Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 júl. 27 15:18 #37255

• Roland
Meggyőződésem, hogy a Shermanoknál még a Japán Type 97 modelek is jobbnak bizonyultak!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 aug. 14 15:24 #38586

• Atek72
Nagy kedven a PanzerVI. (királytigris)Illetve \"kistestvére\" a Tigris.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 aug. 14 15:39 #38587

• Zeki
Atek72 írta:

Üdv a fórumon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 aug. 14 15:46 #38589

• HunBütyök
Atek72 írta:

Ennek fuss neki mégegyszer.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 aug. 14 16:43 #38597

Ne gonoszkodj bezzeg ha egy francia harckocsit írt volna rosszul akkor meg sem említenéd
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2010 aug. 14 17:06 #38599

• Zeki
DE arra harapott volna jobban
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 17:22 #38603

Roland írta:
Meggyőződésem, hogy a Shermanoknál még a Japán Type 97 modelek is jobbnak bizonyultak!

Azért talán nem! Egy biztos, hogy nem egy jó konstrukció volt.

Persze, miután a háborút követően Izrael továbbfejlesztette, eléggé ütős géppé vált, mégha nem is volt egy csúcsfegyver.

Egy bizonyos: Képes volt a német csapatokra akkora nyomást gyakorolni, hogy azok feladják az állásaikat.
tehát eredményes volt, de pokoli áldozatok árán.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 17:50 #38609

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:

Azért talán nem! Egy biztos, hogy nem egy jó konstrukció volt.

Persze, miután a háborút követően Izrael továbbfejlesztette, eléggé ütős géppé vált, mégha nem is volt egy csúcsfegyver.

Egy bizonyos: Képes volt a német csapatokra akkora nyomást gyakorolni, hogy azok feladják az állásaikat.
tehát eredményes volt, de pokoli áldozatok árán.

Hát, kétségtelen, hogy a Shermanoknak előnye is volt. Például a mozgékonyság, fürgeség, döntött homlokpáncélzat, stb. De hátránya is akadt bőven. A kis kalibert nem említem, mert már megbeszéltük, hogy a lövedék fajtája a domináns . De nyilvánvaló, hogy a legnagyobb baklövés amit a tervezői elkövettek az, hogy benzines motorral látták el. Így a csekély esélyét is elvették a személyzetnek attól, hogy egy végzetes találat bekapása után kimeneküljön a harckocsiból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 17:53 #38610

• Zeki
A Sherman szerintem csúnya egy jószág. És inkább hátránya volt több mint előnye. A tervezésben már rengeteg feleslegesség, és gyakorta a nem előnyös, mint inkább az olcsóbb ötleteket támogatta az ipar.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 17:57 #38612

• Roland
Zeki írta:
A Sherman szerintem csúnya egy jószág. És inkább hátránya volt több mint előnye. A tervezésben már rengeteg feleslegesség, és gyakorta a nem előnyös, mint inkább az olcsóbb ötleteket támogatta az ipar.

Így van. Lényegét tekintve nem ültem volna egy Shermanban ha felbukkan egy Tigris.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 18:03 #38615

• Roland
Roland írta:
Zeki írta:

Így van. Lényegét tekintve nem ültem volna egy Shermanban ha felbukkan egy Tigris.

Bár ki tudja. Aki látta a Kelly hősei c. filmet, az látta, hogy utcai környezetben még a Sherman is elég ütőképes lehet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 18:05 #38616

• Zeki
Jó hát, nagy mázli kell hogy a tigris tornya ne tudjon ránk fordulni, egy alma fa, és egy kupac tégla miatt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 18:13 #38620

• Roland
Zeki írta:
Jó hát, nagy mázli kell hogy a tigris tornya ne tudjon ránk fordulni, egy alma fa, és egy kupac tégla miatt.

Nem, speciel nem erre gondoltam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 18:17 #38621

• Roland
A Német harckocsik közül talán a Panthernek volt megfelelő az utcai mozgása, de egyben nyílt terepre is kiváló volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 14 19:34 #38628

• Gipszj
Roland írta:
Roland írta:
Zeki írta:

Bár ki tudja. Aki látta a Kelly hősei c. filmet, az látta, hogy utcai környezetben még a Sherman is elég ütőképes lehet.

A Sherman toronyforgató mechanizmusa jobb és gyorsabb volt, ha jól tudom. Kb. 3-szor gyorsabban forgott körbe mint a Tigrisé. Ezen kívül nem a főmotor forgatta a tornyot mint a Tigrisnél, hanem egy kis kéthengeres motor. Ez azzal is járt, hogy álló helyzetben nem kellett járatni a főmotort, csendesebb volt és kevesebbet fogyasztott lesállásban.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla