Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 17:58 #43626

• Bazooka Joe
101.Légideszant írta:
JSU-152, T-34, JS-2,JS-3,T-54.

Kösz!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:10 #43629

Sziasztok! Azt tudom hogy voltam a forradalom oldalán harcoló t-34 voltak más típusok is ? És a magyar páncélosok milyen sikereket értek el ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:27 #43638

• Roland
Luger írta:
Sziasztok! Azt tudom hogy voltam a forradalom oldalán harcoló t-34 voltak más típusok is ? És a magyar páncélosok milyen sikereket értek el ?

Már mint hol milyen sikereket értek el a magyar páncélosok? 56-nál??? Ott bizony NEM LÉTEZTEK magyar páncélosok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:31 #43640

• Bazooka Joe
\'56-ban max. csak elfogott szovjet páncélosokat használhattak a forradalmárok. Azt hiszem rájuk festették a Kossuth-címert és már mentek is a harcba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:32 #43641

• koi
Bazooka Joe írta:
\'56-ban max. csak elfogott szovjet páncélosokat használhattak a forradalmárok. Azt hiszem rájuk festették a Kossuth-címert és már mentek is a harcba.
A nagyapámat megkérdezhetnétek,ha élne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:40 #43643

• Roland
Bazooka Joe írta:

Jól hiszed.
Láttam egy olyan képet, hogy Prágában a forradalmárok horogkeresztet festettek a T-34-esekre. Nem lehetett semmi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:40 #43644

Roland írta:
Luger írta:

Már mint hol milyen sikereket értek el a magyar páncélosok? 56-nál??? Ott bizony NEM LÉTEZTEK magyar páncélosok.

De a T-34 tornyára ráfestették Kossuth-címer és kész .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:43 #43645

• Roland
Luger írta:
Roland írta:
Luger írta:

De a T-34 tornyára ráfestették Kossuth-címer és kész .

Na jól van.
Ki mit szerez, használja!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 18:45 #43646

• Bazooka Joe

A videóban lehet látni pár ilyen elfogott harcjárműveket.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-09-29 20:49
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 19:23 #43647

szeretem ezt a számot viszont 1.18-nál jól látom hogy Mp-40 tüzelnek ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 19:35 #43648

• HunBütyök
Szerintem nem MP 40.

Én meg mintha egy T-44-est láttam volna. A PT-76 az tutkó, a T-54 is, az ISU-152 is.
Továbbá BTR-152 is volt asszem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 19:47 #43649

Luger írta:
szeretem ezt a számot viszont 1.18-nál jól látom hogy Mp-40 tüzelnek ?

Igen jól láttad!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 20:37 #43653

Roland írta:
Bazooka Joe írta:

Jól hiszed.
Láttam egy olyan képet, hogy Prágában a forradalmárok horogkeresztet festettek a T-34-esekre. Nem lehetett semmi.

Nem keresed elő valahonnan...? Érdekelne a kép.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 29 20:37 #43654

:lehet törölni:<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-09-29 22:37
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 szep. 30 00:22 #43655

Bazooka Joe írta:

Tévedés. A Honvédségnek voltak T-34-esei, és annak az érdekében, hogy ne keverjék őket a komcsikhoz hű erőkkel, rájuk festették a Kossuth címert.

Természetesen az oroszoktól is zsákmányoltak T-34-eseket, azonban a megszálláshoz már a T-54-esekkel jöttek, amik - milyen fura - a molotov koktélokkal szemben sokkal érzékenyebbek voltak, mint a 34-esek.

Érdekességként: A Dózsa György úton (a felvonulási tér részénél) láttam egy magányos ruszki T-54-est ahogy ment a Thököly út irányába, nyitott vezetőüléssel, és a mieink kilőtték a sofőrjét (más személyzet nem volt benne, a Lehel út sarkán lévő valamelyik laktanyából jöhetett, ott volt egy szervízállomásuk), aztán egy srác odarohant, felugrott a mozgó tankra, kidobta a félig kilógó hullát, és onnantól kezdve ő vezette, majd pont előttünk befordult a Landler Jenő (ma ismét István) utcába, aztán onnan a Cserhát utcába, onnan pedig - ezt már csak később mesélték, már nem láttam - a Garay piacra, ahol ráfestették a Kossuth címert, kapott személyzetet, meg lőszert, és azonnal, talán egy negyed óra múlva, már ment a Keleti pályaudvarhoz, a Baross térre Nickelsburg Lászlóéknak segíteni.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.26 másodperc
Joomla templates by a4joomla