Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 16:13 #38808

• Zeki
Nekem is van latin ismeretem (mivel ezt tanulom), és ínyemre van amikor latin idézetekkel ékesíted hozzászólásaidat.
Akármennyire \"Holt\" nyelv, gyönyörű, célravezető, és bármikor lehet példával élni belőle.

No, Off vége.

Igen, közben utánanéztem, rosszul fogalmaztam, mert - ahogyan Hajcihő is mondta - a mai páncélosok többsége sugár álló.

Errare humanum est...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 16:26 #38811

• szenszej95
Zeki írta:
Nekem is van latin ismeretem (mivel ezt tanulom), és ínyemre van amikor latin idézetekkel ékesíted hozzászólásaidat.
Akármennyire \"Holt\" nyelv, gyönyörű, célravezető, és bármikor lehet példával élni belőle.

No, Off vége.

Igen, közben utánanéztem, rosszul fogalmaztam, mert - ahogyan Hajcihő is mondta - a mai páncélosok többsége sugár álló.

Errare humanum est...

Én még nem tanulom a latint - mivel most kezdem a középiskolát, és itt sem fogom tanulni:blush:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 16:30 #38812

• Roland
Hajcihő írta:
Zeki írta:
De most hiába, a jövő nem a páncélosoké. Lehet akármekkora páncélos seregünk, ha van atombomba.

Ez tévedés. A harckocsik sugárzásbiztosak.

Igen? Ez új. Netán ólommal béllik ki őket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 18:53 #38830

• HunBütyök
AVB védelem már a 70-es-80-as években kifejlesztésre került és legtöbb mai harckocsi tudja, sőt csapatszállítók is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 19:22 #38837

Roland írta:
Hajcihő írta:
Zeki írta:
De most hiába, a jövő nem a páncélosoké. Lehet akármekkora páncélos seregünk, ha van atombomba.

Különböző technológiák vannak a harckocsik sugárvédelmére, de pl. minden modern harckocsi rendelkezik teljes légszűrő és frissítő rendszerrel, aminek csak akkor van értelme, ha a radioaktív sugárzást kivédi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 19:27 #38838

Zeki írta:

No, Off vége.

Errare humanum est...

Egyetértek veled. Ráadásul nagy segítséget nyújt a latin nyelvcsaládok tanulásában. Ezt meghaladóan a racionális gondolkodás alapiskolája.

Én sajnos, már inkább felejtem.

Egyébiránt a sündisznó nem értene egyet az idézeteddel, a súrolókefével való találkozása után!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 19:32 #38841

szenszej95 írta:
Zeki írta:

No, Off vége.

Errare humanum est...

Én még nem tanulom a latint - mivel most kezdem a középiskolát, és itt sem fogom tanulni:blush:

Hááát... nálunk sem volt kötelező, de - némi atyai presszióra - felvettem, és - elhiheted -, hogy jól tettem. (Mi több az \"elvtársak\" rossz szemmel nézték.)
Egészen egyszerűen kinyitotta előttem az európai kultúra és ismeretek elképesztően gazdag tárházát.

Bár: Ignoti nulla cupido. = Amit nem ismersz arra nem is vágysz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 20:51 #38859

• Roland
HunBütyök írta:
AVB védelem már a 70-es-80-as években kifejlesztésre került és legtöbb mai harckocsi tudja, sőt csapatszállítók is.

Igen, azt tudtam, hogy néhány csapatszállító rendelkezik ilyen funkcióval. Pl: a székesfehérvári vegyvédelmisek BRDM-jei.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 20:53 #38860

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Zeki írta:

Különböző technológiák vannak a harckocsik sugárvédelmére, de pl. minden modern harckocsi rendelkezik teljes légszűrő és frissítő rendszerrel, aminek csak akkor van értelme, ha a radioaktív sugárzást kivédi.

Értem. Ez könnyen hamis biztonságérzetet ad a katonáknak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 21:18 #38865

Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Zeki írta:

Azt ugyan nem, mert pl. kiképzésen, az atomtámadási gyakorlatnál még gőzkalapáccsal sem lehetett volna beleverni az alfelünkbe egy zabszemet, most képzeld el ugyanezt éles harchelyzetben!

Ugyanakkor kétségkívül javítja a túlélés esélyeit.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-15 23:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 21:24 #38868

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Zeki írta:

Azt ugyan nem, mert pl. kiképzésen, az atomtámadási gyakorlatnál még gőzkalapáccsal sem lehetett volna beleverni az alfelünkbe egy zabszemet, most képzeld el ugyanezt éles harchelyzetben!

Ugyanakkor kétségkívül javítja a túlélés esélyeit.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-15 23:19

Természetesen javítja, de hiába védettek a harckocsiban ülő katonák, sajnos az nem lenne mindig kivitelezhető, hogy akár napokon keresztül ott is maradjanak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 15 22:23 #38873

Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Zeki írta:

Ugyanakkor kétségkívül javítja a túlélés esélyeit.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-15 23:19

Természetesen javítja, de hiába védettek a harckocsiban ülő katonák, sajnos az nem lenne mindig kivitelezhető, hogy akár napokon keresztül ott is maradjanak.

No látszik, hogy nem voltál katona. Ilyen esetben elpucolnak a harctérről, és megfelelő fedezékbe vonulnak, és cefet gyorsan kiszállnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 04:26 #38876

• HunBütyök
Ignoti nulla cupido. = Amit nem ismersz arra nem is vágysz

Ez a kedvenc idéázetem, ezt magamévá teszem. A sok németmániás ficsúrnak címezted? XD

Tényleg ha már érdekes projektek, és második világháború, a TKW projctről mi a véleményetek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 05:03 #38880

• Zeki
Jaj Bütyök, te pótolhatatlan vagy.

Egyetértek Hajcihővel, olyan nyelveket is lehet tanulni, ami nem tanköteles az iskolában. Én Angol-Latin nyelveken tanulok, de az iskolában sikerült rávennünk latin-történelem tanárom, hogy tanítson nekünk ógörögöt is. Élvezetesek azok az órák, mert nem aggódsz a jegyekért, a dolgozatért. Felszabadult a légkör az órákon.

Ha a harckocsi üzemképtelen lesz, akkor senki sem marad azt védeni. Jó, hogy a harckocsi kezelőknek voltak fegyvereik, de ha az a guruló kazán egy találatot kap, ki fog még a fegyveréért aggódni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 10:27 #38927

HunBütyök írta:
Ignoti nulla cupido. = Amit nem ismersz arra nem is vágysz

Ez a kedvenc idéázetem, ezt magamévá teszem. A sok németmániás ficsúrnak címezted? XD

Tényleg ha már érdekes projektek, és második világháború, a TKW projctről mi a véleményetek?

Jellemzően nekik, de mindenféle mániásoknak egyaránt.
Ugyanis minden fanatizmus alapja az ismeretek hiánya.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.20 másodperc
Joomla templates by a4joomla