Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 10:27 #53810

• HunBütyök
Pedig van a Zrínyik harcairól sok érdekes info... 1944 augusztusában-szeptemberében főként... Bár az időpontmemóriám nem a legfényesebb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 10:28 #53811

• HunBütyök
A magyar tankokhoz butaság hasonlítani mert nem harckocsi volt hanem rohamlöveg, azon belül is inkább rohamtarack. Ez is a hivatalos neve. És nem ágyúja volt hanem tarackja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 11:45 #53818

Elnézést a bakimért!
Igen,sietésem miadt elírtam...
...igen,Zrínyi rohamtarack-rohamlöveg.
De én rohamlöveg néven ismertem...eddig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 11:55 #53821

• Panther
Ha közelről tüzelt, pontos találatnál elbángatott majdnem minden szovjet harckocsival. A nehezebb Jsz-2-eseket és Isu rohamlövegeket talán csak oldalról, de ettől függetlenül ez volt az egyik leghasznosabb hazai gyártású fegyverünk a második világháborúban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 12:03 #53825

A JS-2 a TigerII-ig minden német páncélost ki tudott lőni,de a TigerII, a Jagdpanther,és a Jagdtiger legyűrte.Olvastam olyat is,hogy 1db TigerII kilőtt 3-4db JS-2-őt.És nem beszélva a JS-2 pár hibájáról.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 12:22 #53831

• Gipszj
101.Légideszant írta:
A JS-2 a TigerII-ig minden német páncélost ki tudott lőni,de a TigerII, a Jagdpanther,és a Jagdtiger legyűrte.Olvastam olyat is,hogy 1db TigerII kilőtt 3-4db JS-2-őt.És nem beszélva a JS-2 pár hibájáról.

Egy tévhitet szeretnék eloszlatni, a T-34 a Tiger II-t is ki tudta lőni, nem is beszélve a JSZ-2-ről. Félreértések elkerülése végett szemből is! Csak Úgy macérásabb volt. A lánctalpat ért találat végzetes volt. A T-34 amellett sokkal mozgékonyabb volt még a Párducnál is. A Tigrisekről nem is beszélve. A Tigrisek toronyforgató mechanizmusa nem valami gyors volt és a szövetséges harckocsiktól eltérően csak járó motornál működött. A Tigris fő alkalmazási területe a lesállásból történő harc volt, ott(!) jól bevált. Amúgy, hogy egyértelműbben fogalmazzak, a Tigrisek a vereség fegyverei voltak, nem a győzelemé. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek miatt vesztette el Németország a II. VH.-t, hanem azt, ha olyan nagyon jók lettek volna mint ahogy sokan képzelik akkor Németország győz. De nem győzött.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 12:37 #53832

Igen a T34-es is ki tudta volna lőni,de csak 100m-ről,
de ezt a TigerII nem hagyta volna,szóval ez a felvetés 99%-ban lehetetlen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 13:06 #53834

• Gipszj
101.Légideszant írta:
Igen a T34-es is ki tudta volna lőni,de csak 100m-ről,
de ezt a TigerII nem hagyta volna,szóval ez a felvetés 99%-ban lehetetlen.

Sajnálatos módon a harckocsi-csaták igen rövid távon zajlottak, általában néhány száz méterről. Ennél nagyobb távolságból általában csak egyes harckocsik közötti harc zajlott. Ennél nagyobb távolság (pár száz méter) azért volt ritka, mert a harckocsiból rosszul lehetett kilátni (észre se vették a másikat), a harctéren füst is szokott lenni meg por is, azt is nehéz eldönteni, hogy az ott 1-2km-re az saját vagy ellenség. Ezért írták föl mint rekordot, hogy 3-4km-ről ki lehetett lőni egy ellenséges harckocsit. Érdekes kuriózum volt de nem több. A nagy kezdősebességű lövegeknek az volt az előnye, hogy a pásztázott lőtávolsága jobb volt, magyarul nem volt olyan érzékeny a távolságbecslés hibájára. Viszont gyorsabban tönkrement. Bár ennek a háború második felében nem volt különösebb jelentősége, a harckocsikat -mindkét oldalon- igen hamar kilőtték. Harckocsinál nem ismerem az életükre vonatkozó pontos adatot, de Me 109-ek élete a levegőben átlag kilenc(!) óra volt.
Az oroszok nem voltak hülyék, azért nem tettek erősebb löveget a T-34-be mert nem akartak. Közepes harckocsi volt, nem a Tigrisek elleni harcra szánták. Egyébként a futóművet, lánctalpat ért találat az meszebről is hatékony mint a páncélátütésből számítható lőtávolság.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-02-27 14:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 14:23 #53837

Egyébként a Jagdpantherből is kaptunk néhány db-ot a háború idején?<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-02-27 15:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 16:05 #53852

• Számvéber Norbert
Gipszj írta:

Az oroszok nem voltak hülyék, azért nem tettek erősebb löveget a T-34-be mert nem akartak. Közepes harckocsi volt, nem a Tigrisek elleni harcra szánták. &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-02-27 14:11

A T-34/85-öt bizony a Tiger E-k és a Pantherek megjelenése miatt fejlesztették ki. Csakhogy a 85 mm-es szovjet löveg gyengébb volt, mint a német 7,5 cm-es.

Az azonban igaz, hogy a szovjeteknél a harckocsikat általában főleg nem harckocsik elleni harcra szánták. Ez a lőszer-javadalmazáson látszik a legjobban. Amíg a német harckocsik nagyjából fele-fele arányban kaptak repesz- és páncélgránátot, addig a szovjetek esetében a javadalmazás kétharmada repeszgránát volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 16:05 #53853

• Számvéber Norbert
101.Légideszant írta:
Egyébként a Jagdpantherből is kaptunk néhány db-ot a háború idején?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-02-27 15:24

Nem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 16:14 #53858

Ráadásul a szovjet töltények 35%-a használhatatlan volt(hibás),legalább is azt olvastam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 16:16 #53860

• Számvéber Norbert
101.Légideszant írta:
Ráadásul a szovjet töltények 35%-a használhatatlan volt(hibás),legalább is azt olvastam.

Ez nem igaz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 16:33 #53871

Ok.
Akkor kamut olvastam.
(Valami páncélos könyvbe volt)<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-02-27 17:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 27 17:26 #53875

• Pz. V.
szerintem egyáltalán nem vesztes harckocsik a tigrisek meg az egyéb német nehézpáncélosok,ha csak azt a tényt nézzük hogy tigrisből 1300 valamennyit építettek míg t-34 esből 70 ezret,sőt a németek összesen a háború alatt csak 30 ezer páncélost gyártottak azért sztem ebből kiderül melyik volt a jobb,de azért a németek sikereihez az is nagyban hozzájárult hogy sokkal jobb volt a harckocsizó személyzet
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla