Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 11:39 #39696

• Roland
cserpakszabi írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Ennek a KV-2-nk meg valami baja van:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Bibis a nózija!

A ,,cső\" belső falán az a huzagolás?
Látszik, hogy tömeggyártás folyt a szovjeteknél:S

Egyedi módszer. Nem is a nagy hatótávolságáról volt híres, hanem a kaliberéről (152mm).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 14:44 #39737

• HunBütyök
A képek ebből a könyvből valók:

ISBN 83-917049-7-1

A lőtávról annyit, hogy a KV-2-ben található tarack (mivel nem ágyú volt, és valójában megtévsztő lehet, de a KV-2 önjáró tüzérség volt, mintsem harckocsi) a 152 mm-es M-10 model 1938 harckocsira épített változata.
A lőtávja elég nagy volt em taracknak, körülbelül 12 km.
A KV-2 harckocsi lőtávja jóval kisebb vol tugyan, mert a nrmál tarack csőemelkedése maximálisan 65 fok volt. A KV-2-be építetté pedig 37 fok. Ezért a KV-2 lőtávja maximum 6 km körül mozgott. Persze tarack mivoltából adódóan célozni nehéz vol tvele, de harckocsik ellen csak szükségszerűen használták. (Eredendően a finn erődítményrendszerek megtarackozására találták ki.)
A korai harckocsikat hogy kilője, nyugodtan közel mehetett hozzájuk, mivel kárt nem tudtak benne tenni.
Célozni nehéz ekkor is nehéz volt vele, és lassú volt az utántöltése, ugye tarack volt.
Viszont a BP-540 HEAT lövedék bármilyen ellenséges járművet megsemmisíthetett a világháború egész ideje alatt. (Ezt a lövedéktípust Kurszknál is használták az első SU-152-k is, sőt a háború egész ideje alatt szolgálatban állt a 152 mm-es ütegeknél.) Később mégerősebb és hatásosabb lövedékek is megjelentek, de azokat KV-2 már nem használta, annál inkább az ISU-152 és társaik, valamint ugye a 152 mm-es ütegek.

Tejhát a kis lőtáv az nem szó szerint értendő, hanem úgy, hogy ki slőtávból nagyobb volt az esély eltalálni a célt. És mivel Ilyen páncélrobbantó gránátból nem volt sok a KV-2-ben zért nem lövöldözték el 6 km távolságba, hogy amikor kell akkor ne legyen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 15:20 #39740

Hát én a Kv-1 jobban kedvelem . És az szerintem jobban is szerepelt . De viszont szerintem típus gyengéje már mint a Kv-2-nek az a mozgékonysága .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 15:27 #39741

És egy kérdés Azt olvastam hogy a KV-1 akár 4 géppuskával is rendelkezett de hol ? mert ugye egy a torony hátuljában 1 a homlokpáncélzatban ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 16:24 #39744

Szerintem a KV2 jó harckocsi csupán lomha és lassan forog a tornya.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 17:58 #39750

• HunBütyök
Tudtomal 3 volt mindegyiken és esetenként volt légvédelmi.
Egy a testben, egy párhuzamosítva, egy hátul a tornyon.
Igen, a KV-1 és különböző variánsai sokkal jobbak voltak. A KV-2 amint mondtam inkább önjáró tarack volt, mintsem igazi harckocsi.

A KV-1-esek 1941 augusztus 14-én okoztak nagy zűrt. Zinovij Kolobanov hadnagy KV-1ese fél óra alatt megcsipkedte jól a 8. német páncéloshadosztályt.
Kolobanovék a bokrok alatt bújtak el a KV-kkel. Jötek a német harckocsik és Kolobanov eg ylövéssel kikapta a parancsnoki páncélost. A németek azt hitték, hogy aknára futott. Kiszálltak és csodálkoztak és ekkor újra dürdölt a jó kis 76,2 mm-es és eg ykövetkező német harckocsi robbant fel. A németek ekkr vették tudomásul, hogy ez nem akna volt. De nem láttak semmit. Vaktában elkezdtek tüzelni, és közben lehúzódtak az útról, valamiféle fedezéket keresve. Ám a kedvezőtlen talajvizsonyok miatt nezezen tudtak mozogni anémet harckocsik, és könnyű célponttá váltak. Pár perc alatt 22 német harckocsit lőtt ki Kolobanov. Azonban a harckocsiojából kifogyott a lőszer és a többi KV-1 sietett segítségére. A többiek kilőttek még 21 német harckocsit.
A világháború első rekordere lett így Kolobanov. Gyakorlatilag fél óra alatt 23 német harckocsit végzett ki. Az 5 darab KV-1es pedig fél óra alatt összesen 43-at. A németek adtak le a KV-1esekre lövéseket de mindhiába. (Ugye a történelem ismétli önmagát, ez a történet majd megismétlődik Erns Barkmannál) A csata végén a lőszer nélküli 864-es toronyszámú KV-1esen 130 lövést számoltak meg. De egyik sem tudta kilyukasztani. Azt hiszem ezelőtt az affér előtt a rekorder átlyukasztatlan páncélzattal egy Matilda II-volt Franciaországban amin 36 lövésnyom volt.

Tehát Barkmann sarka mellett már tudunk egy Kolobanov sarkát is mondani. Közben utánanéztem ez a páncélosütközet Krasznogvardejszk-né(á)l volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 18:14 #39752

• Roland
panzer2 írta:

Nos, az hogy lomha, nagyon enyhe kifejezés. 25km/h műúton. Én erre azt mondanám, hogy dög lassú. Mellesleg kegyetlen pontatlan is volt. Mindezek által egyedül a védekező pozícióban lévő közelharcban tudtak csak kiemelkedően teljesíteni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 18:24 #39753

• szenszej95
Roland írta:
panzer2 írta:

Nos, az hogy lomha, nagyon enyhe kifejezés. 25km/h műúton. Én erre azt mondanám, hogy dög lassú. Mellesleg kegyetlen pontatlan is volt. Mindezek által egyedül a védekező pozícióban lévő közelharcban tudtak csak kiemelkedően teljesíteni.

Igen, de ez a Barbarossa-hadművelet végéig, és még az utána lefolyó védekező harckokhoz ez pont megfelelt. Nem kellett száguldozva belegázolni az ellenséges gyalogság soraiba, és nem kellett manőverezve száguldozni az orosz sztyeppéken:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 18:25 #39754

• HunBütyök
Valamint frontális támadásban tudtak eredményt elérni vagy tűztámogatásban. Mivel nem igazi harckocsi innentől felesleges harckocsik kritériumával előjönnünk. A maga nemében jó kis monstrum volt, és helyi sikereket értek el védekező harcokban (éppúgy mint a Tigrisek) de minden hibájuk előjött nekik és nem tudták megváltoztatni a háború menetét. Kis hatótáv, lomhaság, meghibásodás, alulmotorizáltság. Amint mondtam, a történelem ismétli önmagát: B1, KV, Tigris.
Ahogy volt B1-es ami kilőtt 12-13 panzer III-ast és egy Panzer IV-est, és volt KV-1 ami kilőtt fél óra alatt 21 német harckocsit, és volt tigris ami kilőtt egy harcban 30 harckocsit, a légierővel, a nagyszámú ellenséggel, és a már eldőlt háborúval nem tudtak mit kezdeni. Ráadásul a hibáik és hiánzosságaik miatt nem voltak jó konstrukciók.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 18:30 #39755

• Roland
HunBütyök írta:
Valamint frontális támadásban tudtak eredményt elérni vagy tűztámogatásban. Mivel nem igazi harckocsi innentől felesleges harckocsik kritériumával előjönnünk. A maga nemében jó kis monstrum volt, és helyi sikereket értek el védekező harcokban (éppúgy mint a Tigrisek) de minden hibájuk előjött nekik és nem tudták megváltoztatni a háború menetét. Kis hatótáv, lomhaság, meghibásodás, alulmotorizáltság. Amint mondtam, a történelem ismétli önmagát: B1, KV, Tigris.
Ahogy volt B1-es ami kilőtt 12-13 panzer III-ast és egy Panzer IV-est, és volt KV-1 ami kilőtt fél óra alatt 21 német harckocsit, és volt tigris ami kilőtt egy harcban 30 harckocsit, a légierővel, a nagyszámú ellenséggel, és a már eldőlt háborúval nem tudtak mit kezdeni. Ráadásul a hibáik és hiánzosságaik miatt nem voltak jó konstrukciók.

Azért a közhiedelemmel ellentétben hiába volt 54 tonna egy Tigris, mégis vetekedett a sebessége egy T-34-es harckocsiéval. Egyedül a manőverezésben maradt alul. Tehát nem lehet azt mondani egy Tigrisre, hogy lomha.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 19 18:52 #39757

• HunBütyök
Na azér tez nem igaz, Teljes fordulatszámon éppen hgy el tudott menni a sarki fűszeresig meg vissza, utána motorcsere. És míg a Tigris max 38 km/h-t tudott a T-34-esből kihoztak 60-at is. Megint a sztereotípiák.
A Cromwellnek pl. nem volt meghatározva a végsebssége, azt mondják, hogy annyi volt a végsebessége amit kibírtak a benne ülők.
Angol harckocsizó nyilatkozta, hogy sosem tudt amennyivel mennek, de akkor lasítottak amikor már túl sokat pattogtak a harckocsiban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 20 01:08 #39778

HunBütyök írta:
Na azér tez nem igaz, Teljes fordulatszámon éppen hgy el tudott menni a sarki fűszeresig meg vissza, utána motorcsere. És míg a Tigris max 38 km/h-t tudott a T-34-esből kihoztak 60-at is. Megint a sztereotípiák.
A Cromwellnek pl. nem volt meghatározva a végsebssége, azt mondják, hogy annyi volt a végsebessége amit kibírtak a benne ülők.
Angol harckocsizó nyilatkozta, hogy sosem tudt amennyivel mennek, de akkor lasítottak amikor már túl sokat pattogtak a harckocsiban.

Arról nem is beszélve, hogy a Tigrishez képest egy kefekötő teljesen absztinens volt!
Úgy ivott, mint a gödény!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 20 05:15 #39780

• HunBütyök
Hát igen, a T-34 sokkal kevesebbet evett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 20 05:28 #39781

• HunBütyök
Mondjuk nagyon sokat taktikai szempontból nézik a Tigrincset, nem startégiai szempontból.

A Tigris egyik gyengepontja látható itt, amint éppen füstöl.

A német 9. hadsereg vonatának egy része látható gy IL-2M támadás után Kurszknál.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Jujj. a kép forrása elmaradt:

Mark Healey - Kursk 1943

ISBN:1-85532-211-0<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-08-20 07:35
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 aug. 20 06:53 #39791

• Zeki
Jó hát akkor is, hiába ez a Panzer VI-os harckocsi elleni hadjárat jobb volt, mint a kegyelted.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla