Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 júl. 01 04:39 #36112

• HunBütyök
Igazából csak félretolja maga elől a fákat és gallyakat. A pöttöm valójában egy bulldózer volt, úgyhogy ereje volt neki.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

A másuik meg egy közepes harckocsi, ami európai terminológia szerint inkább könnyű-közepes volt csupán. Talán a Panzer III E-vel ért fel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 júl. 01 04:43 #36113

• HunBütyök
Sajnos a Ha-To nem volt sikeres jármű. Pár darab készült belőle, de a mzsárágyú amitz hordozott elég elavult volt, kicsi volt a tűzgyorsasága, a lőszerellátás gondokat okozott. Továbbá a szintén Chi-Kha alváz kicsit túlterhelt volt.
Éppen ilyen kicsit elavult konstrukció volt a H-Ro önjáró tarack is, ahol egy nagyon régi 150 mm-es tarackot raktak a harckocsialvázra.

Amúgy volt japán vadásztigris is, de csak papíron, és csupán 40 tonnás lett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 júl. 02 16:26 #36149

hát elég érdekes téma a japán harckocsitervezés .. igaz az amerikaiak meglepődtek volna szerintem már attól is ha nem párducok hanem PZ4H harckocsik jöttek volna velük szembe ... én sose értettem hgy a németek mért nem adták át a tudásukat a szövetségeseiknek pl: mi magyarok éveken át próbáltuk megvenni a pz4 gyártási jogát de nem engedték mikor meg átakarták adni akkor már elavult volt . ha értékes harckocsikat gyárthatunk volna a háború elejétől fogva akkor más lett volna a helyzet...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 júl. 02 21:06 #36150

Luger írta:
hát elég érdekes téma a japán harckocsitervezés .. igaz az amerikaiak meglepődtek volna szerintem már attól is ha nem párducok hanem PZ4H harckocsik jöttek volna velük szembe ... én sose értettem hgy a németek mért nem adták át a tudásukat a szövetségeseiknek pl: mi magyarok éveken át próbáltuk megvenni a pz4 gyártási jogát de nem engedték mikor meg átakarták adni akkor már elavult volt . ha értékes harckocsikat gyárthatunk volna a háború elejétől fogva akkor más lett volna a helyzet...

Ezt énse értettem, még a háború kései szakaszában se adták át a lényegesebb licenszeket, ha adtak akkor elavult technológiát is x millió koronáért stb... Ehelyett tétlenül nézték hogy gyártjuk a turánokat, de minek. Nekik is előnyös lett volna ha a szövetségesük páncéloshadosztályai jobban fel vannak szerelve de hát ők tudták.

Ami a japánoknak hasznos lett volna, az ha a v1-v2 tecnhológiát megkapták volna, és továbbfejlesztették volna hajók ellen...<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-02 23:10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 10 18:17 #36546

• Dalton
Hát...nem is tudom...Tiger,Párduc,de bírom a többit is.
De a japánokat nem szeretem:sick:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 10 19:27 #36555

Dalton írta:

Én bírom a Japánokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 10 19:31 #36557

• HunBütyök
Dalton írta:

Én ezekről nem is hallottam. Honnan ismersz ilyeneket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 10 19:36 #36560

• Roland
panzer2 írta:
Dalton írta:

Én bírom a Japánokat.

Esetleg a Japán Type 97-Kai Shinhoto-t én is megtűröm, de a többiért nem nagyon rajongok. (Ellentétben a tengeralattjáróikkal:whistle: )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 10 20:05 #36569

• HunBütyök
A Shinkhoto a Chi-Kha parancsnki változata volt 1944-ben, de harmatgyenge volt az is. Talán a Chi-Nu ami bejön.
Bár nekem minden harckocsi a kedvencem, majdnem elflejtettem. Akkor javítok: mindegyik japán páncélos a kedvencem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 10 20:25 #36571

• Roland
Hát, elég kicsi kaliberrel rendelkeztek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 11 08:16 #36579

• Zeki
Tiger, Párduc ez mi? Nem ez a nevük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 11 09:59 #36582

• Roland
Hát, én is jobb. szeretem a hivatalos nevüket PL: Panzer VI, Panther stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 11 10:25 #36584

• HunBütyök
Roland írta:

Itt nem a kaliber alényeg. Hanem a lőszer tíőpusa, a kezdősebesség, az ágyú paramtérei stb stb.

A tinédzserek és Földi Pál rajongók hiszik azt hogy a kaliber számít.
Ennyi erővel nézhetjük az angol 6 pdr-t, azaz 6 fontos páncéltörő ágyút ami 57 mm-es volt és a japán 57 mm-es Type 97 ágyút.

Ha akliber számítana, akkor egyformának kéne lenniük nem?

Csak egyikkel 500-800 méteren belül Tigrist is ki lehetett lőni, másikkal ilyen távolságból egy M3 Stuartot talán.

a japán 57 mm-esnek a páncéltörő képessége függőleges becsapódás esetén 1000 méteren AP lövedékkel 25 mm.

A brit 57 mm-esnek pedig 1000 méteren szintén sima AP lőszerrel 62 mm.

Ennyit a kaliberről.

Mindkettő 57 mm-es, és óriási a külömbség. Nem mindig a méret a lényeg!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-07-11 12:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 11 10:50 #36585

• Roland
HunBütyök írta:
Roland írta:

Itt nem a kaliber alényeg. Hanem a lőszer tíőpusa, a kezdősebesség, az ágyú paramtérei stb stb.

A tinédzserek és Földi Pál rajongók hiszik azt hogy a kaliber számít.
Ennyi erővel nézhetjük az angol 6 pdr-t, azaz 6 fontos páncéltörő ágyút ami 57 mm-es volt és a japán 57 mm-es Type 97 ágyút.

Ha akliber számítana, akkor egyformának kéne lenniük nem?

Csak egyikkel 500-800 méteren belül Tigrist is ki lehetett lőni, másikkal ilyen távolságból egy M3 Stuartot talán.

a japán 57 mm-esnek a páncéltörő képessége függőleges becsapódás esetén 1000 méteren AP lövedékkel 25 mm.

A brit 57 mm-esnek pedig 1000 méteren szintén sima AP lőszerrel 62 mm.

Ennyit a kaliberről.

Mindkettő 57 mm-es, és óriási a külömbség. Nem mindig a méret a lényeg!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-07-11 12:27

Hát, ez érthető. Eleve a harckocsiknál a fegyverzeten kívül sok más fontos tényező létezik Pl: mozgékonyság, páncélzat Stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 22 15:23 #37049

Sziasztok!
Nézzétek mit találtam És ez nem fotoshop:) A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla