Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 22 19:09 #43021

• HunBütyök
A jugoszlávoknak is volt ez a 7 daerab, könyörgöm! És be is vetették őket, de nincsen róla infó, hogy hol és mikor.
Ráadásul a páncélvadász/rohamlöveg is lánctalpas, úgy kell vezetni mint a harckocsit, és még berreg is!

Továbbá akkortájt elég modern, és érdekes konstrukciók voltak a páncélvadászok. Lehet az is, hogy csak a jugoszlávok figyelmét keltette fel ez a speciális jármű.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:03 #43050

• koi
A tengnapi tankos műsorból megtudtam,hogy a németek használtak elfogott Shermant.Bár elég kicsi lövege volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:05 #43052

• HunBütyök
Köszönjük Emese!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:07 #43054

• koi
HunBütyök írta:
Köszönjük Emese!
Bencének hívnak:angry:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:07 #43055

• HunBütyök
És mivel fogták el? Csapdát állítottak neki, mégpedig úgy hogy egy ketrecbe beraktak egy pirosra festett, eper illatú benzinszállító tartálykocsit, és ő odamnent és lecsapódott a ketrec ajtaja? Szegény Sherman. És utána a gonosz németek arra kényszerítették hogy a fogságban az ő oldalukon harcoljon?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:08 #43056

• Zeki
OMG
Ez jó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:11 #43058

• koi
Zeki írta:
OMG
Ez jó.
én nem tudom,de azt igen,hogy az ardenneki csata idelyén pár Vadásztigrissel egyetemben kilőtték
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:23 #43060

• HunBütyök
A kép a \"Stumpersonderbukkenkukker-fritz 250\" típusú német shermancsapdát ábrázolja. A németek így fogták el a Shermanket.

A németek 1945 május 3-án fejlesztették ki, és egy alkalommal került bevtésre. És amit a tévében látott koi barátunk, azt a Shermant is ezzel fogták el.
Igazi csodafegyver volt, még manapság sem fejlesztettk ki ehhez hasonlót. Egyedül USA és az Izraeli védelmi erők terveznek hasonlót, de jóval modernebb tervezéssel. A csali szerepét az amerikai és izraeli harckocsicsapda esetében 7 darab csadorba öltöztetett HEMMT tartálykocsi fogja betölteni. Az arab harckocsik erre buknak. (Egy hárem, ahol mindenki csadorban van).

Íme a \&quot;Stumpersonderbukkenkukker-fritz 250\&quot;-ről egy korhű dokumentum: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-23 17:24
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:26 #43062

• HunBütyök
koi írta:
Zeki írta:
OMG
Ez jó.
én nem tudom,de azt igen,hogy az ardenneki csata idelyén pár Vadásztigrissel egyetemben kilőtték

Nem elfogott Sherman te kis aranyos, hanem zsákmányolt!!!!!!!!!!!!!! Max a Sherman kezelőit fogták el, a Shermant zsákmányolták!!!!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:27 #43063

• koi
HunBütyök írta:
A kép a \&quot;Stumpersonderbukkenkukker-fritz 250\&quot; típusú német shermancsapdát ábrázolja. A németek így fogták el a Shermanket.

A németek 1945 május 3-án fejlesztették ki, és egy alkalommal került bevtésre. És amit a tévében látott koi barátunk, azt a Shermant is ezzel fogták el.
Igazi csodafegyver volt, még manapság sem fejlesztettk ki ehhez hasonlót. Egyedül USA és az Izraeli védelmi erők terveznek hasonlót, de jóval modernebb tervezéssel. A csali szerepét az amerikai és izraeli harckocsicsapda esetében 7 darab csadorba öltöztetett HEMMT tartálykocsi fogja betölteni. Az arab harckocsik erre buknak. (Egy hárem, ahol mindenki csadorban van).

Íme a \&quot;Stumpersonderbukkenkukker-fritz 250\&quot;-ről egy korhű dokumentum: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-23 17:24
1. A Fritz nagybetű.
2.Ha jól látom,azon a tartálykocsin amcsi jelzés van.Azt meg mivel fogták el?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:29 #43064

• HunBütyök
Azt egy adag gépzsíros kardántengellyel, de jó határozottan, tövig benyomták neki!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 15:30 #43066

• Zeki
Jó kép lett, kb. így történhetett. Hogy lehet ennyi marhaságot kérdezni, de marhaságra marhaság a válasz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 16:13 #43074

• koi
azt nem értem,hogy ha 1945 májusában tesztelték,akkor hogy volt az 1944-ben indult ardenneki csatában elfogott Sherman?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 16:28 #43075

koi írta:
HunBütyök írta:
A kép a \&quot;Stumpersonderbukkenkukker-fritz 250\&quot; típusú német shermancsapdát ábrázolja. A németek így fogták el a Shermanket.

Íme a \&quot;Stumpersonderbukkenkukker-fritz 250\&quot;-ről egy korhű dokumentum: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-23 17:24
1. A Fritz nagybetű.
2.Ha jól látom,azon a tartálykocsin amcsi jelzés van.Azt meg mivel fogták el?

Ez jó erről nem is hallottam!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 23 16:31 #43076

• Zeki
Ezek szerint az irónia könnyen kihal az emberekből.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla