Pont erre gondoltam én is. Totál átlagos volt eme tulajdonságait tekintve.
És ez bizony összefüggésben van a sebességével is. Ugyanis lassú, de megbízható jármű volt, és pont arra volt tervezve, hogy a gyalogsággal együtt menjen a harcmezőn, árkon-bokron, szépen komótosan. Viszonylag kicsiny motorral is meg tudta ezt tenni súlya ellenére.
Gázlóképessége: 0,914 m
lépcsőmászó képesség: 0,609 m
árokáthideló képesség: 2,133 m
A Sherman II-é, pl ilyen:
Gázlóképesség: 0,9 m
lépcsőm.kép.: 0,61 m
Árokáth.: 2,26 m
De pl. kedvenc áttörő harckocsim, a szovjet T-28 ennél többet tudott:
Gázlóképesség: 1,2 m
lépcsőm.kép.: 1,04 m
Árokáth.: 2,90 m
De mindenki kedvence (kivéve az enyém) a Köti meg ezt tudta:
Gázlóképesség: 1,6 m
lépcsőm.kép.: 0,85 m
Árokáth.: 2,50 m
De ezek csak számok, ezért is utálom én az összehasonlítást. Ezek a számok sok dologtól függnek.
Lehet hogy a Köti gázlóképessége hatalmas, mivel magasabb jármű, de hogy ha belemegy egy kiöntött folyó tócsájába, benn is marad. Mert azt a 70 tonnát ki is kéne onnan rángatni.
Ellenben a kis Matilda 12 km/h-val szépen kipöfög belőle...
Árokáthidaló képesség meg meg azért butaság, mert nem mindegy, hogy egy L3/33-ról vagy egy Kötiről beszélünk... egyik másfél méter, másik meg 8 méter
Amit egyik át tud hidalni, egyértelmű, hogy a másik abba az árokban meg is fordul

Igaz, belemegy egyik oldalon és kijön másik oldalon.
Én továbbra is ellenzek mindennemű száraz adat alapján történő összehasonlítást. Tudjátok, a körülmények, és a hazsnálók miatt. Ahogy írtam: egy ninja kezében a bot sokkal veszélyesebb fegyver, mint az én kezemben egy SCUD rakétarendszer.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-26 20:56