML-20-ról, ő nagyon szereti.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 09 19:20 #35533

Köszi:)
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 14 18:24 #35625

• Gipszj
HunBütyök írta:
és természetesen sem a panzer III és sem a Panzer IV nem volt kihívás egy 37 mm-es Bofors pct.ágyúnak, vagy egy 40 mm Bofors légvédelmi ágyúnak, vagy egy 75 mm-es francia MLE 1897-nek.

Lengyelország vesztét a légierő hiánya okozta és a Blitzkrieg meglepetés ereje.

A németek Pzkpfw III-t szánták harckocsik ellen, a IV-t gyalogsági harckocsi szerepben kívánták fölhasználni.
A Sherman német neve Tommy-kukta vagy Ronson volt, ha jól tudom, elég volt ránézni és már égett is, még a késői, duplafalú, tűzoltfolyadékkal feltöltött példányok is.
Úgy tudom, hogy a IVH. legmodernebb harckocsijai a JSz-3-as harckocsik voltak, hála öntött aluminium motorblokkjuknak, öntött acél páncéljuknak, középnagy gőrgős futóművüknek, diesel motorjuknak. Egyedüli hibájuk volt az osztott lőszer.
Gipszj
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 14 18:59 #35628

• HunBütyök
Gipszj írta:
HunBütyök írta:
és természetesen sem a panzer III és sem a Panzer IV nem volt kihívás egy 37 mm-es Bofors pct.ágyúnak, vagy egy 40 mm Bofors légvédelmi ágyúnak, vagy egy 75 mm-es francia MLE 1897-nek.

Lengyelország vesztét a légierő hiánya okozta és a Blitzkrieg meglepetés ereje.

A németek Pzkpfw III-t szánták harckocsik ellen, a IV-t gyalogsági harckocsi szerepben kívánták fölhasználni.
A Sherman német neve Tommy-kukta vagy Ronson volt, ha jól tudom, elég volt ránézni és már égett is, még a késői, duplafalú, tűzoltfolyadékkal feltöltött példányok is.
Úgy tudom, hogy a IVH. legmodernebb harckocsijai a JSz-3-as harckocsik voltak, hála öntött aluminium motorblokkjuknak, öntött acél páncéljuknak, középnagy gőrgős futóművüknek, diesel motorjuknak. Egyedüli hibájuk volt az osztott lőszer.
Gipszj

Ehhez a gyors összefoglalóhoz miért az én szövegemet kellett idézni? Az én szövegem és a tiéd között semmi logikai kapcsolat vagy összefüggés nincsen. Én a 37 mm model 36 páncéltörő ágyút néztem amint ki tudta lőni a Koari Panzer III és Panzer IV harckocsikat. Na meg a lengyel légierő hiányát említettem meg.
A modernséggel vitatkoznék, ugyanis minden relatív. Én az M26 harckocsit nevezném a legmodernebbnek és a brit Centuriont. Na meg a Párducot. Ugyanis ezek egyenesági leszármazottai a mai angol és amerikai harckocsik.(Kivéve a Párducot) A sztálin pályafutása meg az IS-7-tel, ami gyakorlatilag a T-10 nehézharckocsi, véget ért 1957-ben.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-06-14 21:01
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 14 20:18 #35637

• Gipszj
Elismerem, hogy félremagyarázható, hogy miért Ön idézetét használtam, hiba volt sajnálom, elnézést kérek érte, bárkinek a szövegét lehetett volna idézni.
Tisztelettel Gipszj
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 14 20:38 #35639

• HunBütyök
Semmi baj, csak nem értttem az összfüggést! Így már oké a helyzet. És ha lehet ne magázódjunk, oké? Mi egy kis család vagyunk, itt mindenki tegez mindenkit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 15 07:11 #35651

• Zeki
Igen valahogy úgy
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 16 11:40 #35695

Ezt nézzétek mit találtam:woohoo:

StugT-34:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

T34/88:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

T34/75:

Ütősek mi?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 16 13:18 #35697

• szenszej95
Aztaa, ez kemény:woohoo:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 16 15:00 #35705

• HunBütyök
Jajj, a tábori átalakítások nagyon érdeks dolgok.
Mutatok én is párat:

Ez egy KV-1 mod.40 7.5 cm-es L/43-as harckocsiágyúval. Azzal, amivel a Panzr IV F2 és pár G volt felszerelve.

Ez egy maerikai SD.Kfz 251 Calliope rakéta sorozatvető:

Meg még volt pár érdekesség. Vol tpéldául Panzer IV H toronnyal Párduc harckocsi. Volt 5 cm-es pak 38-cal panzer II, meg csomó minden. Volt légvédelmi T-34 is. És sok-sok dolog. Universal Carrier 3,7 cm-es pak 36-tal. Meg ami nem jut eszembe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 jún. 16 15:14 #35706

HunBütyök írta:
Jajj, a tábori átalakítások nagyon érdeks dolgok.
Mutatok én is párat:

Ez egy KV-1 mod.40 7.5 cm-es L/43-as harckocsiágyúval. Azzal, amivel a Panzr IV F2 és pár G volt felszerelve.

Ez egy maerikai SD.Kfz 251 Calliope rakéta sorozatvető:

Meg még volt pár érdekesség. Vol tpéldául Panzer IV H toronnyal Párduc harckocsi. Volt 5 cm-es pak 38-cal panzer II, meg csomó minden. Volt légvédelmi T-34 is. És sok-sok dolog. Universal Carrier 3,7 cm-es pak 36-tal. Meg ami nem jut eszembe.

A Pz. 753(r)-t ismertem, de a Calliope nagyon kemény:woohoo:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla