Zeki írta:
Jaj Bütyök, te pótolhatatlan vagy.
Egyetértek Hajcihővel, olyan nyelveket is lehet tanulni, ami nem tanköteles az iskolában. Én Angol-Latin nyelveken tanulok, de az iskolában sikerült rávennünk latin-történelem tanárom, hogy tanítson nekünk ógörögöt is. Élvezetesek azok az órák, mert nem aggódsz a jegyekért, a dolgozatért. Felszabadult a légkör az órákon.
Ha a harckocsi üzemképtelen lesz, akkor senki sem marad azt védeni. Jó, hogy a harckocsi kezelőknek voltak fegyvereik, de ha az a guruló kazán egy találatot kap, ki fog még a fegyveréért aggódni.
Szégyenkezve bevallom, hogy az ógörög tudásom - finoman fogalmazva is - enyhén szólva hiányos, pusztán némi Hérodotosz, és Homérosz (stb. stb.) felszínes elemezgetéseiig jutottam el annó, de aztán - időhiány miatt - nem mélyedtem el benne.
No de sebaj, ha kiseggelem a hátralévő éveimet, egyszer, amikor nyugdíjba megyek, befejezem a hatodik diplomám, és még erre is fogok időt szakítani.
Egyébiránt egyetértek veled, az élvezetek tekintetében. Tiszta hedonizmus olyan módon is ismeretek birtokába jutni, hogy az emberre ne jöjjön közben a frász, hogy milyen jegyeket kap érte!

Ráadásul ilyenkor - mert önmaga választotta a témát - több is ragad, és mélyebben is megmarad.
Ha a harckocsi üzemképtelen lesz, de javítható, akkor mindent elkövetnek, hogy kimentsék, mert nem olcsó, és nem könnyen, gyorsan pótolható valami.