portillo írta:
Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
Ez az?
www.netlabor.hu/roncskutatas/modules/mya...p;amp;#comment132455
Esetleg nem tudsz bővebbet, hogy végülis mi történhetett szegény harckocsival? Lőgyakorlatnak lett az áldozata?
1941-ig kiképzésre használtak belőlük öt darabot. 1942-ben leselejtezték őket és kiadták céltárgynak. Ez itt szerintem a várpalotai páncélromboló tanfolyamok célharckocsija lett. A harckocsi darabjai közül nagy mennyiségű magyar 1944 M. 60 mm-es és német 8,8 cm-es kézi páncéltörő rakétavető elműködött rakétalövedéke került elő. A homlokpáncélon is több olyan lyuk látható, amelyet kumulatív sugár égetett.
Lehet hülye kérdés, de miért volt fontos lepusztult tankokra lövöldözni, miért nem pl. egy fa tákolmányra vagy ilyesmire... Valamire biztos fel lehetett volna használni ezeket a Fiat-okat is, nag szerepük nem is lett volna de pl gyalogsági támadás ellen lett volna esélyük besegíteni, vagy már annyira üzemanyaghiányvolt hogy nem jutott volna rá? Akkor pl. az Árpád-vonal-ba bebetonoztam volna valahogy...<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-26 11:36
Ezek a Fiat 3000 B harckocsik nagyjából az első világháború műszaki színvonalán álltak. 1941-re mindegyikük működésképtelen volt, alkatrész-utánpótlás nélkül. Erődelemként nem értek volna semmit (löveg nélkül vettük őket, röhejes páncélvédelem, szűk, egyszemélyes torony). Beépítésük többe került volna, mint amit értek volna.
Másrészt mire az Árpád-vonal építése előrehaladt, ezek már régen lőtéren álltak.
Célként viszont mégis harckocsi alakú, páncéllapokból álló páncélostestre lőhettek a páncélrombolók.
Engem csak az idegesít, hogy szétlőtték mind az ötöt. Az egyiket legalább átadhatták volna a M. Kir. Hadimúzeumnak...<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-07-26 13:39