Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 10:34 #38928

Zeki írta:
Jaj Bütyök, te pótolhatatlan vagy.

Egyetértek Hajcihővel, olyan nyelveket is lehet tanulni, ami nem tanköteles az iskolában. Én Angol-Latin nyelveken tanulok, de az iskolában sikerült rávennünk latin-történelem tanárom, hogy tanítson nekünk ógörögöt is. Élvezetesek azok az órák, mert nem aggódsz a jegyekért, a dolgozatért. Felszabadult a légkör az órákon.

Ha a harckocsi üzemképtelen lesz, akkor senki sem marad azt védeni. Jó, hogy a harckocsi kezelőknek voltak fegyvereik, de ha az a guruló kazán egy találatot kap, ki fog még a fegyveréért aggódni.

Szégyenkezve bevallom, hogy az ógörög tudásom - finoman fogalmazva is - enyhén szólva hiányos, pusztán némi Hérodotosz, és Homérosz (stb. stb.) felszínes elemezgetéseiig jutottam el annó, de aztán - időhiány miatt - nem mélyedtem el benne.
No de sebaj, ha kiseggelem a hátralévő éveimet, egyszer, amikor nyugdíjba megyek, befejezem a hatodik diplomám, és még erre is fogok időt szakítani.
Egyébiránt egyetértek veled, az élvezetek tekintetében. Tiszta hedonizmus olyan módon is ismeretek birtokába jutni, hogy az emberre ne jöjjön közben a frász, hogy milyen jegyeket kap érte! Ráadásul ilyenkor - mert önmaga választotta a témát - több is ragad, és mélyebben is megmarad.

Ha a harckocsi üzemképtelen lesz, de javítható, akkor mindent elkövetnek, hogy kimentsék, mert nem olcsó, és nem könnyen, gyorsan pótolható valami.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 12:13 #38947

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Zeki írta:
De most hiába, a jövő nem a páncélosoké. Lehet akármekkora páncélos seregünk, ha van atombomba.

Ez tévedés. A harckocsik sugárzásbiztosak.

Igen? Ez új. Netán ólommal béllik ki őket?

Különböző technológiák vannak a harckocsik sugárvédelmére, de pl. minden modern harckocsi rendelkezik teljes légszűrő és frissítő rendszerrel, aminek csak akkor van értelme, ha a radioaktív sugárzást kivédi.

Értem. Ez könnyen hamis biztonságérzetet ad a katonáknak.

Azt ugyan nem, mert pl. kiképzésen, az atomtámadási gyakorlatnál még gőzkalapáccsal sem lehetett volna beleverni az alfelünkbe egy zabszemet, most képzeld el ugyanezt éles harchelyzetben!

Ugyanakkor kétségkívül javítja a túlélés esélyeit.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-15 23:19

Természetesen javítja, de hiába védettek a harckocsiban ülő katonák, sajnos az nem lenne mindig kivitelezhető, hogy akár napokon keresztül ott is maradjanak.

No látszik, hogy nem voltál katona. Ilyen esetben elpucolnak a harctérről, és megfelelő fedezékbe vonulnak, és cefet gyorsan kiszállnak.

Nem, valóban nem voltam. Te harckocsizó voltál?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:01 #38958

• Zeki
Hajcihő írta:
Szégyenkezve bevallom, hogy az ógörög tudásom - finoman fogalmazva is - enyhén szólva hiányos, pusztán némi Hérodotosz, és Homérosz (stb. stb.) felszínes elemezgetéseiig jutottam el annó, de aztán - időhiány miatt - nem mélyedtem el benne.

No de sebaj, ha kiseggelem a hátralévő éveimet, egyszer, amikor nyugdíjba megyek, befejezem a hatodik diplomám, és még erre is fogok időt szakítani.

Egyébiránt egyetértek veled, az élvezetek tekintetében. Tiszta hedonizmus olyan módon is ismeretek birtokába jutni, hogy az emberre ne jöjjön közben a frász, hogy milyen jegyeket kap érte! Ráadásul ilyenkor - mert önmaga választotta a témát - több is ragad, és mélyebben is megmarad.

Ha a harckocsi üzemképtelen lesz, de javítható, akkor mindent elkövetnek, hogy kimentsék, mert nem olcsó, és nem könnyen, gyorsan pótolható valami.

Hát az ember a nyelvet felejti a leggyorsabban, ha nem ismétli, vagy nem kap elég alapot. Én szerencsés vagyok mert a latin és az ógörög igen sok mindenben hasonlóak. Az ógörögben három alap van, ha azt tudja az ember, nem nehéz. Az ábécé+betűk írása, a névelő és a Declinatiok. No meg szavakat is kell tanulni...

Igaz, fontos minél előbb kimenteni egy harckocsit a veszélyből. Én azt akartam mondani, hogy a kezelők, a nagy veszélyben inkább magára hagyják a páncélost, mintsem életüket adnák érte (ha súlyos károkat szenvedett a páncélos).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:17 #38969

• Roland
Zeki írta:
Hajcihő írta:

Hát az ember a nyelvet felejti a leggyorsabban, ha nem ismétli, vagy nem kap elég alapot. Én szerencsés vagyok mert a latin és az ógörög igen sok mindenben hasonlóak. Az ógörögben három alap van, ha azt tudja az ember, nem nehéz. Az ábécé+betűk írása, a névelő és a Declinatiok. No meg szavakat is kell tanulni...

Igaz, fontos minél előbb kimenteni egy harckocsit a veszélyből. Én azt akartam mondani, hogy a kezelők, a nagy veszélyben inkább magára hagyják a páncélost, mintsem életüket adnák érte (ha súlyos károkat szenvedett a páncélos).

Te aztán értesz a holtnyelvekhez. Én kicsit értegetem az orvosi latin fogalmait, de nem terveztem, hogy komolyabban foglalkozni fogok vele.

Természetesen minden harckocsizó mentette szorult esetben az irháját. Láttam egy fekete fehér felvételrészletet, amiben a hős felszabadítók egy lánctalp találat bekapása után úgy pucoltak a T-34-től, mintha robbanni készült volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:23 #38972

• Zeki
Az aranyos, az is jó lehet amikor a harckocsi kezelői kiszállnak egy percre a tankból, azt \'zutyu\' ott az ellenség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:42 #38984

• Roland
Zeki írta:
Az aranyos, az is jó lehet amikor a harckocsi kezelői kiszállnak egy percre a tankból, azt \'zutyu\' ott az ellenség.

Hát igen. Sokan futottak pánikból a géppuskák elé.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:47 #38989

Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Zeki írta:
De most hiába, a jövő nem a páncélosoké. Lehet akármekkora páncélos seregünk, ha van atombomba.

Ez tévedés. A harckocsik sugárzásbiztosak.

Igen? Ez új. Netán ólommal béllik ki őket?

Különböző technológiák vannak a harckocsik sugárvédelmére, de pl. minden modern harckocsi rendelkezik teljes légszűrő és frissítő rendszerrel, aminek csak akkor van értelme, ha a radioaktív sugárzást kivédi.

Értem. Ez könnyen hamis biztonságérzetet ad a katonáknak.

Azt ugyan nem, mert pl. kiképzésen, az atomtámadási gyakorlatnál még gőzkalapáccsal sem lehetett volna beleverni az alfelünkbe egy zabszemet, most képzeld el ugyanezt éles harchelyzetben!

Ugyanakkor kétségkívül javítja a túlélés esélyeit.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-15 23:19

Természetesen javítja, de hiába védettek a harckocsiban ülő katonák, sajnos az nem lenne mindig kivitelezhető, hogy akár napokon keresztül ott is maradjanak.

No látszik, hogy nem voltál katona. Ilyen esetben elpucolnak a harctérről, és megfelelő fedezékbe vonulnak, és cefet gyorsan kiszállnak.

Nem, valóban nem voltam. Te harckocsizó voltál?

Nem voltam harckocsizó, ahhoz túl magas vagyok, de hurcolásztak bennünket BTR-ekkel, meg PSzH-kkal, és volt pár harckocsizós haverom.
Egyébként a 7015-ös ezredben voltam, ami a díszezred volt.
Onnan kerültem át immár mint szdpk. abba az ezredbe, amelyik az ENSz csapatszétválasztásban vett részt Vietnamban.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-16 16:48
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:50 #38990

• Bazooka Joe
Hajcihő írta:

Akkoriban mik voltak a kritériumai egy díszezredbe való felvétel elnyerésének?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:56 #38996

Zeki írta:
Hajcihő írta:

Igen, nekem is a gyakorlat hiányával van gondom, mert nem igazán érek rá foglalkozni vele. Mondjuk az angol az eléggé flottul megy, mert napjában kell angolul beszélgetnem, és nem is keveset.

A kezelők csak akkor hagyják el a harckocsit, ha annak életvédelmi eszközei sérültek, vagy a jármű kigyullad, és az oltórendszer nem képes lokalizálni a tüzet.
Minden egyéb esetben megvárják a mentést.
Atomcsapás esetén meg pláne!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 14:59 #38999

• Zeki
Az kellemes, hát igen a harckocsi volt a II. otthonuk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 15:00 #39004

Bazooka Joe írta:
Hajcihő írta:

Odaállítottak a mérce alá, elég magas voltam, nem voltam edzetlen sem, továbbá úgy vélték, hogy nem vagyok segghülye.

Fogalmam sincs, hogy miért pakoltak oda.
Egyébként a \&quot;felvételt\&quot; nem lehetett \&quot;elnyerni\&quot;.
Amit tudni kell, a 7015. ezred az országos hatókörű rendészeti ezred volt, azaz a \&quot;tábori csendőrség\&quot;, ha tetszik (ha nem) az MP (Military Police).

Magas, erős, értelmes(nek tűnő) embereket soroztak oda.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 15:02 #39005

• Bazooka Joe
Sejtettem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 15:03 #39006

Zeki írta:
Az kellemes, hát igen a harckocsi volt a II. otthonuk.

Home, home sweet home!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 15:03 #39007

• Roland
Hajcihő írta:
Bazooka Joe írta:
Hajcihő írta:

Odaállítottak a mérce alá, elég magas voltam, nem voltam edzetlen sem, továbbá úgy vélték, hogy nem vagyok segghülye.

Fogalmam sincs, hogy miért pakoltak oda.
Egyébként a \&quot;felvételt\&quot; nem lehetett \&quot;elnyerni\&quot;.
Amit tudni kell, a 7015. ezred az országos hatókörű rendészeti ezred volt, azaz a \&quot;tábori csendőrség\&quot;, ha tetszik (ha nem) az MP (Military Police).

Magas, erős, értelmes(nek tűnő) embereket soroztak oda.

Gondolom rengeteget meneteltetek.?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 16 15:03 #39008

Bazooka Joe írta:
Sejtettem.

Bejött a sejtésed.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla