Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:31 #53941

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Tudtommal Wittman Tigerét a legújabb kutatások szerint egy Angol Sherman lőtte ki 75 mm-es löveggel. A közelben voltak egy Typhoon rakéta roncsai, abből gondolták akkoriban, hogy egy olyan végzett vele. De a környéken aznap a szemtanúk állításai szerint nem avatkozott be a légierő. A másik 3 Tigert egy kanadai Sherman VC Firefly lőtte ki, de onnan, ahonnan az tüzelt, a 007-es Tiger épp takarásban volt egy kissebb lanka miatt. A közelben egy régi kúria udvaráról tüzelt az angol Sherman, ezt bizonyítja a fotókon látható sérülések elhelyezkedése is.

Mindezt a Discovery World csatornán láttam.

Pont fordítva!
Szerintem Wittmann 007-esét lőtte ki egy kanadai harckocsi. A brit Firefly három(!) másik Tigert lőtt ki egymás után. Wittmann harckocsija éppenséggel ennek a brit páncélosnak lehetett takarásban.

Tavaly volt erről egy külön Hadtörténelmi Délutánok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:32 #53942

• HunBütyök
Én mivel lenygelbarát vagyok, én azt mondom hogy az 1. lenygel páncéloshadosztályból volt valaki.

Amúgy ez olyan dolog, hogy úgysem fogjuk megtudni.
Na meg rajta kívül meghalt a világon kb 200 000 harckocsizó...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:35 #53945

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Én mivel lenygelbarát vagyok, én azt mondom hogy az 1. lenygel páncéloshadosztályból volt valaki.

Amúgy ez olyan dolog, hogy úgysem fogjuk megtudni.
Na meg rajta kívül meghalt a világon kb 200 000 harckocsizó...

A lengyeleket teljesen kizárhatjuk. Éppen tizedelték őket a SS-Pz.Jg.Abt. 12 Jagdpanzer IV-esei...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:37 #53947

• HunBütyök
Nem érzed az iróniát? Amúgy tudtam hogy kínaiakat kellett volna írnom amerikaiaktól kapott M4A2-kel!

Utána írtam is, \"hogy ez olyan dolog....\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:44 #53949

• Panther
Én így láttam, és a műsorban mindent térkepen mutattak, távolságmérővel, GPS-el. De ettől függetlenül tévedhettek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:48 #53951

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Én így láttam, és a műsorban mindent térkepen mutattak, távolságmérővel, GPS-el. De ettől függetlenül tévedhettek.

Az véletlenül nem egy brit dokumentumfilm volt?
Az ötödik kilőtt Tigerről is beszámoltak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:52 #53953

• Panther
Tudtommal Wittman alakulata 4 Tigerből állt. Igen, a film brit volt. Több forrásban is 4 Tiger van említve.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-28 18:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:52 #53954

• HunBütyök
naja, az i sbenne van a pakliben hogy minden szentnek maga felé mutat a keze. Mindneki saját népe fiainak akarja megtartani ezt a dicsőséget.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 17:56 #53955

• Panther
Ja, de akkor már nem lett volna mindegy, hogy a Typhoon lőtte ki? Eggyi erővel egyik forrás sem pártatlan, és egik sem mentes az előítéletektől.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 18:01 #53957

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Tudtommal Wittman alakulata 4 Tigerből állt. Igen, a film brit volt. Több forrásban is 4 Tiger van említve.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-02-28 18:53

Nekem speciel tökéletesen mindegy, hogy ki lőtte ki a 007-et. Ám a tények alapján a kanadaiak a legesélyesebbek. Az említett HD-előadáson kb. két óra alatt vezettem le a magam verzióját, persze térképen, távolságokkal, fényképekkel, légi felvételekkel, stb.

Bizony volt ötödik Tiger is! Ez a kulcsa az egész harcászati helyzetnek. Aki nem tud az ötödik Tigerről, az nem is nézte át a legfontosabb források egy részét!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 18:02 #53959

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Ja, de akkor már nem lett volna mindegy, hogy a Typhoon lőtte ki? Eggyi erővel egyik forrás sem pártatlan, és egik sem mentes az előítéletektől.

A Typhoon még a lengyel-verziónál is esélytelenebb...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 feb. 28 18:09 #53961

Ha minden igaz akkor tényleg egy kanadai harckocsi(Sherman vagy Firefly) lőtte ki kb.:100-200 m-ről.
A kanadai páncélosok álcázva voltak,és kb.:5-6-an.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 01 16:34 #54010

• Panther
Kiváncsi vagyok azért, hogy amikor az általam említett filmet forgatták, miért nem tudtak az 5. Tigerről. Abban a Kanadai Firefly a 3-ból a legtávolabbi Tigert nagyjából a 17-fontos löveg hatásos lőtávjának ( a Tigerrel szemben legalábbis) szélén lőtte ki, és a 007-es ezen kívül volt takarásban. Ott azt állították, hogy az angolok voltak közelebb, de nekik hagyományos Shermaneik voltak. Ott ha jól emlékszem, valami Yeomarys volt emlegetve, amit Skót Felföldieknek fordítottak.

Az 5. Tiger megjelenése a sztoriban ezek után eléggé meglepett, nagyon átformálta a történetet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 01 16:46 #54013

• Gipszj
Én úgy hallottam, hogy rakétával lőtték ki, mert a motorháztetőn volt a találat helye. Ezek szerint mások is pályáznak az elért győzelemre. Az tény, hogy máig nem egyeztek meg abban, hogy az első világháborúban ki lőtte le Richthofen gépét. Valószínűleg ez sem fog kiderülni soha egyértelműen. Kiegészítésképpen: Ki lőtte le Yamamoto tengernagy repülőgépét? Elsőnek egy magasrangú amerikai tiszt fia szállt le, aki messziről kiabálta, hogy ő lőtte le. A valódi tettes ezután csak halkan mondhatta, hogy hogyan is volt. Az lett a vége, hogy mind a ketten megkapták érte a kitüntetést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 01 17:09 #54016

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Kiváncsi vagyok azért, hogy amikor az általam említett filmet forgatták, miért nem tudtak az 5. Tigerről. Abban a Kanadai Firefly a 3-ból a legtávolabbi Tigert nagyjából a 17-fontos löveg hatásos lőtávjának ( a Tigerrel szemben legalábbis) szélén lőtte ki, és a 007-es ezen kívül volt takarásban. Ott azt állították, hogy az angolok voltak közelebb, de nekik hagyományos Shermaneik voltak. Ott ha jól emlékszem, valami Yeomarys volt emlegetve, amit Skót Felföldieknek fordítottak.

Az 5. Tiger megjelenése a sztoriban ezek után eléggé meglepett, nagyon átformálta a történetet.

A brit harckocsi biztosan Firefly volt és biztosan három Tigert lőtt ki. A kanadaiak között is lehetett Firefly, de olyan távolságról (és oldalról) egy sima kanadai M4A2 is kilőhette a 007-et.

Az ötödik Tigert CSAK kanadai lőhette ki, mert az a britek nem is láthatták. Ugyanis a főúttól balra (nyugatra) haladt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla