Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tankok/Harckocsik
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tankok/Harckocsik

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 05:24 #57150

• Panther
Annyi fix, hogy jobban jártak volna a németek, ha Tiger B programja helyett inkább a Panther II fejlesztésén dolgoznak. Sebessége megegyezett a Pantherével, Tűzereje a Tiger II-esével, a páncélzata is jobb volt az elődtípusnál.

De a legjobban egy nagyon egyszerű dologgal jártak volna:

DÍZELESÍTÉS

Valaki tud bővebb infókat adni a Panther légvédelmi változatáról, a Colianról?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 06:19 #57151

Nem a legjobb forrás de a wikipédián fenn van angolul...
A hadsereg is csak ugyanolyan pocsék dolog volt, mint minden egyéb, s az egyetlen jó az volt benne, hogy az embernek cimborái akadtak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 07:40 #57152

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Hajaj! De még milyen rángás... a Köti egyelhibázott konstrukció volt, amiket a háború után egyből kiselejteztek... a harckocsifejlesztés zsákutcája volt. Ennyi!

Nem kell állandóan azt hangoztatni, hogy így elhibázott, meg úgy elhibázott. Tudod mi az érdekes? Az kérlek, hogy ennek ellenére is több százezrek kedvelik. Jó lenne, ha már végre abbahagynád az általad nem kedvelt fegyverek cikizését, mert már kicsit unom, hogy akárhányszor ír ide egy új tag, te rögtön jössz és megmondod, hogy a Tigris B egy szar, de a Char B 1-et még össze is nyálazhatja, ha akarja.

Leírod a véleményed egyszer és kész. Én se írom oda minden hsz. után, hogy te rossz dolgokat szeretsz, mert szerintem azok szarok, és inkább ezt meg ezt istenítsd.

Attól még, hogy valami ismert, még nem kommersz! Ezt csak te szeretnéd rásütni!

Ufff szóltam!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-07 13:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 10:49 #57153

• vonSchmolhausen
Panther írta:

A makett milyen gyártmány? Vagy esetleg a Harcjárművek magazin első számára gondolsz?

Igen,a Harcjárművek első számára gondolok.Bár lehet ,hogy nem is kimondott makett hanem \&quot;makett szerüség\&quot; ,de mióta megvan elkezdett érdekelni a B1.A magaznból meg van még nekem a Nashorn is,de több számot nem tervezek venni.Helyette a Páncélosok magaznból megrendeltem a Tiger B-t meg a T-34/76-ot.<br><br>Szerkesztette: vonSchmolhausen, Időpont: 2011-06-07 13:09
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 11:07 #57154

• vonSchmolhausen
Tudtam ,hogy Bütyöknek nem tetszenek a Tigrisek meg a Párducok mert olvastam már pár hozzászólását:pinch:
Jó megtudom érteni mert a legtöbben csak ezeket ismerik.Sajnos az oszt.társaim többsége meg a baráti körömet abszolút nem érdeklik a haditechnikai dolgokB) még egy Turánt is összekevernének egy T-34-essel:silly: Emlékszem amikor töri órán tanultuk a kurszki csatát a tanár csak ennyit mondott:\&quot;a ruszkiknak jobb tankjaik voltak mint a németeknek\&quot;.Persze magamban mosolyogtam,mert azért ez nem teljesen így van meg a nagytesómtól részletesebb dolgokat hallottam;)<br><br>Szerkesztette: vonSchmolhausen, Időpont: 2011-06-07 13:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 11:19 #57155

• Bazooka Joe
Kurt Knispel biztos kérvényezhette volna, hogy tegyék át a Tiger B-ről egy Panzer IV Ausf. H-ra vagy J-re (az ő hátterével ezt biztos nem utasították volna el), de mégsem tette. Ezért nem szeretem, ha valaki ennyire próbál lejáratni egy harcjárművet. Leírod egyszer, hogy nem szereted, ok, de, hogy már ezt már 500X-ra kelljen olvasnom, az már durva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 12:01 #57156

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Kurt Knispel biztos kérvényezhette volna, hogy tegyék át a Tiger B-ről egy Panzer IV Ausf. H-ra vagy J-re (az ő hátterével ezt biztos nem utasították volna el), de mégsem tette. Ezért nem szeretem, ha valaki ennyire próbál lejáratni egy harcjárművet. Leírod egyszer, hogy nem szereted, ok, de, hogy már ezt már 500X-ra kelljen olvasnom, az már durva.

Hát ez nem volt túl jó példa...

Knispel kiváló katona volt, de nem feküdt jól a fejeseknél. Többször terjesztették fel a Vaskereszt lovagkeresztjére, mégsem kapta meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 12:05 #57157

• vonSchmolhausen
HunBütyök írta:
vonSchmolhausen írta:
Sziasztok! Nekem az egyik kedvenc harckocsim Char B1 bis (főleg azóta mióta kaptam egy olyan modelt).Talán azért van a kedvenceim közt mert nagy ,robosztus,erőt sugárzó és tetszik,hogy a forma világában vissza köszön az I.vh.Más részt nagyra tartom a német hadi ipart,de ezt a nehéz harckocsit nehezen tudták kilőni a németek.A B1 egyről egy rövidke videót is csináltam:http://youtu.be/umnBaDvnh94 A másik harckocsi ami pedig a régi kedvencem a Tiger II.

A Néva-folyós KV-1-ről pedig próbálok képet keresni;)&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: vonSchmolhausen, Időpont: 2011-06-06 16:28

Nagyon szép hozzáállás! A hozzászólás legvége már nem tetszik de az eleje nagyon megfogott.

Köszi;) Bár azt sejtettem,hogy a Tiger II. rész az nem fog tetszeni neked Viszont ,ha nem lennél fent a fórumon nagyon nem tudnék semmit a lengyel harckocsikról, meg a belga páncélvadászról is a Te hozzászólásodban olvastam előszőr:)Kösz az infókat:huh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 12:19 #57158

• vonSchmolhausen
Panther írta:

KV-1? Remélem lesz fent kép róla. Ha jól tudom, legközelebb talán angliában látható egy példánya, hacsak nincs közelebb, amit nem tudok.

Itt van egy kép amint kihalásznak egy KV-1-et a Néva folyóból. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 12:20 #57159

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Hát ez nem volt túl jó példa...

Knispel kiváló katona volt, de nem feküdt jól a fejeseknél. Többször terjesztették fel a Vaskereszt lovagkeresztjére, mégsem kapta meg.

Ha ezt tudom, akkor Wittmann-t hoztam volna fel. Mindegy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 12:58 #57162

• Számvéber Norbert
Wittmann se jó...

Sohasem szolgált Tiger B-n. Tényleg mindegy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 13:08 #57164

• Bazooka Joe
Ha őt írtam volna nyilván a Tiger E-re reflektálok, mivel Bütyök esetében tök mindegy melyik típust említi az ember.

Azért annyira nem vagyok dilettáns, hogy ekkora hibát vétsek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 14:26 #57165

• HunBütyök
vonSchmolhausen írta:
HunBütyök írta:
vonSchmolhausen írta:
Sziasztok! Nekem az egyik kedvenc harckocsim Char B1 bis (főleg azóta mióta kaptam egy olyan modelt).Talán azért van a kedvenceim közt mert nagy ,robosztus,erőt sugárzó és tetszik,hogy a forma világában vissza köszön az I.vh.Más részt nagyra tartom a német hadi ipart,de ezt a nehéz harckocsit nehezen tudták kilőni a németek.A B1 egyről egy rövidke videót is csináltam:http://youtu.be/umnBaDvnh94 A másik harckocsi ami pedig a régi kedvencem a Tiger II.

A Néva-folyós KV-1-ről pedig próbálok képet keresni;)&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: vonSchmolhausen, Időpont: 2011-06-06 16:28

Nagyon szép hozzáállás! A hozzászólás legvége már nem tetszik de az eleje nagyon megfogott.

Köszi;) Bár azt sejtettem,hogy a Tiger II. rész az nem fog tetszeni neked Viszont ,ha nem lennél fent a fórumon nagyon nem tudnék semmit a lengyel harckocsikról, meg a belga páncélvadászról is a Te hozzászólásodban olvastam előszőr:)Kösz az infókat:huh:

Javaslom vonSchmolhausent szerkesztőnek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 15:30 #57166

vonSchmolhausen írta:
Panther írta:

KV-1? Remélem lesz fent kép róla. Ha jól tudom, legközelebb talán angliában látható egy példánya, hacsak nincs közelebb, amit nem tudok.

Itt van egy kép amint kihalásznak egy KV-1-et a Néva folyóból. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Erről van még több kép? Érdekes múltkor láttam egy ilyen kivonszolást, már nem tudom pontosan, azthiszem sima t-34est vontattak ki. Ami érdekes volt hogy szinte lősszerraktárként funkcionált, kész arzenál volt benne, dp27esek, aknák, millió lőszer stb...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tankok/Harckocsik 2011 jún. 07 15:33 #57167

vonSchmolhausen írta:
HunBütyök írta:
vonSchmolhausen írta:

Kb belga páncélvadászról azért nem hallottál mert elhibázott konstrukció volt, a nyitott hátsó páncélzat alapból kizáró ok hogy igazán sikeres legyen. + elégtelen páncélvastagság.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla