Előbb írtam Zkinek a világháború leghíresebb páncéloshadosztályairól és páncélosairól, de ez a fránya 30 perces időkorlát megszivatott. Ezért nem írok róluk. Elveszett minden.
Egy órát dolgoztam rajta, igaz jközben kajáltam is.
Nem lehetne ezt a 30 perces bejelentkezési időkorlátot meghosszabbbítani???????????????? Szétb*sz az ideg azonnal. Leírom alényeget gyorsan, de a gépelési hibákat nem fogom javítani. majd kijavítja aki beállította a 30 perces időkorlátot.
Egyszóval lírom: a világháború leghjhíresbb hadseregénk számító indiai hadsereg 4 olyan járművet hazsnált amik totál indiaiak voltak. Három fajta Vickers könnyűharckocsi, amiből csak egy harcolt Észak-Afrikában. Ez a Vickers MK IIA volt. 1940-ben vett részt harcokban. Vagy valamelyik indiai páncélosdandár kötelékében, vagy felderítő alakulatnál. A másik kettő fajta könnyűharckocsi tnem hazsnáélták afrikában. Ez a 3 könnyűharckocsi anglibánan készült de CSAK indiának. Tehát csakis indiai cucc volt. Volt még egy csodafegyver Afrikában (és melett a Közel-Keleten is, meg Szingapúrnál is), az ACV-IP. Ez minden gumikerekű páncélozott csapatszállító ősének is tekinthető.
Ez egy kanadai ihletésű GMC teherkocsi alvázára épített páncélozott szállítójármű volt. És indiában építették. Szrintem erre gondolhatott ismerősöd. A 4. és 5. indiai gyalogoshadosztál yhazsnéálta őket 1941-42-ben. A négy változatából az MK I és MK II változat futkosott Afrika homokjában és Szíriában.