Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 09:22 #49183

Gipszj írta:
Mirque írta:
nemrég találtam egy cikket amiből az derül ki hogy egy orosz marsal Kulik 107mm-es löveggel akarta gyártatni a t-34eseket.
Sajnos addig akadékoskodtak vele amíg későn indult be a gyártás, fejlesztés.
Pedig 107mm esel lehet hogy másképp alakult volna a 41-es év.
Nagyon ritka dolog hogy egyetlen fegyver változtatni tudna a háború menetén. Lehet hogy csak az atombomba volt ilyen, amely nélkül évekig elhúzódott volna a Japán háború. Nos szerintem a 107mm-es harciszekerek képesek lettek volna ehhez hasonló fordulatot hozni.
Sajnos a pitiáner viták miatt ebből a tervből nem lett semmi.

Nem mentem utána, de úgy hallottam a 107mm-kel baj volt, azért fújták le a dolgot.

Én is így tudom, ha jól emlékszem gyártottak párat, de nem szerepeltek jól, ezért elvetették az ötletet, de ez nem biztos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 09:28 #49184

• Gipszj
Abból kell kiindulni, hogy a Szu. megnyerte a háborút és világhatalomként került ki belőle. Ennek persze ára volt, de ez más kérdés. Ha a veszteségeket a lakosság százalékában nézzük, akkor nem kizárt, hogy a német veszteség nagyobb volt és nem értek el semmit a céljaik közül. Óriási hiba a Szu.-t hülyének nézni. Ők és az USA nyert a legtöbbet. Ilyen hülyék voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 09:29 #49185

• HunBütyök
107 mm-es ágyúk voltak szovjet szolgálatban egész végig, kiváló lövegek voltak. Mondjuk a szerény véleményem, hogy egy 107 mm-es ágyút begyömöszölni egy T-34-es tornyába elég faramuci ötlet lett volna. Az M-60 ágyú nem volt rossz de csupán kevés darab készült belőle, és cefetül nehéz volt. Személy szerint én nem hallottam még, hogy ezt, vagy ezen alapuló ágyút szereljenek T-34-be. T-34/100-ról hallottam, de az nem T-34/107.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 10:34 #49204

• Nashorn
Gipszj írta:
Úgy tudom, mire megjelent a Pershing már nem volt volfram, de lehet, hogy tévedek. Egyébként nem kinetikus erővel (olyan nincs) hanem mozgási (kinetikus) energiával rombolt.
A mozgási energiából a lassulással arányosan lesz erő. F=m.a, ahol \"F\" az erő \"m\" a tömeg és \"a\" a gyorsulás(lassulás)
Ja és a=v.v/(2.s) ahol \"v\" a sebesség, \"s\" az úthossz amin a gyorsulás fennáll.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-28 09:03<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-28 09:07

Az hogy nincs már gyártásban,nem jelenti azt hogy nem maradt pár darab \"elfekvő készleten\"!
A gyártás abbahagyása után nem törvényszerű hogy már ne lehessen raktáron belőle!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 10:39 #49207

• Gipszj
Lehet, de nem valószínű, mert nem tudhatták előre, hogy melyik frontszakaszon melyik harckocsi fog találkozni Pershing-gel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 11:12 #49214

• Nashorn
Akkor mivel lőtték ki?
Mert nem égett ki az M-26-os,tehát eleve keményfém magvas lőszerrel lőtték ki!

Várom kimerítő magyarázatodat!
A Pzgr 40-et 1944-ig gyártották és egy Tiger IE átlagosan 92db lőszerrel volt málházva!
Ebből 36-40db PzGr.39 és 36-40db Sprgr. HE gránát!
Valamint 6db Gr.39 HL és 6db PzGr. 40!Esetlegesen még hordozott füstgránátot is!

Tehát,ha ezeket az adatokat veszem alapul...akkor bíz legalább 1-2db Pzgr 40 volt egy Tiger IE-ben!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 11:18 #49216

• Gipszj
Nem mindíg égett ki akkor sem, ha nem tömör lövedékkel lőttek, bár az volt az általános hogy kiégett. Másrészt én nem azt mondtam, hogy nem volt, hanem azt, hogy kicsi a valószínűsége. Abban egyértelműen tévedtem, hogy a volfram magos lőszert tovább gyártották mint gondoltam. Egyébként honnan lehet tudni, hogy Tigris volt a tettes?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 11:45 #49227

• Nashorn
Hát onnan hogy ezt jelentették a szemtanúk 1945 február 26.-án...mert akkor lőtték ki a Pershinget...ami a 8. páncélos hadosztályban szolgált.

Március 7.-re már ismét hadrafogható volt az M-26!
91m-ről lőtt rá a Tiger I háromszor!
Elsőre áttörte a lövegpajzsot,megölve a töltőt és az irányzót!
A másik lövés a csövet érte alulról és a földbe vágódott és a harmadik a torony oldaláról pattant le!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 11:59 #49231

• Számvéber Norbert
Nashorn írta:
Hát onnan hogy ezt jelentették a szemtanúk 1945 február 26.-án...mert akkor lőtték ki a Pershinget...ami a 8. páncélos hadosztályban szolgált.

Március 7.-re már ismét hadrafogható volt az M-26!
91m-ről lőtt rá a Tiger I háromszor!
Elsőre áttörte a lövegpajzsot,megölve a töltőt és az irányzót!
A másik lövés a csövet érte alulról és a földbe vágódott és a harmadik a torony oldaláról pattant le!

Bocsánat, hogy beleszólok...
Nem a 8., hanem az amerikai 3. páncéloshadosztály 33. páncélosezredének \"F\" századában szolgált az a kilőtt M26 \"38\" harcászati jelzéssel és \"Fireball\" elnevezéssel.
Az első találat valóban a lövegpajzson esett, de azért hatolt át, mert a párhuzamosított toronygéppuska nyílását \"tágította ki\".

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-11-28 13:02
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 12:01 #49232

http://www.3ad.com/history/news/super.pershing.1.htm

Erről a találkozóról tudtok valamit, állítólag pont az az egy \&quot;Super Persing\&quot; állítólag pont találkozott egy egy Tiger IIB-vel, és 600 yardról kilőtte egy AP lövedékkel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 12:04 #49234

• Számvéber Norbert
Íme a kilőtt gép fényképe. A lövegpajzson a találat bekarikázva.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 12:16 #49236

• Nashorn
Ooopsz,hát ezt benéztem...mármint a 8. pc hadosztályt!
Dehát én csak laikus vagyok a téren!

Norbert,a Röchling gránátokról van valami infód?
A csodafegyverek részben már írtunk a dologról de hátha több infód van róla mint nekünk!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 12:19 #49238

• Bazooka Joe
És a Tigris B hol szolgált?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 12:24 #49240

• Számvéber Norbert
portillo írta:
http://www.3ad.com/history/news/super.pershing.1.htm

Erről a találkozóról tudtok valamit, állítólag pont az az egy \&quot;Super Persing\&quot; állítólag pont találkozott egy egy Tiger IIB-vel, és 600 yardról kilőtte egy AP lövedékkel.

A 3. páncéloshadosztály technikai tisztjének könyve szerint (Cooper, Belton Y.: The Survival of an American Armored Division in World War II. p. 289-290.) a Super Pershing egyelten harcérintkezésekor 1500 yardról valóban telibe vert valami német páncélost, ami nagyon nagyot robbant, de senki nem mert odamenni és megnézni, hogy mi is volt az...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 nov. 28 12:49 #49244

• Számvéber Norbert
Nashorn írta:
Ooopsz,hát ezt benéztem...mármint a 8. pc hadosztályt!
Dehát én csak laikus vagyok a téren!

Norbert,a Röchling gránátokról van valami infód?
A csodafegyverek részben már írtunk a dologról de hátha több infód van róla mint nekünk!

A Röchling gránátok különleges tüzérségi lőszerek voltak, nem csodafegyverek. A tüzérségi topikban válaszolok.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla