Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 06:05 #4808

• koszta
Éppen azt mondtam, hogy ideig óráig le lehet győzni. De nézzük meg azokat amiket mondtál.
Nagy Sándor birodalma fennmaradt?
A görög perzsa háború az érdekesebb, hiszen ott a perzsák voltak többen, de ki hódított? Védeni pedig mindig könnyebb, mint támadni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 06:41 #4814

• Wolf
Nagy Sándor biradalma azért nem maradt fenn, mert Sándor meghalt.
Na és ne keverd össze az ókori háborúkat a mostanival. A védekezés is szinte ugyanolyan volt mint a támadás, kivéve, ha nem volt valami erőditésük, de ez nem volt a spártaiak szokása.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 06:47 #4818

• Liberator
Spárta? Milyen oldalon járok én?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 10:35 #4823

• koszta
A védekezés mindig könnyebb dolog. Alapból az ember maga sokkal jobban védi a saját hazáját, mint amikor a hazájától messze jár, és vágynak haza. A görögök saját házaikat, asszonyaikat, gyerekeiket, földjeiket akarták védeni, míg a perzsa katonákat odarendelték. Más a kettő.
De akkor mondj egy példát arra, hogy a kisebb nyer, és hosszútávon fennmaradt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 14:35 #4824

• Wolf
Nagy Sándorra viszont nem feleltél. Az például jó példa. A birodalma csupán csak azért nem maradt fenn mert meghalt.
Ja, és stratégiai szempontból viszont akkoriban szinte ugyanolyan volt a védekezés mint a támadás. És lélekbeli gyengeségük ellenére is többségben voltak, és nem nyertek. Tehát itt egy bizonyíték, hogy nem mindig a többség nyer. Mert attól hogy többségben van egy nép egy másiknál, harcban nem feltételezhető, hogy a többség nyer.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-08-29 16:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 15:05 #4827

• koszta
Ha Nagy Sándor élt volna 300 éven keresztül, akkor szerinted 300 éven keresztül tudta volna tartani a birodalmát?
Csatát lehet nyerni, de hosszútávon háborút nem lehet nyerni. És itt a háborúban igencsak nagy volt az erőfölény.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 15:22 #4828

• Wolf
Na, de azért elég váratlanul érte a Birodalmat Sándor halála. Képzeld csak el milyen káosz lehetett. Ki legyen az új vezető? - biztos kérdezték.

És tartom azt, hogy: \&quot;Semmi sem lehetetlen!!!
Az embereket, mindig lenyűgözte a repülés, azt tartották lehetetlen és most...

Akkor már hosszú távon miért nem lehet nyerni?
Magyarázd meg! Amíg nem tudsz bizonyítékkal szolgálni rá, addig sajnos ellened leszek. Nem fogadom el bizonyítékul azt, hogy Napóleon és Hitler meg még ki tudja kinek a birodalma bukott el.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-08-29 17:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 aug. 29 15:28 #4829

• koszta
Na menjünk a Dühöngő témába. Mert ez nem a harckocsikhoz való rész.
Foyltatás ott.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 szep. 24 21:37 #5227

• StandartenführerSteier
Már elnézést kérek tőletek, de Nagy Sándort, Napóleont és Hitlert nem lehet egy kalap alá venni, már csak azért sem, mert míg Nagy Sándornak jó katonái voltak, Napóleonnak jó katonái (volt persze kivétel - francia hadsereg)és jó ágyúi, Hitlernek pedig jó katonái, jó páncélosai, jó ágyúi, jó légiereje és jó flottája. Tehát a haditechnika sokmindent befolyásol. Viszont hosszú távon tényleg nem lehet ellenállni a túlerőnek, akármilyen jól felszerelt az ellenséges hadsereg. Példának itt van Napóleon és Hitler - mindkettejüknek a ruszkikba tört bele a bicskája. Csatát lehet nyerni százat, de a háború attól még nem csak ott dől el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 szep. 25 07:25 #5230

• művésznő
A tapasztalatok ÁLTALÁBAN a többség győzelmét támasztják alá. (Huzamosabb időn át, nyilván örökre semmiféle emberi hatalom nem áll fenn.)De azért akad kivétel is. Pl. Izrael hatnapos háborúja...
Na de azok a birodalmak, amelyek 1 emberrel épülnek, Nagy Sándor, Napóleon, Hitler birodalma, 1 emberöltőre szólnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 szep. 25 14:42 #5243

• Liberator
Példának itt van Napóleon és Hitler - mindkettejüknek a ruszkikba tört bele a bicskája.

A ruszkikba, az ororsz télbe, és a nagy távolságba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 szep. 25 14:49 #5245

• Wolf
Látom ti nem nagyon értitek az én feltevésemet. De én már ebbe nem szólok bele.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-09-25 16:49
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 szep. 25 14:50 #5246

• művésznő
Ne add fel Wolf koma!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 nov. 27 17:51 #6619

• Geralt
Én voltam ott Tapolcán a foci pálya mellett. Ott kiállított tüzérségi lövegek és tankok voltak és ha jól emlékszem egy páncélozott harckocsi is vagy kétéltű volt.
Ha választani lehetne akkor én egy Panzer III.-t vezetnék.
\&quot;De KirályTigris álmaim ne továbbja,
Bárcsak enyém lehetnél egy éjszakára!\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 nov. 27 17:56 #6620

• Bazooka Joe
A probléma az, hogy tudomásom szerint Magyarországon szerintem sehol sem található II. Világháborús Német Tank...<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-27 19:03
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla