Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:25 #43398

Roland írta:
HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:
Az én kedvenceim a Tigris E és B. Róluk rendelkezem a legtöbb ismerettel.

Nem lep meg, mivel mindenki ezeket ismeri leginkább. Mondjuk ha érdekel, adhatok pár könyvet egyebekről is.

Az a helyzet, hogy ezeknél a monstrumoknál a gyakorlati, tapasztalati adatok az érdekesek. Valamelyik harckocsizók azt nyilatkozták, hogy lomha, kezelhetetlen kacatok, viszont voltak, akik az mondták, hogy ha elég üzemanyaguk lett volna, az Ural-ig kergetik a ruszkikat. Érdekes, nem de?

Azoknak van igazuk, akik úgy gondolják, hogy a megfelelő harcászati és logisztikai elvek alkalmazása mellett (persze, ha a logisztika is meg lett volna), lényegesen eredményesebbek lehettek volna.
Ugyanakkor egy teljesen elhibázott filozófia alapján konstruálták ezeket a dögöket, aminek következtében csak drágán, lassan és keveset tudtak építeni belőlük, ráadásul a kor technológiai lehetőségének a határain - bármennyire is zseniális volt az elképzelés maga - folyamatos meghibásodásokkal, és nehézkes működtetéssel kellett számolniuk.

Az kétségkívül igaz, hogy egy Tigris \"kivégzése\" jellemzően öt Sherman-be került, de VOLT öt Sherman erre a célra!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:29 #43400

Roland írta:
Hajcihő írta:
Arra lennék kíváncsi, hogy tudjátok-e, hogy miért is vesztettek a lényegesen jobb tulajdonságú német harckocsik az amerikaiakkal szemben?

Szerintem erre az a nagyon egyszerű magyarázat van, hogy nem vízzel mentek a németek járművei.

Egyébként nagyon lealázták volna az amerikaiakat.

Hát nem. De a Shermanok meg 100 oktános repcsibenzinnel mentek, mert repcsimotor volt bennük.

Azért a lealázásukhoz több kellett volna. Mármint több Tigrincs, meg Párduc.
De nem lehetett több, mert cefet drágák és bonyolultak voltak, így lassan készültek, lassabban, mint ahogy fogytak.
Így ugyanis a ludak győztek a disznók felett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:31 #43401

• HunBütyök
Én csak Kötinek hívom, az olyan aranyos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:34 #43402

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:

Nem lep meg, mivel mindenki ezeket ismeri leginkább. Mondjuk ha érdekel, adhatok pár könyvet egyebekről is.

Az a helyzet, hogy ezeknél a monstrumoknál a gyakorlati, tapasztalati adatok az érdekesek. Valamelyik harckocsizók azt nyilatkozták, hogy lomha, kezelhetetlen kacatok, viszont voltak, akik az mondták, hogy ha elég üzemanyaguk lett volna, az Ural-ig kergetik a ruszkikat. Érdekes, nem de?

Azoknak van igazuk, akik úgy gondolják, hogy a megfelelő harcászati és logisztikai elvek alkalmazása mellett (persze, ha a logisztika is meg lett volna), lényegesen eredményesebbek lehettek volna.
Ugyanakkor egy teljesen elhibázott filozófia alapján konstruálták ezeket a dögöket, aminek következtében csak drágán, lassan és keveset tudtak építeni belőlük, ráadásul a kor technológiai lehetőségének a határain - bármennyire is zseniális volt az elképzelés maga - folyamatos meghibásodásokkal, és nehézkes működtetéssel kellett számolniuk.

Az kétségkívül igaz, hogy egy Tigris \"kivégzése\" jellemzően öt Sherman-be került, de VOLT öt Sherman erre a célra!

Hát igen. A Tigriseknél meghatározó szerepet játszottak a harctéri körülmények is. Például nekem meggyőződésem, hogy Rommel is a nyílt, sivatagi terepnek köszönhette sikereit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:40 #43403

Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:

Hát igen. A Tigriseknél meghatározó szerepet játszottak a harctéri körülmények is. Például nekem meggyőződésem, hogy Rommel is a nyílt, sivatagi terepnek köszönhette sikereit.

Azért az ellenség is ott volt! A tankok meg nyílt terepre valók!

Egyszerűen ő volt jobb stratéga, amíg a megfelelő erő az ő oldalán volt.
Utána meg már akkor is csak védekezett, ha támadott, mert nem tehetett egyebet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:45 #43404

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:

Igen, csak sajnos a németek sokszor nem tudták, hogy praktikus lenne nem utcai terepen alkalmazni a Tigriseket.<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-09-26 20:46
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:54 #43405

• HunBütyök
Valahol van egy könyvem a T-34-esekről, majd beizzítom és meglesem a pontos hatótávokat.

A német páncélosokról annyit: a történelem ismétli önmagát. Sose feledjétek. Ahogy a Somua és a B1 alulmartadt, úgy a Tigrisek is alulmaradtak.
Lehet hogy volt 300 Somua ha volt 2000 német bogyótank ellene, ráadásul hibás koncepcióval alkalmazták őket.
Hiába volt minőségi harcjármű mind a Somua, mind a B1, maga a gyártási folyamatuk is halálraítélt koncepció volt.

Külön gyárban készült a torony, a motor, a test, ahgy pl. a Párducnál is. Amint egyik gyárnak off volt, akkor máris difi volt a rendszerben. A félkész járműveket vonaton vitték egyik gyárból a másikba. Ha jól megbombázták a vasutat akkor megint difi volt a rendszerben.

Ahogy a Párduc alkatrészeit is kb 3 helyen gyártották az ország három különböző pontján, úgy a franciák is pl. a B1 harckocsit 4(!) helyen pakolták össze. Nem is beszélve a gyártási költségéről a B1-nek. Másfélmillió Frankba került egy ilyen nehézharckocsi!

Ezzel szemben a szovjetek futószalagon gyártották járműveiket, akárcsak az angolszászok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 18:59 #43407

• koi
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:

Az kétségkívül igaz, hogy egy Tigris \&quot;kivégzése\&quot; jellemzően öt Sherman-be került, de VOLT öt Sherman erre a célra!

Igen, csak sajnos a németek sokszor nem tudták, hogy praktikus lenne nem utcai terepen alkalmazni a Tigriseket.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-09-26 20:46
A ,,Kelly\'s heroes\&quot;-be is az volt,hogy a Tigrincs csöve beakadt a fába,a Sherman meg szépen ülepen lőtte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 19:04 #43409

• Bazooka Joe
Roland írta:
Akkor nálatok mi a helyes kifejezése a Királytigrisnek?
Tiger II.? Panzer VI. B.?

Tigris II, Tigris B, Panzer VI B, vagy ha még pontosabb akarsz lenni, akkor Pz.Kpfw. VI B
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 26 19:20 #43413

• Bazooka Joe
Kinek, ki a kedvenc harckocsizója?

Nekem Will Fey, a 102. / 502. SS-nehézpáncélos-osztályból.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 27 04:41 #43422

• HunBütyök
Roman Orlik, ez lső páncélvadász ász, a kilőtt 5 Panzer 35(t)-vel, második pedig

tádádádádám!!!!!

Bilotte százados, az első nehézharckocsi-ász. Eure nevű B1-esével a 41. harckocsizó zászlóalj kötelékében (41e BCC) a Stonnie-i csatában nyújtott teljesítménye miatt. 13 darab Panzer III Ausf E és egy Panzer IV D lett az áldozat 1940 május 16-án.

Eure nevű B1bis harckcsi 140 találatot kapott, de semmi baja nem lett.

Amint látjátok itt is ismételte magát a történelem. Később így voltak a németk is az amerikaiak ellen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 27 05:15 #43425

• HunBütyök
Az Euréról érdemes még megjegyezni, hogy egy mixel B1-es volt, a harckocsitest az FCM által gyártott változat volt,. az FCM-féle kétszínű zöld-homokszínű sávos álcafestéssel, míg a torony a szabvány, 2 színű renault álcafestést használta. Elég bugyután nézett ki, de ettől volt egyedi.

Az Eure a sikeres támadás után, távozás közben meghibásodott, azt hiszem a váltóműve ment tönkre és a kezelői felrobbantották, a trnya le is szakadt a robbanáskor. (ismerős szitu nem? Ahogy mondani szoktam, a történelem...) A németek később megtalálták a roncsot, beazonsították, és fotózkodtak vele, meg örültek nagyon. A Bundesarchívban állítólag van is róla kép. Sok kép van ahol a németek kilőtt (azonban legtöbbször saját kezelőik által felrobbantott) B1-esek előtt pózolnak a németek, de sajna az Eurét nem láttam.

Ezúton mondom, ha valaki látna egy képet, ami alá az van írva, hogy sérült B1 no.337 (ez volt a száma) vagy Eure, az szóljon nekem. <br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-27 18:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 27 16:00 #43461

• Zeki
Bazooka Joe írta:
Tigris II, Tigris B, Panzer VI B, vagy ha még pontosabb akarsz lenni, akkor Pz.Kpfw. VI B

Zene füleimnek, így tökéletes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 27 16:52 #43464

• Bazooka Joe
Többiek kedvenc harckocsizója?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 27 16:57 #43465

Nekem nincsen.
Főleg a gyalogságot,és a ejtőernyősöket szeretem.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.23 másodperc
Joomla templates by a4joomla