Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 nov. 27 19:28 #6628

• koszta
Viszont pl T-34 annál inkább.
Királytigrist meg szerintem a világon sehol nem fogsz vezetni, de még beleülni sem
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 nov. 27 19:46 #6632

• Dimitrij
Geralt írta::
Én voltam ott Tapolcán a foci pálya mellett. Ott kiállított tüzérségi lövegek és tankok voltak és ha jól emlékszem egy páncélozott harckocsi is vagy kétéltű volt.
Ha választani lehetne akkor én egy Panzer III.-t vezetnék.
[color=#0000FF]\"De KirályTigris álmaim ne továbbja,
Bárcsak enyém lehetnél egy éjszakára!\"
[/color]

Ez a Divizió88 egyetlen olyan száma mit én is szeretek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 nov. 27 19:52 #6633

• Bazooka Joe
Királytigrisből tudtommal van(nak) még működőképes példány(ok) de azt nem tudom, hogy melyik országban... de jobbára csak múzeumi ám de szépen restaurált példányok léteznek.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-27 21:16
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 05 13:24 #6824

• Zeki
A Szovjet tankoknak az volt a előnyük hogy nem kellet többfrontos harcot vívni ,de a német tankoknak több oldalon kellett bizonyítani és azért megtették nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 05 13:29 #6825

• művésznő
Mi a különbség?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 05 20:04 #6842

• koszta
A német tankokat, főleg a modernebbeket, a sima, betonos, jobb minőségű terepekre gyártották. Nem igazán \&quot;szerették\&quot; a szovjet hepehupás sztyeppi talajt. A műszereknek sem nagyon használt ez. Ezzel szemben a T-34 még nem volt ilyen modernizált, így nem ártott neki annyira. Meg hát a mennyiség is számított a szovjet és német harckocsik között...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 05 20:07 #6843

• Bazooka Joe
Elmondhatjuk továbbá azt is, hogy az Oroszoknak sokkal igénytelenebbek voltak a fegyvereik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 08:21 #6858

• művésznő
Értem. Ezek szerint a kezdetlegesebb technikai szint itt előnnyé vált. Lám-lám, ki gondolná, hogy a \&quot;rosszabb\&quot; lehet jobb is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 08:23 #6859

• művésznő
koszta írta::
A német tankokat, főleg a modernebbeket, a sima, betonos, jobb minőségű terepekre gyártották. Nem igazán \&quot;szerették\&quot; a szovjet hepehupás sztyeppi talajt. A műszereknek sem nagyon használt ez. Ezzel szemben a T-34 még nem volt ilyen modernizált, így nem ártott neki annyira. Meg hát a mennyiség is számított a szovjet és német harckocsik között...

Ezek ilyen \&quot;urbánus tankoknak\&quot; szánták őket? Komolyan úgy gondolták, hogy a harcokat betonúton tudják megvívni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 10:14 #6873

• Bazooka Joe
Szó sem volt arról, hogy ezek a tankok csak városi hadviselésre lettek volna alkalmazhatóak Csupán a tervezők a német tankoknál nem vették igazán figyelembe, hogy esetleg a tömegük miatt nem fognak boldogulni bizonyos terepfajtákon.

Ja és még egy dolog: Hitler rajongott a nehéz páncélosokért, megalománia... úgyhogy erről ennyit.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-06 11:17
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 10:25 #6876

• művésznő
Így kompenzált...?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 10:30 #6877

• Bazooka Joe
Igen, talán...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 10:32 #6879

• Liberator
Szovjet részről ez amolyan \&quot;sok kicsi sokra megy\&quot;, \&quot;kicsi a bors de erős\&quot; elven működött. Amúgy a sovjet harckocsizók tényleg kicsik voltak. A T-34-es döntött páncélzata miatt csak alacsony termetű katonák fértek bele.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 10:35 #6880

• Bazooka Joe
A harckocsizókra ált. igaz az, hogy kis termetűek!

Amúgy az Oroszok sok nőt is bevetettek ám a háborúban hol a harckocsizóknál, hol a légierőnél...

Hát én nem szívesen akadtam volna össze egy tipikus tenyeres talpas orosz nővel!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2008 dec. 06 10:56 #6884

• művésznő
Hát lehet, hogy elszaladtál volna! (orosz nő, mint biológiai fegyver...)
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla