Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 21 20:54 #53556

• HunBütyök
Na igen, már rájöttem, bocsi, az a vessző megtévesztett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 21 20:57 #53557

• Bazooka Joe
Köszönöm válaszaitokat!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 22 06:37 #53563

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
És mit jelent az, hogy cirkáló harckocsi?

Na, ebből látszik, hogy nem olvastad a \"Páncélosok a sivatagban\"-t...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 22 06:45 #53564

• HunBütyök
Ha vezetni is szeretne valaki egy brit Cruiser MK I-et vagy MKk IA-t akkor elolvashatja a
Cruiser Tank Mk I & 1A (A9 & A10) INSTRUCTION BOOK-ot is. Le van eríva a karbantartástól kezdve az elektromos rendszreen át vezetésig minden.

Király mi?

80 oldal angolul, és lehet szántani a Zala rétet vele itt a kertek alatt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 22 07:36 #53565

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Bazooka Joe írta:

Pedig éppen, hogy azt olvasva bukkantam rá erre a kifejezésre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 22 10:14 #53567

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Számvéber Norbert írta:
Bazooka Joe írta:

Pedig éppen, hogy azt olvasva bukkantam rá erre a kifejezésre.

Pedig abban az is le van írva, hogy mi az.
5. fejezet: Harcvezetés, hadszervezet, harcászat és haditechnika<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-02-22 11:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 22 11:52 #53569

• Bazooka Joe
Ott még nem tartok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 22 17:00 #53577

• Panther
Pegig én azt hittem, hogy a cirkáló harckocsi olyan, mint egy szárazföldi cirkáló: nagy lövegek, erős páncélzat, kis sebesség .

Komolyra fordítva a szót, a Crusader alapján tervezett olasz Sahariano modellről tud valaki információt szolgáltatni? Kinézetre hasonló, fegyverzete is hasonló kaliber. Tudtommal egy prototípus készült, amiről van is egy fénykép. És ennyit tudtam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 22 17:56 #53588

• HunBütyök
Panther írta:
Pegig én azt hittem, hogy a cirkáló harckocsi olyan, mint egy szárazföldi cirkáló: nagy lövegek, erős páncélzat, kis sebesség .

Komolyra fordítva a szót, a Crusader alapján tervezett olasz Sahariano modellről tud valaki információt szolgáltatni? Kinézetre hasonló, fegyverzete is hasonló kaliber. Tudtommal egy prototípus készült, amiről van is egy fénykép. És ennyit tudtam.

Nem készült el ez a jármű, mert mire elkészült volna, addigra Észak Afrika elveszett. Eredendően 75 mm-es ágyúval akarták ellátni de az egy darab prototípus 47 mm-es ágyút kapott. A projektet törölték izibe, mert mnár jöttek a szövetségesek Szicíliában.

Fontos megjegyezni, hogy a 47 mm-es olasz harckocsiágyú nem hasonló volt mint a brit kétfontos, hanem sokkalta jobb. 1937-1940 között az egyik legjobb harckocsiágyú volt, hasonlóan a francia 47 mm-es ágyúkhoz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 23 16:23 #53616

• Panther
Köszönöm. Az általam ismert fotó a járművet hátulról-oldalról mutatja. Volt ezen kívül több is?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 23 17:12 #53621

Itt mindig tanul az ember! Erről a Saharianoról még nem is hallottam, de szerintem úgy néz ki mint 1 Crusader meg 1 T 34-es összekeverve.
A hadsereg is csak ugyanolyan pocsék dolog volt, mint minden egyéb, s az egyetlen jó az volt benne, hogy az embernek cimborái akadtak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 09:50 #53800

• Panther
A Crusaderrrel való hasonlítást megértem, a T-34-esét azonban már kevésbé. Talán a homlokpáncél és a torony, bár a homlokpáncél nagyobb fokban döntött.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-27 10:52
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 09:54 #53803

És mi a véleményetek a Zrínyi rohamlövegről?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 10:16 #53807

• Com. Hakapeszi
Egyik barátom mesélte, hogy egyszer valami Normandiás dokumentumfilmet nézett amikor hirtelen megjelent a képernyőn egy Zrínyi rohamlöveg....Mondjuk már én is láttam Téli háborús dokut Párduccal....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 10:23 #53809

• Pz. V.
én is rákerestem már a zrínyire de arról nem nagyon találtam hogy milyen eredményeket ért el a harcokban.
mindenesetre sztem a magyar tankokhoz képest nem volt rossz mivel 105 mm-es ágyúja volt meg a páncélzata is 70 mm-er körül volt ha jól tudom,ja és az én kedvencem a jagdpanther<br><br>Szerkesztette: Pz. V., Időpont: 2011-02-27 11:24
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla