Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 12 18:44 #53080

• HunBütyök
Na hát pont ez az, a Harcjárművel első száma... Nekem meg egy komplett, rendes, angol könyvem van a B1 hgarckocsiról (olyan, amit nálunk csak Tigrisről és T-34-ről írnak), és abban még csak utalás sincsen rá.

Jó volna tudni honnan szedték az infót az olasz B1 harckocsikról.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 12 20:09 #53083

HunBütyök írta:
Na hát pont ez az, a Harcjárművel első száma... Nekem meg egy komplett, rendes, angol könyvem van a B1 hgarckocsiról (olyan, amit nálunk csak Tigrisről és T-34-ről írnak), és abban még csak utalás sincsen rá.

Jó volna tudni honnan szedték az infót az olasz B1 harckocsikról.

Összetévesztették a Hotchkiss-okkal:pinch:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 12 20:36 #53087

• koi
Nekem a kedvenc zsákmányolt és átalakított harckocsim a lángszórós Char B1,az olyan aranyos!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 10:53 #53106

• Panther
Aranyos? Én ezt egészen másként mondanám. Mondjuk, ha az ellenfeled, én inkább félelmetesnek mondanám. Ami ölésre való, az elég ritkán nevezhető aranyosnak.

Igen, a harcjárművek nem a legmegbízhatóbb forrás. Van 2 egy 60-ban kiadott angol 2. vh-s könyvsorozatból. Majd abban megnézem, a második pont a Fall Gelbről ír elsősorban, meg a Britanniai csatáról. A színes háromnézeti ábrái közt ott is van a Schar B1 Bis.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 11:10 #53111

• Gipszj
Érdekes a helyesírásod.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 15:16 #53128

Nem is tudtam,hogy ilyen nagy Char B1 Fun vagy koi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 15:39 #53135

• koi
Csak egy hónapja vagyok az.Kedvelem a csúnya tankokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 16:35 #53142

És mi ragadott meg téged benne?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 18:52 #53152

• HunBütyök
A Char-t nem kell elétenni, mert az azt jelenti hogy harckocsi. Igazából hívjuk csak B1 harckocsinak. Vagy ha pontosak akarunk lenni, akkor B1 áttörőharckocsi. Vagy éppen B1bis harckocsi, vagy B1ter, attól függ melyik kistestvérkéjét emlegetjük.

Koit az fogta meg szerintem, hogy végül is korának Tigrise volt ez a harckocsi.

Nekem egy 1973-as brit könyvem van eme páncélosokról de abban nem találtam infót. De kerestem axishistory-n is, hátha pletykálnak róla valamit, de ott sem találtam semmi az olasz B1-esekről.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 19:29 #53153

És a B1 nehézharckocsi elnevezés is jó,nem?
Mert szerintem úgy is nevezhetjük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 13 19:47 #53158

• HunBütyök
Sajnos nem helyes, a franciák nem paraméterek alapján osztályozták a harcjárműveiket, hanem funkcionálisan.
Nehéz harckocsi volt, már legalább annyira közepes is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 14 05:57 #53169

Hallott már valaki Tigris műszaki mentőről?
Én hallottam már de ez igaz?
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 14 06:08 #53171

• HunBütyök
Húb*zmeg, Andy, Te is az életemre akarsz törni????? Mit ártottam én Nektek???? Direkt csináljátok?

Igen, volt pár darab belőle. De inkább kuriózum jármű volt mint alap műszaki-mentő.
A németek nem hívták sosem Bergetigernek, ezt a nevet a Szövik adták nekik amikor találtam egyet elhagyva Olaszországban.

Több féle készül tbelőle, de csak nagyon limitált példányszámban. Volt amit tábori körülmények között alakítottak ki, és volt tizenvalahány darab ami gyárakban készült de ezek sem voltak mind egyformák.
Aztán a fene trudja! Olvastam már olyat is hogy több mint 60 volt belőle...

De kérdésedre válaszolva: igen, létezett Tigrisből kialakított nehéz műszaki mentő.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 14 13:46 #53174

• Panther
Már melyik verzió? A Porsche féle Tiger alvázán készült pár gyárilag, míg a Henschel féléből (állítólag) lehet hogy csak egy, ami inkább utászjármű volt, mintsem műszaki mentő. De nem sokat tudok erről, és minden forrás mást említ a mennyiségről.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-14 14:46
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 14 15:07 #53175

A Henschel fajtából több is készült nem csak egy.
5-6db bíztosan volt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla