Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 30 19:50 #52078

• HunBütyök
Aki a partraszálláskor nem kakkantott be a hajóágyúk tüzétől, annak egy Calliope meg sem kottyant már!
Mondthatnám, akit megcsíp egy lódarázs, annak egy méhcsípés már nem fáj.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 30 19:56 #52079

• Bazooka Joe
A partraszállásnál nem Calliope-t használtak, hanem hajókra telepített rakéta-sorozatvetőket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 30 20:10 #52082

• HunBütyök
A T34 rednszer az csak a harcjárműre szerelhető verzió volt a szó szoros értelmében, de gyakorlatilag a hajókra éíptett sorozatvető is olyan volt csak nem a lövegcső emelésével irányozták hanem kézzel tekerték vagy nemtudom. Ha jól tudom LCT és LCI partraszálló hajókra pakolták ezeket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 30 20:12 #52083

• Bazooka Joe
Asszem LCT(R)-eknek hívták őket. De mondom, nem sok hasznuk volt a D-napon.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-01-30 21:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 30 20:16 #52084

• HunBütyök
Én is ezt mondom... ott voltak a jó kis monitorhajók hatalmas duplacsövű ágyúkkal... 380 mm meg ilyesmik...

Na de ez a harckocsik topic...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 31 01:08 #52087

Vedd bele a hangahatást tüzérség messzi dübörgése a rakéták sívitása azért van különbség .
Viszont ha már harckocsik akkor a egy kérdés . A sherman Calliope-nak meghagyták a 76mm ágyúját vagy csak sorozat vetésre volt képes ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 31 05:53 #52089

• HunBütyök
A képen nem elég egyértelmű? Igen, meghagyták. Az ágyúhoz volt kötve a rakéta rtendszer. Ahogyan emelték az ágyút vagy süllyesztették, úgy ment fel és lefele a vetőcsőköteg. De az ágyú használható volt rendesen is ha úgy kívánta szükség. Legalábbis én így tudom. De szerény véleményem, ha tényleg harckocsik ellen kellene mennem Calliope-val, lehet hogy inkább spuriznék onnan... Azért nem állok le huncutkodni egy Panzer II-vel sem, ha a fejem felett ott van 60 darab 114 mm-es rakéta...
Kicsit olyannak érzem kívülállóként a Calliope-ot harckocsik elleni harcban, mintha magamra tekernék egy rakat kolbászt és úgy mennék mondjuk a farkasok közé...<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-01-31 06:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 31 09:19 #52093

• Panther
Van benne valami. A Battlefield 1942 kiegészítőjében, a Secret Weapons of World War 2-ban is benne van, és mivel másfélszer magasabb, mint egy átlagos Sherman, mindíg könnyen eltrafáltam. Ott úgy csinálták meg, hogy a rakétavető független a csőtől, és egy kicsit még oldalra is fordítható, úgyhogy nem valami realisztikus. De azért elég ütős, amikor feléd lő. Olyan, mint amikor pl. a 300-ban elindul az a pár ezer nyílvessző a spártaiak felé. És nemegyszer írta már ki, hogy kinyírt egy ilyen rakéta.

Mellesleg a Normandiában bevetett rakétás hajók azért nem voltak hatékonyak, mert hamar tüzeltek, a rakéták java el sem érte a partot. Úgy tudom, pár Sherman már a hajókról tüzet nyitott, de az sem ért sokkal többet. Az amerikaiak túl korán rakták vízre DD Shermanjeiket, így csak 1 ért partot, ha jól tudom.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-01-31 10:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 31 16:10 #52104

• HunBütyök
1 ért partot?

Neeee!?!?!

Van egy 4 részes könyvem erről a kommersz napról. Kénytelen leszek beleolvasni, hátha írnak valamit róla.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 31 17:21 #52111

• Bazooka Joe
Panther írta:
Mellesleg a Normandiában bevetett rakétás hajók azért nem voltak hatékonyak, mert hamar tüzeltek, a rakéták java el sem érte a partot. Úgy tudom, pár Sherman már a hajókról tüzet nyitott, de az sem ért sokkal többet. Az amerikaiak túl korán rakták vízre DD Shermanjeiket, így csak 1 ért partot, ha jól tudom.

Miért szerinted mikortól kell támogatni a partra tett gyalogosokat a harckocsikkal? Szerintem a legelejétől, hogy egyáltalán legyenek túlélési esélyeik!

A kijelentésed pedig, hogy csupán 1 DD tank ért partot igencsak helytelen!

Amúgy csak a pontosság kedvéért érdeklődnék afelől, hogy melyik partszakaszról beszéltél? Mert írtad ugye, hogy az \&quot;amerikaiak\&quot;... na jó, de a két partszakasz közül melyik?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jan. 31 17:55 #52116

• Com. Hakapeszi
Én egyetérek Pantherrel, hogy nincs sok értelme 75 milissel kopogtatni Fritz ajtaján ha ott vannak a hajóágyúk. Másrészt a hajókról valszeg nem tudtak túl pontosan lőni harckocsikkal. A harckocsi dolga szerintem igazán ott kezdődik amikor partra ér.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 02 14:01 #52212

• Panther
Természetesen az Omaha partszakaszra, ahol tudtommal csak egy DD Shermen ért el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 02 20:07 #52248

• Bazooka Joe
A 743. harckocsi zászlóalj 48 tankjából 40 ért partot.

A 741. -||- 18-ért partot.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-02-02 21:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 02 20:34 #52252

• HunBütyök
Na itt a pont. Joe a könyvben is benne van ez amit mutattam neked? Én nem néztem utána benne, hátha abban is leírják.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-02-02 21:34
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 02 20:50 #52253

• Bazooka Joe
Az Osprey-ban volt benne.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla