Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 16:14 #49136

• Nashorn
HunBütyök írta:
Bocsika, előbb nem hozzászóltam, hanem szerkesztettem. Bocsi koi, ezt írtam volna:

Nem tévedtünk, csak Nashorn. Ugyanis én nem írtam lehetséges megfejtést. Én csak leírtam, hogy a sivatag királynője nem volt olyan rossz terepjáróképességű, ahogy Nashorn, a németeken kívüli páncélosokat kevésbé ismerő kollégánk leírta.

Jól van na,tévedtem de azért vannak a témában jártas emberek itt...hogy kijavítsák azt aki téved:blush: !Mert ugye nem késő tanulni,soha sem késő!

Pl.:most már tudom azt amit eddig nem igen tudtam a Matilda Mk.II-ről!Én aki eleve nem tartom sokra a brit lánctalpasokat...most viszont megtudtam egy-két okosságot az egyikről!A látszat csalt és most megint igaz az hogy a dolgok mögé kell nézni!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-27 17:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 16:23 #49138

• HunBütyök
Bocsánat, de ha idézni akarok, mindig a szerkesztésre nyomok... Eddig legszérül az idézés gomb volt. Most szerkesztés van.

A Matilda Mk. II kifejezés hibás. Ugyanis neve Infantry Tank Mk II volt és Matilda II volt a \&quot;beceneve\&quot;. Amúgy volt Infantry Tank Mk I Matilda is, ami csak géppistás volt.

tehát vagy Mk II gyalogsági harckocsi, vagy Matilda II. De nem Matilda Mk II.

A Matilda MK II az kb olyan mintha azt mondanám, Tiger VI.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 16:36 #49139

• Nashorn
Ezt a szőrszálhasogatást...wazzeg!
Na jó...akkor Matilda II!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 16:36 #49140

Nashorn írta:
Ezt a szőrszálhasogatást...wazzeg!
Na jó...akkor Matilda II!

Bütyi az ilyen, jobb ha megszokod;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 17:14 #49141

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Bocsánat, de ha idézni akarok, mindig a szerkesztésre nyomok... Eddig legszérül az idézés gomb volt. Most szerkesztés van.

A Matilda Mk. II kifejezés hibás. Ugyanis neve Infantry Tank Mk II volt és Matilda II volt a \&quot;beceneve\&quot;. Amúgy volt Infantry Tank Mk I Matilda is, ami csak géppistás volt.

tehát vagy Mk II gyalogsági harckocsi, vagy Matilda II. De nem Matilda Mk II.

A Matilda MK II az kb olyan mintha azt mondanám, Tiger VI.

Ha már hasad a szőrszál: hol maradt az A12?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 17:22 #49142

• HunBütyök
Miért te is Sd.Kfz 181 Panzerkampfwagen VI Ausf E-t írsz mindenhová? Nem, de ellenben Tiger VI-ot sem írsz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 17:25 #49143

• HunBütyök
Sőt én sem láttam egy könyvedben sem G207-es jelzéssel illetve az M4A1 76W HVSS-t.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 17:28 #49144

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Miért te is Sd.Kfz 181 Panzerkampfwagen VI Ausf E-t írsz mindenhová? Nem, de ellenben Tiger VI-ot sem írsz.

Te emlegetted a brit gyalogsági harckocsi hivatalos elnevezését. Abban bizony benne van az A12 is. Akárcsak a Tiger E elnevezésében a Sd.Kfz. száma.
Egyébként mivel Matildából volt Mk I is, szerintem nem hibás a Matilda Mk II. Az Mk egyébként is csak ugyebár az angol Mark rövidítése. Fordításkor el is szokták hagyni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 27 17:34 #49145

• HunBütyök
Matilda I akkor volt amikor már megjelent a II is. Azonban a Matilda I kifejezéssel elvétve találkoztam csak. Tehát Sima Matilda és Matilda II. A Jelzés szó, mint Mark, inkább a funkcionális besorolás elé teendő. Tehát 2-es jelű gyalogsági harckocsi, aminek beceneve Matilda II. Amúgy a katonbák ezt az Mk. II gyalogsági harckocsit is simán Matildának hívták.

Jó, hát az M36 Jackson is M36 Jackson (G210) volt.
De mindneki csak Jacksonnak hívta, ahogy a Matilda II-t is Matldának.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 07:44 #49167

biztos hogy átütötte a golyó? és ha átütötte tudott-e jelentős kárt okozni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 07:46 #49168

ja, ezt a komentet ahhoz a képhez írtam ahol egy amerikai Persing tank van egy pci horzsolással a cső felet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 07:52 #49169

• Nashorn
Hát szerintem a 88mm-es Pzgr.40 átütötte a M-26 lövegpajzsát...és ha mást nem is de a töltőt megölte és tönkretett jópár dolgot a toronyban!

Az ami tankokban baloldalon űlt a töltő és jobboldalt az irányzó!
Annyira nem volt vastag a Pershing lövegpajzsa és torony-homlok páncélzata,egy Wolfram magvas Pzgr. 40 simán átütötte...ezt városi harcban lőtték ki,tehát max.:200-500m -ről történt a lövés!
A 40-es gránát pedig ezen a távon legalább 200mm páncélt átüt!
Reális az a tény hogy \&quot;kilőtt\&quot;-nek minősítették az M-26-ot!Nem semmisült meg...vagyis nem égett ki,mivel a Wolframmagvas gránát nem tartalmaz robbanóanyagot,kinetikus erővel rombol!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 08:00 #49170

• Gipszj
Úgy tudom, mire megjelent a Pershing már nem volt volfram, de lehet, hogy tévedek. Egyébként nem kinetikus erővel (olyan nincs) hanem mozgási (kinetikus) energiával rombolt.
A mozgási energiából a lassulással arányosan lesz erő. F=m.a, ahol \&quot;F\&quot; az erő \&quot;m\&quot; a tömeg és \&quot;a\&quot; a gyorsulás(lassulás)
Ja és a=v.v/(2.s) ahol \&quot;v\&quot; a sebesség, \&quot;s\&quot; az úthossz amin a gyorsulás fennáll.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-28 09:03<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-28 09:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 08:11 #49172

nemrég találtam egy cikket amiből az derül ki hogy egy orosz marsal Kulik 107mm-es löveggel akarta gyártatni a t-34eseket.
Sajnos addig akadékoskodtak vele amíg későn indult be a gyártás, fejlesztés.
Pedig 107mm esel lehet hogy másképp alakult volna a 41-es év.
Nagyon ritka dolog hogy egyetlen fegyver változtatni tudna a háború menetén. Lehet hogy csak az atombomba volt ilyen, amely nélkül évekig elhúzódott volna a Japán háború. Nos szerintem a 107mm-es harciszekerek képesek lettek volna ehhez hasonló fordulatot hozni.
Sajnos a pitiáner viták miatt ebből a tervből nem lett semmi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 08:58 #49179

• Gipszj
Mirque írta:
nemrég találtam egy cikket amiből az derül ki hogy egy orosz marsal Kulik 107mm-es löveggel akarta gyártatni a t-34eseket.
Sajnos addig akadékoskodtak vele amíg későn indult be a gyártás, fejlesztés.
Pedig 107mm esel lehet hogy másképp alakult volna a 41-es év.
Nagyon ritka dolog hogy egyetlen fegyver változtatni tudna a háború menetén. Lehet hogy csak az atombomba volt ilyen, amely nélkül évekig elhúzódott volna a Japán háború. Nos szerintem a 107mm-es harciszekerek képesek lettek volna ehhez hasonló fordulatot hozni.
Sajnos a pitiáner viták miatt ebből a tervből nem lett semmi.

Nem mentem utána, de úgy hallottam a 107mm-kel baj volt, azért fújták le a dolgot.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla