Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 01 17:14 #54017

• Számvéber Norbert
Gipszj írta:
Én úgy hallottam, hogy rakétával lőtték ki, mert a motorháztetőn volt a találat helye. Ezek szerint mások is pályáznak az elért győzelemre. Az tény, hogy máig nem egyeztek meg abban, hogy az első világháborúban ki lőtte le Richthofen gépét. Valószínűleg ez sem fog kiderülni soha egyértelműen. Kiegészítésképpen: Ki lőtte le Yamamoto tengernagy repülőgépét? Elsőnek egy magasrangú amerikai tiszt fia szállt le, aki messziről kiabálta, hogy ő lőtte le. A valódi tettes ezután csak halkan mondhatta, hogy hogyan is volt. Az lett a vége, hogy mind a ketten megkapták érte a kitüntetést.

A rakétás verzió több oknál fogva is a leggyengébb:

1. Aznap ott nem volt vadászbombázó-bevetés.
2. A britek sem jelentettek repülőgép által kilőtt Tigert, pedig egyébként alaposan túligényelték magukat.
3. A megsemmisült 007-ről készült fényképek alapján a leszakadt tornyon a \"puttony\" érintetlen. Egy rakéta becsapódása a motortérbe simán letépte volna ezt, még akkor is, ha a torony 3 és 9 óra közötti állásban volt. Ám tudjuk, hogy a Tigerek előre figyeltek, (11 és 2 óra közötti toronyállással), mert észak felől észlelték a szövetséges harckocsikat
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 01 17:30 #54024

Szóval akkor kiderült mindenki számára a nagy igazság.
A History tv-csatornán is ez volt a helyes megfejtés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 01 17:32 #54026

• Gipszj
Számvéber Norbert írta:
Gipszj írta:
Én úgy hallottam, hogy rakétával lőtték ki, mert a motorháztetőn volt a találat helye. Ezek szerint mások is pályáznak az elért győzelemre. Az tény, hogy máig nem egyeztek meg abban, hogy az első világháborúban ki lőtte le Richthofen gépét. Valószínűleg ez sem fog kiderülni soha egyértelműen. Kiegészítésképpen: Ki lőtte le Yamamoto tengernagy repülőgépét? Elsőnek egy magasrangú amerikai tiszt fia szállt le, aki messziről kiabálta, hogy ő lőtte le. A valódi tettes ezután csak halkan mondhatta, hogy hogyan is volt. Az lett a vége, hogy mind a ketten megkapták érte a kitüntetést.

2. A britek sem jelentettek repülőgép által kilőtt Tigert, pedig egyébként alaposan túligényelték magukat.
3. A megsemmisült 007-ről készült fényképek alapján a leszakadt tornyon a \"puttony\" érintetlen. Egy rakéta becsapódása a motortérbe simán letépte volna ezt, még akkor is, ha a torony 3 és 9 óra közötti állásban volt. Ám tudjuk, hogy a Tigerek előre figyeltek, (11 és 2 óra közötti toronyállással), mert észak felől észlelték a szövetséges harckocsikat

Elfogadom, hogy ez a legkevésbé valószínű. De ha jól értem nem 0%.
Ez nem vita, ez csak sima kérdés, ha nem a motorháztetőn érte a találat, akkot melyik részén.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-01 18:34
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 01 18:08 #54036

• Számvéber Norbert
Gipszj írta:
Számvéber Norbert írta:
Gipszj írta:

3. A megsemmisült 007-ről készült fényképek alapján a leszakadt tornyon a \&quot;puttony\&quot; érintetlen. Egy rakéta becsapódása a motortérbe simán letépte volna ezt, még akkor is, ha a torony 3 és 9 óra közötti állásban volt. Ám tudjuk, hogy a Tigerek előre figyeltek, (11 és 2 óra közötti toronyállással), mert észak felől észlelték a szövetséges harckocsikat

Elfogadom, hogy ez a legkevésbé valószínű. De ha jól értem nem 0%.
Ez nem vita, ez csak sima kérdés, ha nem a motorháztetőn érte a találat, akkot melyik részén.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-01 18:34

A fennmaradt híres 007 roncs fotóin a harckocsitest és a fejjel lefelé landolt torony jobb oldalán nem látni bemeneti nyílást. Marad a harckocsitest és a torony bal oldala. Ami pedig a briteket kizárja a buliból. Ők ugyanis jobbra, keletre voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 02 17:05 #54074

• Panther
Én úgy tudom, hogy sérülég a motortér közepén, bal oldalon helyezkedett el úgy, hogy alacsony szögben érkező lövedéket sejtet. Azt már én is írtam, hogy vadászbombázó bevetés nem volt, csak egy régi rakéta maradványai voltak a közelben.

Tudtommal a Vörös Báró gépét egy Ausztrál légvédelmi géppuskás lőtte le.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 02 18:22 #54078

• HunBütyök
Panther írta:
Én úgy tudom, hogy sérülég a motortér közepén, bal oldalon helyezkedett el úgy, hogy alacsony szögben érkező lövedéket sejtet. Azt már én is írtam, hogy vadászbombázó bevetés nem volt, csak egy régi rakéta maradványai voltak a közelben.

Hogy jön ide a vörös báró, az nem egy háromfedeles vadászgéppel repült az első világháborúban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 02 18:46 #54089

De pontosan!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 02 19:04 #54098

• Gipszj
HunBütyök írta:
Panther írta:

Hogy jön ide a vörös báró, az nem egy háromfedeles vadászgéppel repült az első világháborúban?

Úgy, hogy az ő halálának a körülményei is teljesen bizonytalanok. Mondanak ezt is, azt is, de, hogy mi az igazság azt nem lehet tudni ugyanúgy mint Wittmannál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 03 18:28 #54132

• Panther
Pontyosan, HunBütyök, olvasd el a korábbi hozzászólásokat .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 09 15:02 #54338

• Panther
Találtam egy képet a neten. A leírása (angolul): T-34 a Széna téren, 1956. Kitaláljátok, mi a hiba? A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-03-09 16:05
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 09 15:24 #54341

• HunBütyök
Ez nem T-34!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 09 17:16 #54357

• Panther
Mivel én is ezt sejtettem, gondolom észrevetted, hogy tudom. A megoldást várom, kedves nézőim, a nyertes mindent visz. Egy versenyző kiesett, de jöjjenek csak bátran, nem emelt díjas a szám.

Viccet félretéve, nem gondoltam, hogy látok régi szines képet erről a ritka típusról, 56-ból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 09 20:34 #54366

• Gipszj
T-44-es
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 10 07:56 #54387

T-54-es testére tett T-34-es lövegtoronnyal ellátott harckocsi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 már. 10 10:51 #54390

• KzL
Az én kedvenceim:

WWII.: PzKpfw V.
PzKpfw VI.
43M Zrinyi I rohamlöveg
és egy nem harckocsi de rendelkezik páncéllal ez a 39M Csaba páncélozott felderítő terepjáró.

Mai: Leopard 2.<br><br>Szerkesztette: KzL, Időpont: 2011-03-10 11:54
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla