Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 16:52 #50474

• HunBütyök
Na de közubven nézem az achtungpanzert meg a panzerkeilt. Akkor az Sd.Kfz.182 Panzer VI ausf H lett átkerezstelvbe 181. ausf E-re?

Az achtungpanzeren ezt írják.

A kicsit dielttánsabb oldalon, a panzerkeilen (ahol megtudhatjuk hogy a szovjetek 57 mm-es helyett 52 mm-es ágyúval lőtték a Tigrist, Henschel féle tigrist kaptak az 501-esek. A félreértés ebből adódhat nem? Hogy a Henchel féle pváltozat volt először a H, míg a Porsche féle párdarabos széria (amiből a Ferdinánd lett) volt a P. Na és ez a H lett később E.

Vagy nem jól tudom? Mert akkor ha azt nézzük a németek H-t kaptak, igaz E lett a nevük később.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 17:02 #50477

• Bazooka Joe
Én csak annyi biztosat tudok, hogy 1943. márciusától hívták Tigris E-nek, és ekkor kapta az Sd.Kfz. 181 elnevezést is.

Az É-afrikai hadjárat ugye 1943. májusáig tartott, tehát elképzelhető, hogy a mindig precíz németek arra a 3 hónapra már Tigris E-nek hívták.

De szerintem ez annyira részletkérdés, hogy nem érdemes vele foglalkozni. Lehet, hogy szimplán csak Tigrisnek nevezték.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-21 18:03
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 17:10 #50478

• HunBütyök
naja, csak azér tkérdem, hogy akkor kijavítsam-e a lng.sue-t majd a campaigno sverzióban. De igazából maradhat is Tigris H nehézharckocsi. Na majd meglátom.

Zeki már tudja amúgy mi számít a Tigrisnél...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 17:14 #50479

• Bazooka Joe
Az angol Wikipedia-n van egy nagyon klassz rész, ami leírja a harckocsi összes létező elnevezését.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-21 18:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 17:56 #50480

• Einer spinnt immer!
Zeki írta:
Hagyjuk azt a vacak Maust, inkább az értelmesebb páncélosok legyenek terítéken! Nem is tudtam, hogy az olaszok nem is kaptak egyet sem.... hát szegények...

Figyu, az olaszok már lejáratták magukat még 40-ben É-afrikában a britekkel szemben. Na meg a görögökkel szemben is. Szerinted ezek után Németország adott volna német technikát a digóknak? (sztem még akkor sem adnak, ha egyenrangúak lettek volna)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 19:11 #50481

• HunBütyök
Nem akarlak elkeseríteni, de ezért a kijelentésedért itt a jutalmad:

www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/

Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 19:21 #50482

• Bazooka Joe
Bütyök, azt meg tudod ígérni, hogy legalább karácsony napján nem küldesz ilyet senkinek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 19:40 #50483

• HunBütyök
Hát de olyan butaságot, hogy a németek nem adtak semmit az olaszoknak

Ez csakis teletubbiest érdemel...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 20:27 #50484

• Einer spinnt immer!
HunBütyök írta:

A németek megvetették az olaszokat. Lehet mást adtak, de tankot, nagyobb dolgot biztos nem! Jah és tudsz más választ is adni, a kedvenc meséden kívül?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 20:45 #50485

• HunBütyök
Bizony tudok, tankot valóüban nem adtak, de harckocsi tigen. Legismertebb példa azon panzer IV Ausf E-k esete amiket 1943-ig használtak is az olaszok 1941-től. (36 darab) A kapituláció után a németek visszavették őket ha jól tudom.

Ezen kívül Bf-109-esek is (asszem G6-osok) szolgáltak oalsz kezekben. Nem is rosszul.

Kisebb fegyverek közül a kiváló és megbízható lenygel páncéltörő puska volt olasz kezekben például, a Pzb. 35(p).

Vontatók közül az olaszok megkapták az Sd.Kfz. 7 licenszét is, amit Breda Tipo 61 néven gyártottak is kis számban 1943-ban.

Attól, hogy a németek megvetették az olaszokat, neked nem kell őket megvetned. Amúgy elárulom, hogy az olaszok sem szerették a németeket.

Érdekes még, hogy szóbajött a zsákmányanyag, az oalszok két zászlóaljat szereltek fel renault R35 könnyű gyalogsági harckocsikkal, és egy zászlóaljat Somua S35-ösökkel. Ezek az amerikaiak ellen harcoltak Szicilián ha jól tévedek.

Most hirtelen ennyi. Repülőgépből még több félét is kaptak a Bf-109-en kívül de azokhoz nemnagyon értek.

Mivel arrogánsan, szemtelenkedve csikartad ki belőlem a választ, ahelyett, hogy a sok sületlenség és tévhit helyett olvasnál, íme jutalmad:
pbskids.org/teletubbies/teletubbyland.html
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 21:04 #50486

• Számvéber Norbert
Einer spinnt immer! írta:
HunBütyök írta:

A németek megvetették az olaszokat. Lehet mást adtak, de tankot, nagyobb dolgot biztos nem! Jah és tudsz más választ is adni, a kedvenc meséden kívül?

A németek számtalan olasz harcjárművet, fegyvert és felszerelést használtak 1945-ig. Budapesten is harcolt olasz harckocsi és rohamlöveg is német személyzettel. Az olasz terepszínű álcaruházatot a W-SS elitnek tartott hadosztályai is szívesen hordták.
Teletabi jogos.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-12-21 22:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 21:19 #50487

• HunBütyök
Biozony, bizony Norbi helyesen leírta, hogy nem csak a németek adftak nekik felszerelést, hanem a németek is soroztak be számtalan olasz dolgot.

A varsiói gettóban is harcolt a felkelők ellen olasz harckocsi. )

Mondjuk Einer srpingt immer arra vol tkíváncsi, hogy az olaszok miket kaptak. De hát azt leírtuk. Bár volt olasz SS hadosztály is, ők is német felszerelést kaptak szerintem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 21 21:24 #50488

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Biozony, bizony Norbi helyesen leírta, hogy nem csak a németek adftak nekik felszerelést, hanem a németek is soroztak be számtalan olasz dolgot.

Mondjuk Einer srpingt immer arra vol tkíváncsi, hogy az olaszok miket kaptak. De hát azt leírtuk. Bár volt olasz SS hadosztály is, ők is német felszerelést kaptak szerintem.

A \&quot;németek megvetették az olaszokat\&quot;-ra írtam, amit írtam.

Egyébként 1943-ban öt StuG. III-at is kaptak az olaszok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 22 00:50 #50489

• Zeki
\&quot;Figyu Einer\&quot; te még ne szólalj meg olyan szituációkba, amikor biztos nem lesz igazad.

A BBC-s oldal ilyenkor igen racionális ajándék megszólalásodért.

Késő este ülök, valami partin és nem vagyok már jó állapotban, de még így is kétségbeejtő az álláspontod.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2010 dec. 22 05:41 #50491

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
HunBütyök írta:

A \&quot;németek megvetették az olaszokat\&quot;-ra írtam, amit írtam.

Egyébként 1943-ban öt StuG. III-at is kaptak az olaszok.

Na igen, így világos! Bizony a legnácibb és legfanatikusabb alakulatok is olasz \&quot;modello 29\&quot; álcaruhát hordtak, mint Joe-val kitárgyaltuk régebben.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla