Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 23 10:32 #48910

Itt egy újabb infó a német harckocsikról, gyártásról stb...

www.sturmvogel.orbat.com/tankrep.html
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 12:54 #49062

• Einer spinnt immer!
Remélem, jó helyre tettem. Ugyanis nem tudom eldönteni, mi ez valójában:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Einer spinnt immer!, Időpont: 2010-11-26 13:55
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 13:13 #49069

• Nashorn
koi írta:
domigeri írta:
Azt hiszem japán Type 90-es.
Bravó,talált!Bónuszkérdés:Melyik a leggyengébb terepjáró képességű lánctalpas harcjármű?

Matilda Mk.II
Ennél nem lehet rosszabb terepjáró!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 14:39 #49072

Német távirányítós bomba lényege hogy a harckocsik vagy egyéb tárgyak mellé hajtottak és bumm de írd be Google-ba hogy ww2 goliath .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 15:25 #49077

• HunBütyök
Nashorn írta:
koi írta:
domigeri írta:
Bravó,talált!Bónuszkérdés:Melyik a leggyengébb terepjáró képességű lánctalpas harcjármű?

Matilda Mk.II

Ezt honnan vetted? Teljesen normális, átlagos terepjáróképességgel rendelkezett. A motorja nem volt valami nagyon erős, viszont kis sebesség mellé, alacsony fordulatszámon nem lehetett rossz. A 26 tonnát szépen, biztosan cipelte akármerre. Nagy sebesség meg nem kellett a Matildáknak, mert a gyalogsággal együtt harcoltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 19:10 #49099

Einer spinnt immer! írta:
Remélem, jó helyre tettem. Ugyanis nem tudom eldönteni, mi ez valójában:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Einer spinnt immer!, Időpont: 2010-11-26 13:55

De jó! Erről se láttam még eredeti képet. Köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 19:24 #49100

• Nashorn
HunBütyök írta:
Nashorn írta:
koi írta:
domigeri írta:

Matilda Mk.II

Ezt honnan vetted? Teljesen normális, átlagos terepjáróképességgel rendelkezett. A motorja nem volt valami nagyon erős, viszont kis sebesség mellé, alacsony fordulatszámon nem lehetett rossz. A 26 tonnát szépen, biztosan cipelte akármerre. Nagy sebesség meg nem kellett a Matildáknak, mert a gyalogsággal együtt harcoltak.

Bütyök én nem a sebességére asszociáltam,a TEREPJÁRÓKÉPESSÉG volt a kérdés...az a Lépcsőmászó képesség,-árokáthidaló képesség és gázlómélységre vonatkozik...vagy nem?!
Mert ha csak a sebesség lenne a kérdés akkor másként tette volna fel!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 19:55 #49102

• HunBütyök
Pont erre gondoltam én is. Totál átlagos volt eme tulajdonságait tekintve.

És ez bizony összefüggésben van a sebességével is. Ugyanis lassú, de megbízható jármű volt, és pont arra volt tervezve, hogy a gyalogsággal együtt menjen a harcmezőn, árkon-bokron, szépen komótosan. Viszonylag kicsiny motorral is meg tudta ezt tenni súlya ellenére.

Gázlóképessége: 0,914 m
lépcsőmászó képesség: 0,609 m
árokáthideló képesség: 2,133 m

A Sherman II-é, pl ilyen:

Gázlóképesség: 0,9 m
lépcsőm.kép.: 0,61 m
Árokáth.: 2,26 m

De pl. kedvenc áttörő harckocsim, a szovjet T-28 ennél többet tudott:

Gázlóképesség: 1,2 m
lépcsőm.kép.: 1,04 m
Árokáth.: 2,90 m

De mindenki kedvence (kivéve az enyém) a Köti meg ezt tudta:

Gázlóképesség: 1,6 m
lépcsőm.kép.: 0,85 m
Árokáth.: 2,50 m

De ezek csak számok, ezért is utálom én az összehasonlítást. Ezek a számok sok dologtól függnek.
Lehet hogy a Köti gázlóképessége hatalmas, mivel magasabb jármű, de hogy ha belemegy egy kiöntött folyó tócsájába, benn is marad. Mert azt a 70 tonnát ki is kéne onnan rángatni.

Ellenben a kis Matilda 12 km/h-val szépen kipöfög belőle...

Árokáthidaló képesség meg meg azért butaság, mert nem mindegy, hogy egy L3/33-ról vagy egy Kötiről beszélünk... egyik másfél méter, másik meg 8 méter

Amit egyik át tud hidalni, egyértelmű, hogy a másik abba az árokban meg is fordul Igaz, belemegy egyik oldalon és kijön másik oldalon.

Én továbbra is ellenzek mindennemű száraz adat alapján történő összehasonlítást. Tudjátok, a körülmények, és a hazsnálók miatt. Ahogy írtam: egy ninja kezében a bot sokkal veszélyesebb fegyver, mint az én kezemben egy SCUD rakétarendszer.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-26 20:56
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 26 22:28 #49105

• Einer spinnt immer!
Luger írta:
Német távirányítós bomba lényege hogy a harckocsik vagy egyéb tárgyak mellé hajtottak és bumm de írd be Google-ba hogy ww2 goliath .

Akkor ez a németeké, és a Goliath? Mert úgy tudom, amiknak nem volt ilyenjük...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 09:21 #49107

Igen német fejlesztés .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 10:52 #49113

• Számvéber Norbert
Luger írta:

Akkor ez a németeké, és a Goliath? Mert úgy tudom, amiknak nem volt ilyenjük...

Zsákmányolásról hallottál már? Az 5. SS-páncéloshadosztály 56 katonája amerikai géppisztollyal harcolt Magyarországon a szovjet csapatok ellen ugyanilyen okokból...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 12:25 #49116

• Einer spinnt immer!
Jó tudom, hogy zsákmány, csak akkor is érdekes volt hogy amcsi katona bütyköli...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 13:20 #49124

• koi
Nashorn írta:
HunBütyök írta:
Nashorn írta:
koi írta:
domigeri írta:

Matilda Mk.II

Bütyök én nem a sebességére asszociáltam,a TEREPJÁRÓKÉPESSÉG volt a kérdés...az a Lépcsőmászó képesség,-árokáthidaló képesség és gázlómélységre vonatkozik...vagy nem?!
Mert ha csak a sebesség lenne a kérdés akkor másként tette volna fel!
Mind tévedtetek!Az igazi:Char d\'Assaut St Chamond.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-27 16:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 15:37 #49132

• HunBütyök
Bocsika, előbb nem hozzászóltam, hanem szerkesztettem. Bocsi koi, ezt írtam volna:

Nem tévedtünk, csak Nashorn. Ugyanis én nem írtam lehetséges megfejtést. Én csak leírtam, hogy a sivatag királynője nem volt olyan rossz terepjáróképességű, ahogy Nashorn, a németeken kívüli páncélosokat kevésbé ismerő kollégánk leírta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 15:39 #49133

• HunBütyök
Jó tudom, hogy zsákmány, csak akkor is érdekes volt hogy amcsi katona bütyköli...

Hát ha ez érdekes, én megszem a kalapom.
Mondjak valamit? A bogyótankokon vágtató németek például egy zsákmányolt KV-2-est még országukban ki is állítottak! Szenzációszámba ment és mint háborús relikviát mutogatták az érdeklődőknek!

Ha valaki ellenséges dolgot zsákmányolt azt mindig alaposan megvizsgálták, tesztelték, kipróbálták, összehasonlították a hazai termékekkel.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-27 16:40
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla