Én kinézem a sok megélhetési bértollnokból, hogy direkt csúsztatnak, hogy jobban fogyjon amiről írnak.
Elképzeltetek úgy egy könyvet hogy ne az legyen a legjobb amiről szól?
Pl. Földi Pál leírja a lengyel harckocsikat úgy hogy elavult francia és angol típusok voltak. Holott semmivel sem voltak elavultabbak mint a Panzer I vagy II. Lehet hogy sz*rnak számított a 35 darab Renault R35 amit a lenygelek (is) használtak, de egy Panzer II-nek ez a jármű olyan volt mint később egy T-34/76-nak a Párduc.
De millió ilyen lehet, más íróknál is. A technikai vívmányoknál is elképzelhetetlen lenne, hogy egy amerikai, német vagy szovjet dolognál leírják, hogy \"Bár a német harckocsikon 3-szoros közelítésű kukker volt, a franciáknak 4-szeres közelítésű kukkerjuk volt az utolsó páncélgépkocsijukon is. Vagy pl.egy darabból öntötték a T-34/85 tornyát, de ez egy réges-régi technika volt, ami már a 30-as évek elején megjelent.
De éppúgy a szovjeteknél szokták méltatni a T-34-nél Christie-futóművet, ami már a BT sorozatnál, pár brit típusnál, sőt még a Panzer II Ausf D-nél is megvolt.
Úgyhog yén ezen meg sem lepődök, hogy a T-28 mod.38 lövegstabilizátorát meg sem emíltik...
Amikor nem angolok laktak mellettünk hanem németek, az öreggel bezsélgette amásodik vh-ról. Ő mondta, hogy a Tigrisben volt először lövegstabilizátor. Én meg mondtam neki, hogy NEIN NEIN!