Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 09:36 #37165

Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
Ez az?

www.netlabor.hu/roncskutatas/modules/mya...p;amp;#comment132455

Esetleg nem tudsz bővebbet, hogy végülis mi történhetett szegény harckocsival? Lőgyakorlatnak lett az áldozata?

1941-ig kiképzésre használtak belőlük öt darabot. 1942-ben leselejtezték őket és kiadták céltárgynak. Ez itt szerintem a várpalotai páncélromboló tanfolyamok célharckocsija lett. A harckocsi darabjai közül nagy mennyiségű magyar 1944 M. 60 mm-es és német 8,8 cm-es kézi páncéltörő rakétavető elműködött rakétalövedéke került elő. A homlokpáncélon is több olyan lyuk látható, amelyet kumulatív sugár égetett.

Lehet hülye kérdés, de miért volt fontos lepusztult tankokra lövöldözni, miért nem pl. egy fa tákolmányra vagy ilyesmire... Valamire biztos fel lehetett volna használni ezeket a Fiat-okat is, nag szerepük nem is lett volna de pl gyalogsági támadás ellen lett volna esélyük besegíteni, vagy már annyira üzemanyaghiányvolt hogy nem jutott volna rá? Akkor pl. az Árpád-vonal-ba bebetonoztam volna valahogy...<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-26 11:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 09:48 #37166

portillo írta:
Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
Ez az?

Esetleg nem tudsz bővebbet, hogy végülis mi történhetett szegény harckocsival? Lőgyakorlatnak lett az áldozata?

1941-ig kiképzésre használtak belőlük öt darabot. 1942-ben leselejtezték őket és kiadták céltárgynak. Ez itt szerintem a várpalotai páncélromboló tanfolyamok célharckocsija lett. A harckocsi darabjai közül nagy mennyiségű magyar 1944 M. 60 mm-es és német 8,8 cm-es kézi páncéltörő rakétavető elműködött rakétalövedéke került elő. A homlokpáncélon is több olyan lyuk látható, amelyet kumulatív sugár égetett.

Lehet hülye kérdés, de miért volt fontos lepusztult tankokra lövöldözni, miért nem pl. egy fa tákolmányra vagy ilyesmire... Valamire biztos fel lehetett volna használni ezeket a Fiat-okat is, nag szerepük nem is lett volna de pl gyalogsági támadás ellen lett volna esélyük besegíteni, vagy már annyira üzemanyaghiányvolt hogy nem jutott volna rá? Akkor pl. az Árpád-vonal-ba bebetonoztam volna valahogy...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-26 11:36

Egy fa tákolmány és egy akármilyen pálcél között azért van különbség, ha pl. a lövedék becsapódását és ronboló erejét stb. nézzük.
A kiképzésnél a céltárgyakra való gyakorlólövések igenis fontos dolgok! Szükségesek! Napjainkban is a leselejtezett járművekre éles lőszerrel, lövedékekkel lőnek, hogy a fegyverek hatékonyságát és hatását vizsgálják! (A régi közmondás ezúttal a kiképzésre is igaz: \&quot;Gyakorlat teszi a mestert!\&quot;)
Amúgy az Árpád-vonalas ötleted nem rossz elképzelés!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 11:04 #37168

Kamikaze írta:

Egy fa tákolmány és egy akármilyen pálcél között azért van különbség, ha pl. a lövedék becsapódását és ronboló erejét stb. nézzük.
A kiképzésnél a céltárgyakra való gyakorlólövések igenis fontos dolgok! Szükségesek! Napjainkban is a leselejtezett járművekre éles lőszerrel, lövedékekkel lőnek, hogy a fegyverek hatékonyságát és hatását vizsgálják! (A régi közmondás ezúttal a kiképzésre is igaz: \&quot;Gyakorlat teszi a mestert!\&quot;)

De a kiképzés és a lövedéket erejét, rombolóerejét vizsgaáló tesztek egészen más kategória, pl Norbi is azt írta hogy kiképzésre használták, szóval nem szükségesek új információk, azokat, előző teszteken már lemérték, bebizonyították. A kiképzésnél fakezű honvédeket tanítottak lőni, de a rombolóerő, és a páncéltörőképesség tudatában mi cél volt harckocsi célokra lövöldözni azt nem értem. <br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-26 13:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 11:09 #37170

Kamikaze írta:

Lehetett vonla ezerféleképpen kihasználni, kb mint a beásott német tankokhoz hasonlóan, persze a tűzerő kissé más... Mindenesetre a kis páncélozott fülke előnyös lehet, ha nem is nagy védelmet, de jobb mint a semmibben letámasztott géppuskaállás, vagy esetleg maga a páncélszerkezet lehetett volna egy alap, amelyre ráöntenek egy keverőnyi betont, és kész a bunker...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 11:38 #37172

• Számvéber Norbert
portillo írta:
Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
Ez az?

Lehet hülye kérdés, de miért volt fontos lepusztult tankokra lövöldözni, miért nem pl. egy fa tákolmányra vagy ilyesmire... Valamire biztos fel lehetett volna használni ezeket a Fiat-okat is, nag szerepük nem is lett volna de pl gyalogsági támadás ellen lett volna esélyük besegíteni, vagy már annyira üzemanyaghiányvolt hogy nem jutott volna rá? Akkor pl. az Árpád-vonal-ba bebetonoztam volna valahogy...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-26 11:36

Ezek a Fiat 3000 B harckocsik nagyjából az első világháború műszaki színvonalán álltak. 1941-re mindegyikük működésképtelen volt, alkatrész-utánpótlás nélkül. Erődelemként nem értek volna semmit (löveg nélkül vettük őket, röhejes páncélvédelem, szűk, egyszemélyes torony). Beépítésük többe került volna, mint amit értek volna.
Másrészt mire az Árpád-vonal építése előrehaladt, ezek már régen lőtéren álltak.
Célként viszont mégis harckocsi alakú, páncéllapokból álló páncélostestre lőhettek a páncélrombolók.

Engem csak az idegesít, hogy szétlőtték mind az ötöt. Az egyiket legalább átadhatták volna a M. Kir. Hadimúzeumnak...<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-07-26 13:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 12:11 #37173

• Roland
Valóban, legalább egy darabot meghagyhattak volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 14:27 #37184

• HunBütyök
Az olaszok hazsnáták őket elvétve 1943-ig, de csak azért mert jobb nem volt.

A finnek is hazsnálták ennek az elődjét, a Fiat FT-17-est 1939-40-ben de mint védelmi vonal részét.

Amúgy a Fiab 3000B modello 30-at ne írjuk l elsőre. Igaz hogy például pár példányuk a görög géppuskatűznek(!!!) esett áldozatul, de az L.33 37 mm-es Vickers alapú páncéltörő ágyú ami benne volt akkortájt még eléggé hatásos fegyver volt. 500 méteren akár 30 mm páncélzatot is át tudott ütni (A modello 21-ben még francia eredetű SA-18 volt).
Amúgy ennek az L.33-as nevű harckocsiágyúnak egy kicsit modernizáltabb változata a Vickers-Terni 37 mm-es ágyú volt az első olasz közepesharckocsiban az M11/39-ben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 14:31 #37185

Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
Ez az?

Ezek a Fiat 3000 B harckocsik nagyjából az első világháború műszaki színvonalán álltak. 1941-re mindegyikük működésképtelen volt, alkatrész-utánpótlás nélkül. Erődelemként nem értek volna semmit (löveg nélkül vettük őket, röhejes páncélvédelem, szűk, egyszemélyes torony). Beépítésük többe került volna, mint amit értek volna.
Másrészt mire az Árpád-vonal építése előrehaladt, ezek már régen lőtéren álltak.
Célként viszont mégis harckocsi alakú, páncéllapokból álló páncélostestre lőhettek a páncélrombolók.

Engem csak az idegesít, hogy szétlőtték mind az ötöt. Az egyiket legalább átadhatták volna a M. Kir. Hadimúzeumnak...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-07-26 13:39

Jogos az észrevétel, ezzel én is egyetértek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 14:45 #37186

• HunBütyök
Ne haragadujatk de kicsit tömjénznem kell magamat. Valaki megemlít egy harckocsit, ami nem Tigrincs, Sz*rman, Vagy T-34 és én két napig csak arról írok.
Nagy állat vagyok.

A naptáram szerint a második világhábrú 1918 és 1943 februárja között volt.

csak nektek egy szuper videó:

Ha megmaradt volna pár magyar Fiat 3000B modello 21 akkor ilyeneket csinálhatnánk vele:

HunBütyök, Időpont: 2010-07-26 16:46
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 26 16:00 #37192

• Roland
Jó kis videó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 27 08:48 #37226

HunBütyök írta:
Ne haragadujatk de kicsit tömjénznem kell magamat. Valaki megemlít egy harckocsit, ami nem Tigrincs, Sz*rman, Vagy T-34 és én két napig csak arról írok.
Nagy állat vagyok.

Ha megmaradt volna pár magyar Fiat 3000B modello 21 akkor ilyeneket csinálhatnánk vele:

Azért nem ültem volna bele, egy-egy ilyen idióta próba kedvéért...<br><br>Szerkesztette: Kamikaze, Időpont: 2010-07-27 10:48
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 27 11:16 #37235

• Roland
Feltéve, ha lett volna más választásod!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 27 12:55 #37240

Hát a parancs, az parancs!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 27 13:07 #37244

HunBütyök írta:
Nagy állat vagyok.

1 hiba mi nem szoktunk beszélni a shermanról mert tudjuk hogy az is csak 1 tömegharckocsi
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 27 13:11 #37245

Jogos!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.20 másodperc
Joomla templates by a4joomla