Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 08 21:17 #51099

• koi
Valaki meg tudná mondani,melyik a világ legkisebb harckocsija(lehet,hogy inkább harckicsi:lol: )?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 10 17:32 #51144

A Type 94 \'Te-Ke\' az egyik legfélelmetesebb harckocsi volt a 2vh.-ban. De biztos volt kisebb is, három tonnájával tekintélyt parancsoló súlya volt, legalábbis ha valakinek ráhajtottak vele a lábára.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 10 18:12 #51147

• HunBütyök
A Te-ke tankett valóban pindurka volt, de a carden-Loyd kisharckocsi, és az abból született pindurok is beszállhatnak a versenybe. (L3 széria, TK-3 széria, T-27)

Imádom őket.

Amúgy kicsinységük néha előnyük is volt, mert nehéz vol tőket eltalálni. Ráadásul fürgék s voltak.

A \'30-as években, illetve a háború elején kiválóak voltak. Ansaldo-kkal még a spanyol polgárháborúőban sikereket is értek el.

Később ezek a pindurok rendfenntartó erők kötelékében, vagf yfelderítő szolgálatban is hazsnosnak bizonyultak.
Kevesen tudják, de egyik kedvenc második világháborús hadseregem, a horvát bábállam hadserege is kapott a németektől lengyel zsákmányolt TK-3 tanketteket a partizánok ellen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 10 20:24 #51150

A TKS továbbfejlesztett tipusaiban egy 500mmes kumulatív hatású ásót is rendszeresítettek a tankra támadó gyalogság semlegesítése céljábólB) :en.wikipedia.org/wiki/File:Polisharmymuseum6_DSC1353.JPG
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 10 20:28 #51151

nem tudom hogy került a vigyorgós a linkbe:
en.wikipedia.org/wiki/File:Polisharmymuseum6_DSC1353.JPG

ja az ásó alatt található 20,5mm-es vasrúd is hatékony fegyver lehetett a képzett legénység kezében.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 10 20:35 #51152

• HunBütyök
Valami nem kájf... nem hoz be semmit...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 10 20:41 #51153

A kedvenc tankjaim az újzélandi tankok:

armor.kiev.ua/Tanks/WWII/sempl/

és

armor.kiev.ua/Tanks/WWII/schofield/

Ilyen tankok melett nem is csoda hogy újzélandal senki se mert kikezdeni!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 10 21:44 #51154

• HunBütyök
nevetni fogsz, de a 20-as, 30-as években ezek jónak számítottak. Minden ország próbálkozott ilyesmikkel.
A kerekes-lánctalpas harckocsikról már írtam pár szösszenetet. Nagyon praktikus megoldásnak számított, de ahogy nőttek akövetelmények, úgy tűnt el ez a megoldás.

A különböző járművek páncélozása és fegyverzettel való ellátása szintén megszokott dolog volt. A képen mindannyiónk kedvencét, az amerikai Caterpillar D8 lánctalpas traktort fegyverezték fel éppen.

Ezek főként gyalogság és lövészárkok, géppuskafészkek ellen voltak kitalálva, mintsem harckocsi elleni küzdelemre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 11 17:55 #51180

• koi
Mirque írta:
A kedvenc tankjaim az újzélandi tankok:

armor.kiev.ua/Tanks/WWII/sempl/

és

armor.kiev.ua/Tanks/WWII/schofield/

Ilyen tankok melett nem is csoda hogy újzélandal senki se mert kikezdeni!
Ezek még a Királytigrisek legénységét is el tudnák pusztítani.Ha ezeket meglátják,a röhögéstől holtan potyognak ki a tankokból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 11 18:31 #51182

• HunBütyök
Mindkettőtöknek egy teletabbie link:

www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/

Hozzászólásaitok mindennemű tájékozottságot nélkülöznek, és ostobán közelítitek meg a dolgokat.

Nem, nem röhögnék ki a Tiger II kezelői. Ugyanis sokan közülük első vh-s Renault Ft-17-en tanultak meg harckocsizni.

Ilyen jellegű harcjárműelképzeléseik a németeknek is voltak, nem is egy.

Elárulom, hogy a németek sem párduc harckocsival estek neki a második világháborúnak.
Az emlegetett Új-Zélandi harcjárművek a Panzer I-es szintjén álltak. Sőt, a caterpillar D8 már a 20-as évektől szolgálatban ált, és az egyik legmegbízhatóbb lánctalpas traktor volt. Változatlan formában hazsnálták még a 80-as években is!
Sokkal üzembiztosabb és strapabíróbb volt egy géppuskákkal felszerelt páncélozott caterpillar D8 mint egy Panzer I.

Ezeket a 20-as, 30-as évekbeli járműveket csak a dilettánsok és a debilek hasonlítják össze a háború végi dolgokkal. Ha én is dilettáns és debil lennék azt mondanám: A Panzer I nagyon vicces harckocsi volt, az M26 Pershing kezelői meghaltak volna a röhögéstől ha meglátják...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 11 19:23 #51185

HunBütyök írta:

Hozzászólásaitok mindennemű tájékozottságot nélkülöznek, és ostobán közelítitek meg a dolgokat.

Nem, nem röhögnék ki a Tiger II kezelői. Ugyanis sokan közülük első vh-s Renault Ft-17-en tanultak meg harckocsizni.

Elárulom, hogy a németek sem párduc harckocsival estek neki a második világháborúnak.
Az emlegetett Új-Zélandi harcjárművek a Panzer I-es szintjén álltak. Sőt, a caterpillar D8 már a 20-as évektől szolgálatban ált, és az egyik legmegbízhatóbb lánctalpas traktor volt. Változatlan formában hazsnálták még a 80-as években is!
Sokkal üzembiztosabb és strapabíróbb volt egy géppuskákkal felszerelt páncélozott caterpillar D8 mint egy Panzer I.

Ezeket a 20-as, 30-as évekbeli járműveket csak a dilettánsok és a debilek hasonlítják össze a háború végi dolgokkal. Ha én is dilettáns és debil lennék azt mondanám: A Panzer I nagyon vicces harckocsi volt, az M26 Pershing kezelői meghaltak volna a röhögéstől ha meglátják...

A magaslabdát meg kihagytad, Királytigris...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 11 20:00 #51187

• HunBütyök
portillo írta:
HunBütyök írta:

A magaslabdát meg kihagytad, Királytigris...

Miért hagytam volna ki, irtam hogy Tiger II, mivel Királytigris nem létezett. Az későbbi jövevényszó. Koi a Tiger II-t hasonlította az Új-Zélandi próbálkozásokhoz balga módon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 12 17:29 #51209

Nekem szimpatikusabbak az újzélandi barkács tank kuriózumok mint a tiger2.
A tiger2 amúgy is sikertelen konstrukció volt, a keleti fronton rendre alulmaradt az is2-esekkel szemben, pedig azokat nem is tankok ellen tervezték.
A páncélzata silányminőségű volt, az egész konstrukció pedig nem bizonyult életképesnek: az isz2 még sokáig harcolt az ázsiai hadszíntereken, t-34 még a mai napig is hadrendben van itt-ott, a balkáni háborúba is lődöztek velük, pedig a régi Júgó hadseregnek egészen korszerű tankjaik is voltak,
a tiger meg a panter az meg csak a legendákban él tovább: A német Leopád egyáltalán nem hasonlít a Panterre, Tigerre, a különböző T modellek meg egy logikus szépen nyomon követhető fejlődést mutatnak.
Engem a tank kúrizóumok érdekelnek leginkább, az a lelelményesség ahogy valami meglepő ötlettel sikeres tankot kreáltak pl. egy traktorból.
Vagy beépítettek egy aknavetőt egy kombiba,
vagy kicserélték a tank ágyúját egy jobra.
Kedvenceim a francia alvázas német ágyús modellek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 12 20:52 #51211

Nekem a kedvencem a Tigris és a Királytigris. Szerintem a világháború legjobb tankjai voltak. Mit gondoltok erről?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tankok 2011 jan. 12 21:13 #51212

• Bazooka Joe
Mirque írta:
Nekem szimpatikusabbak az újzélandi barkács tank kuriózumok mint a tiger2.
A tiger2 amúgy is sikertelen konstrukció volt, a keleti fronton rendre alulmaradt az is2-esekkel szemben, pedig azokat nem is tankok ellen tervezték.
A páncélzata silányminőségű volt...

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az ISz-2 méltó ellenfele volt a Tigris B-nek.

A páncélzatának minőségével pedig nem hiszem, hogy nagy probléma lett volna.

Ennek alátámasztására itt ez a videó:

Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla