Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 08 12:36 #52727

Köszi a válaszodat!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 08 16:00 #52739

• Zeki
Bütyök, \"lájkoltam\" a hozzászólásod papíron.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 16:13 #52995

Panther írta:
De pl. a Merkava esetében ez nem volt fő célkitűzés, ott a védelemre hajaztak, hisz Izrael kicsi ország, kevesebb élőerővel.

És azt se felejtsük el, hogy a Merkava nem csak harckocsi, de egyúttal deszantjármű is....<br><br>Szerkesztette: Atiraptor, Időpont: 2011-02-11 17:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 16:35 #52996

• banditos
A merkava a világ legjobb harckocsija
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 19:49 #53012

• Panther
Igen, ha jól emlékszem, akkor a személyzet mellett még pár ember elfér, úgyhogy egyes elemzők már páncélozott csapatszállítónak írják. Ami elég dúrva, mert a legtöbbön rakéta és gépágyú van, nem 120 mm-es löveg. Leszámítva pl. a Bmp-3-ast, annak, ha jól tudom, 100 mm-es lövege van, de a páncélzat tekintetében nem versenyezhet a Merkavával. De ezt már a Modern haditechnika topicba kéne írni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 19:55 #53014

• Gipszj
banditos írta:

Miért?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 20:30 #53020

banditos írta:

Te csak hülyéskedsz ugye ? Vagy az izraeli kémrepcsiről maradtál itt ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 20:35 #53022

• Gipszj
Szerintem-mielőtt véleményt mondunk róla-hallgattassék meg, mivel tudja indokolni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 20:53 #53026

• Panther
A véleménnyel vitatkoznék, de az tény, hogy védettsége talán tényleg a legjobb. A fegyverzete is kiválló. De a sebessége már nem, de mint már említettem, ez nem volt fő szempont. De jelenleg szerintem nem avathatunk győztest, már csak azért sem, mert sok korszerű típus még nem mérhette össze az erejét. Még nem találkozott az Abrams T-90-essel, vagy a Challanger 2-es Leclercel és Leopard 2-essel. Ezek hiányában nehéz lenne egyértelműen dönteni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 21:00 #53030

• koi
Más:valaki tudja,hogy mi történt azzal a 8 db(ebből 3-nak nem volt tornya)Char B1 bis-sel,amelyeket Olaszország szerzett meg Franciahon lerohanása után?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 21:21 #53039

• HunBütyök
koi írta:
Más:valaki tudja,hogy mi történt azzal a 8 db(ebből 3-nak nem volt tornya)Char B1 bis-sel,amelyeket Olaszország szerzett meg Franciahon lerohanása után?

Ilyenről még csak nem is hallottam. Olaszország nem szerzett egyet sem. A bukás után a németek pár darab Somua S35-öst adtak át nekik, de B1 harckocsit nem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 11 21:41 #53050

• Magyarharcos
Panther írta:
A véleménnyel vitatkoznék, de az tény, hogy védettsége talán tényleg a legjobb. A fegyverzete is kiválló. De a sebessége már nem, de mint már említettem, ez nem volt fő szempont. De jelenleg szerintem nem avathatunk győztest, már csak azért sem, mert sok korszerű típus még nem mérhette össze az erejét. Még nem találkozott az Abrams T-90-essel, vagy a Challanger 2-es Leclercel és Leopard 2-essel. Ezek hiányában nehéz lenne egyértelműen dönteni.

Na ezt én ennél jobban nem mondhattam volna el!
Egyetértek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 12 11:34 #53065

• koi
HunBütyök írta:
koi írta:

Ilyenről még csak nem is hallottam. Olaszország nem szerzett egyet sem. A bukás után a németek pár darab Somua S35-öst adtak át nekik, de B1 harckocsit nem.
De szerzett,olvastam róla,egy francia békebíroság ítélte oda nekik,de csak egyről vannak pontosabb történet,a többi 7-et nem tudom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 12 16:48 #53074

• banditos
azért nem lehett mit mondani a tankokról mert még nem harcoltak egymás ellen!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 12 16:58 #53077

• Panther
Én is hallottam erről a Harcjárművek első számából, de ott sem írták, mi lett a sorsuk. A bevetésükről nem hallottam, lehet, hogy amikor a németek megszálták észak-olaszországot, akkor elvitték zsákmánynak a többihez.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla