Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 máj. 06 14:04 #56486

Akkor egy anyag!
KV-1-est találtak a Néva-folyóban:

english.ruvr.ru/2011/05/03/49791260.html
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 máj. 06 14:48 #56496

• Panther
A g-listáról itt hallottam elősször, mert máshol, ahol néztem, nem említették.

KV-1? Remélem lesz fent kép róla. Ha jól tudom, legközelebb talán angliában látható egy példánya, hacsak nincs közelebb, amit nem tudok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 14:08 #57127

• vonSchmolhausen
Sziasztok! Nekem az egyik kedvenc harckocsim Char B1 bis (főleg azóta mióta kaptam egy olyan modelt).Talán azért van a kedvenceim közt mert nagy ,robosztus,erőt sugárzó és tetszik,hogy a forma világában vissza köszön az I.vh.Más részt nagyra tartom a német hadi ipart,de ezt a nehéz harckocsit nehezen tudták kilőni a németek.A B1 egyről egy rövidke videót is csináltam:http://youtu.be/umnBaDvnh94 A másik harckocsi ami pedig a régi kedvencem a Tiger II.

A Néva-folyós KV-1-ről pedig próbálok képet keresni;)<br><br>Szerkesztette: vonSchmolhausen, Időpont: 2011-06-06 16:28
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 16:41 #57130

• HunBütyök
vonSchmolhausen írta:
Sziasztok! Nekem az egyik kedvenc harckocsim Char B1 bis (főleg azóta mióta kaptam egy olyan modelt).Talán azért van a kedvenceim közt mert nagy ,robosztus,erőt sugárzó és tetszik,hogy a forma világában vissza köszön az I.vh.Más részt nagyra tartom a német hadi ipart,de ezt a nehéz harckocsit nehezen tudták kilőni a németek.A B1 egyről egy rövidke videót is csináltam:http://youtu.be/umnBaDvnh94 A másik harckocsi ami pedig a régi kedvencem a Tiger II.

A Néva-folyós KV-1-ről pedig próbálok képet keresni;)&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: vonSchmolhausen, Időpont: 2011-06-06 16:28

Nagyon szép hozzáállás! A hozzászólás legvége már nem tetszik de az eleje nagyon megfogott.

Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 17:33 #57131

• Panther
A végén mi nem tetszik?

A makett milyen gyártmány? Vagy esetleg a Harcjárművek magazin első számára gondolsz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 17:43 #57133

• Roland
Panther írta:
A végén mi nem tetszik?

A makett milyen gyártmány? Vagy esetleg a Harcjárművek magazin első számára gondolsz?

Én a \&quot;Tigrincs\&quot; II-re tippelek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 20:22 #57137

• HunBütyök
Roli jó helyen kapirgál.. Na de komolyra fordítva a szót, mindkét harcjármű azonos cipőben járt, csak volt köztük pár év eltérés. Már többször leírtam, a B1-es és pár korai társa előrevetítette azokat a hátrányokat amikkel később a nehézharckocsiknak meg kellett küzdeni.

Ki spontosítás, a Char szót nem kell elé tenni, ez tévhit. Az harckocsit jelent, csak franciául. Eléág csak B1-nek, B1 bisnek vagy B1 ternek hívni, típustól függően. Sok helyütt Char szó is előttük szerepel mibel a B1 név kicsit faramuci a Renault R.35, Somua S.35, FCM 36 satöbbik mellett... A B1 név az nem a gyártóból jött hanem a bataille szóból ami csatát, harcot jelent, és amolyan nagy áttörő harckocsinak készült... Már írtam is rőluk, hogy annyira magasztos és csatát nyerni képes harckocsinak voltak beállítva, hogy mind a párszáz példányuk saját külön nevet kapott, és mindenhol ezekkel szerepeltek. Na de alkanyarodtam az erdeti dolgoktól: igen, viccet félretéve a B1 és a Köti iránti rajongás érthető, mivel mindkét típus azonos előnyökkel és azonos hátrányokkal rendelkezett. Csak pár év volt köztük. Mindkettő elsöprő erejű főfegyverzettel felszerelt, nehézkes, leküzdhetetlen szörnyeteg volt a maga idejében. Kis hatótáv, megbízhatatlanság, technikai hiányosságok...

HumorBütyök üzemmód bekapcsol: De én a B1-eseket joban szeretem mint a Kötiket, mert a B1 nem kommersz mint a Köti
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 20:30 #57139

• Bazooka Joe
Kommersz =

kereskedelmi, kereskedői
tömegben gyártott, közepes minőségű (áru)
csak az anyagi sikert tekintő (mű)
nagy tömegben gyártott
nem különleges minőségű áru

A szó amit használsz Bütyök nem, megfelelő!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 20:37 #57142

• HunBütyök
Kommersz mint melléknév jelenti a kereskedelmi, agyonreklámozott, ezáltal fogyasztókhoz könnyen vagy \&quot;erőszakosan\&quot; eljutattott dolgokat is... Kommersz film pl. a Ryan közlegény, és nem kommersz például egy művészfilmm, pl. a szodoma 120 napja... Kommersz zene a Lady gaga, és nem kommersz az ausztrál Abyssic hate... Kommersz jármű a Köti, mert felkapott, mindnehol megtalálható, mindenki által ismert, sok műben szereplő, és nem kommersz a Toldi vagy a 9TP. Ilyen egyszerű.

Vili?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 20:40 #57143

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Kommersz =

kereskedelmi, kereskedői

A szó amit használsz Bütyök, megfelelő!

Igazad van... Ezt írtam le más szavakkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 20:44 #57144

• Bazooka Joe
A szó maga mindig is negatív jelentéstartalommal bírt, ezért sem ajánlatos használni.

Mi a baj az ismert dolgokkal?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 20:52 #57145

• HunBütyök
Tök egyszerű... mindenki ezeket ismeri, és el van ájuélva tőle, hogy mennyit tud... minden mást leszólnak, amit nem is ismernek, az általuk ismert dolgokat pedig felmagasztalják. Általában az ismert dolgok beszűkítik az ember látókörét \&quot;csak a német dolgok és a Tigrisek\&quot;, az egészséges mérlegelés esélyét lecsökkentik (\&quot;Erős volt, 4 km-ről lőtte ki a t-34-est, semmi nem állt az útjába\&quot; stb)Kábé ennyi.. De már fáradt vagyok... majd holnap kérdezzél még... Most megyek aludni... Már megkerestem a fürdőkádban a DD Sherman-eket, most pedig az ablakomon át nézem az eget míg el nem alszom, hátha feltűnik egy Spitfire Mk. IIC....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 06 21:08 #57146

• Bazooka Joe
Te miért nem tudsz megülni a fenekeden, mint itt annyi más fórumozó, akkor amikor valaki azt írja, hogy ő szereti a Tigris B-t? Rád jön a rángás vagy mi? <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-06 23:32
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 04:20 #57147

• HunBütyök
Hajaj! De még milyen rángás... a Köti egyelhibázott konstrukció volt, amiket a háború után egyből kiselejteztek... a harckocsifejlesztés zsákutcája volt. Ennyi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 04:27 #57148

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Te miért nem tudsz megülni a fenekeden, mint itt annyi más fórumozó, akkor amikor valaki azt írja, hogy ő szereti a Tigris B-t? Rád jön a rángás vagy mi? &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-06 23:32

Azért mert én vagyok SuperBütyök, a kevésbé ismert dolgok védelmezője!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla